MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ- Nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ)- Kezdeményezések /hírek

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) székely magyar rovásban
hírek székely-magyar rovásban

Bene Gábor: A nemzetállamok szerepét átveszik a hipervállalatok? – Elmélkedés fontos kérdésekről

2016-11-19 17:01:24
Ma hallgattam meg egy régi-régi videót, ahol OV nyilatkozott, hogy számára az lenne a legjobb, ha államelméletet taníthatna egyetemen.(videó lsd itt: https://www.youtube.com/watch?v=HydCOeQhJUc )
Igaz előtte arról is beszélt, hogy a középiskolában még komolyan vette a KISZ vezetőséget, mert az számára természetes volt. Én ugyan nem voltam soha KISZ-tag, de az államelmélet tanítását magam is szívesen vállaltam volna, ám erre soha nem volt lehetőségem. Azt viszont örömmel konstatálom, hogy egyre több kérdésben lesznek a véleményeink azonosak az egykori KISZ vezetőkkel. Mostanában hallottam, hogy egyes pártelnökök is beszélnek végre a nemzetek Európájáról, amit 2006-ban sokszor emlegettem a Kossuth téren.


Nézzük hát mit gondoltam akkoriban és mostanában magáról a világról és az egyre veszélyesebben ingatag: gazdaságpolitikáról.

Egyre szűkebb embercsoport kezében van a hatalom és az erőforrások. Sajnos ez a globalizmus. A zártkörű állami tendereken való részvétel azoknak van fenntartva, kik támogatnak választási pártkampányt. Az elitellenesség egyre erőteljesebb a világban, de ennek az az oka, hogy az elit valójában nem a népképviselet jegyében működik, nem is a közjó szolgálatát tartja fontosnak, hanem csak saját, önző érdekét.

Ráadásul az emberek unják már a polkorrekt hazugságok világát, így a média hírfolyamának nem hisz az emberek 70 százaléka. Egyre több ember szerzi be a közpolitikai ismereteit a facebook, twitter, stb. amatőrjeitől. A magyarok többsége is változást akar, ami be is fog következni, amint az USA elnökválasztásán is megtörtént. Európa teljesen képtelen megvédeni magát, ezt használja ki a harmadik világ, de az USA, sőt az írásom végén tárgyalt háttérhatalom is. Azzal operál ma már mindenki a gazdaságban, főleg aki a neoliberális elveket vall, hogy az összes összeesküvés elmélet ott bukik meg, hogy hívei nem tudják, hogy a transznacionális cégekben bárki vehet részvényeket, s a részvényeik után: jogosultak szavazva dönteni. Ez pedig épp olyan marhaság mint az, hogy ezen óriáscégek függenek az ún. pénzügyi műveleteket manipulálni tudó bankár elittől. Sajnos minden összefügg mindennel, de a világ teljes vezetését képes ellenőrizni ma a legjobban szervezett hálózat, az ún. pénzvilág. (Ezt a jelenséget úgy hívja Drábik János barátom: szervezett pénz- és korporációs magánhatalomnak.)

Az igaz, hogy a cégvagyon arányos része után jogosult a nyereségre minden résztulajdonos, de az információ, hogy melyik óriáscégbe érdemes befektetni, mikor és hol, nos ezt, nem egyszerű megtudni. Így tehát sem én, sem sok-milliárdnyi társam, nem vásárol részvényeket. Populizmus helyett érdemes azonban ismerni az egyszerű gazdasági összefüggéseket, illetve megérteni, hogy az összeesküvés elmélet, valójában nem elmélet, hanem egyszerű gyakorlat. Pl. Kadhafi tudta, hogy ha Őt eltüntetik, nem lesz megállítva a migráció. Ezért is volt olyan bátor, hogy kiadta a Zöldkönyvet, kimondta, hogy Ő fizette a francia államfő kampányát és nem akarta tovább az USA olajdollárt. Azután eltüntették, mert nem tudta, hogy terve van Soroséknak azzal a migrációval, ami valójában nem is migráció, hanem egy az európai fehér faj felszámolására indított, s a „nevető harmadik” finanszírozta: iszlám invázió.

Európában Merkelt valaki irányítja. De ki? Tudható, hogy dolgozott a Stasinak, s mindenkit kiirtott maga mellől, aki veszélyes számára. Ez nemcsak Németország, hanem az EU halálát fogja jelenteni rövidesen. Az USA egyelőre sötét ló, de mégis ott dőlnek el a dogok. (Talán bízhatunk abban, hogy Donald Trump megvalósítja ígéreteinek egy részét, bár előtte szükséges lenne egy olyan nemzeti mozgalmat is létrehoznia, amely kiszervezi az amerikai köznép támogatását a jelenlegi két párt alól, mert egyébként bele fog bukni a kísérletbe) 1929-33 előtt is volt komoly próbálkozás arrafelé a világgazdaság hatalmi helyzetének megszerzésére, s ott akkor a piaci folyamatok liberalizáltak voltak. Ez úgy nézett ki, hogy az ún. monetáris politika: vegyes volt és árfolyamnak alárendelt, a fiskális rendszer viszont: inkább passzív, a kereskedelem pedig: liberalizált tőkeáramlásként működött. Miután e rendszer mesterséges egyensúlytalansága felosztotta a nemzetközi rendszert nyertesekre és vesztesekre, sokan felhagytak az akkori szabad versenyes liberalizált piaci folyamatokkal és áttértek (főleg a FED erőteljes hatására) az ellenőrzött nemzetközi pénzforgalomra, az ellenőrzött tőkeáramlásra, s az autonóm monetáris politikára. Végül egy hiányvezérelt fiskális rendszerre. Ez az időszak tartott az 1970-es évekig. Az 1970-es évek közepétől azonban újra a szabadpiaci folyamatok lettek az inkább meghatározók, s eközben a bankárkaszt vissza akarta szerezni Közép-Európát, ezért kialakította az adósságcsapda rendszerét. A fejlődés és a jólét mértékét és irányát ebben a két időszakban vidáman össze lehet hasonlítani, bár tudjuk, hogy a harmadik világot évszázadokon át kirabló Nyugat-Európa jóval nagyobb nemzeti tőketartalékokkal rendelkezett, s ezért könnyebben is fejlődhetett mint a közép-európai államok a bolsevik nyomás alatt. Az ún. jóléti modell pedig alaposan átverte azokat, akik nem vették észre, hogy az már a végét járja, s azonnal új piacokat kell találjon, hogy ne kelljen keményen visszafejlődnie, csak legfeljebb stagnálnia.

A háttérhatalom a gazdasági és pénz-elit kezében van, s ez mindig is így volt. A vagyonkoncentráció azonban fokozódik, s ezt nem lehet megállítani csak úgy, ha alapvető változásokat tudnánk elérni a gazdasági élet tulajdonosi szerkezetében. Ezt a XX. században két diktatórikus rendszer is megpróbálta, s csak időlegesen jött nekik össze. Valószínűleg nem értették meg, hogy létezik egy bebetonozott tulajdonosi réteg, amely képes mindenre a hatalma megtartása érdekében. Ám ha megértették, de nem tudtak kidolgozni ellene olyan stratégiát, ami nem okoz sem világháborút, sem gazdasági krízist, akkor előttünk a lehetőség, hogy ezt az utat megtaláljuk! Ezt azért is fontos tudnunk, mert a jelenanarcho-kapitalizmus világa nem tartható fenn túlzottan soká, bár erről sem hallunk a polkorrekt médiában.

Dr. Bene Gábor

Forrás: Nemzeti Internet Figyelő (NIF)

hírek
Még több hír:
A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
Varbai Gábor: A FIDESZ és az ellenzéki összefogás négy nemzetárulása!
Brindza András: AZ UKRÁN DRÁMA KÖZÉRTHETŐEN ÉS TÖMÖREN - Dr. DRÁBIK J. bajtársunk könyvének összefoglalója !! + KAPCSOLÓDÓK!
Tatár József: Európa ismét lángokban. Mi magyarok megint megszenvedjük.
Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
TÖMEGEK TÜNTETTEK A VILÁG SZÁMOS VÁROSÁBAN A KORONACSALÁS ELLEN (2022. I. 22-23.-ÁN)!!
Gyorshír: Ezúttal Stockholmban tüntettek
Bóna Mária Ilona: NEHÉZ-SORSÚSÁGRÓL A MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ELŰZÉSÉNEK EMLÉKNAPJÁN
A SOKAT HAZUDOZÓ, HITELTELEN LAKÁJORVOSOK EGY RÉSZE! + KAPCSOLÓDÓk
Add a Facebook-hoz facebook megosztás

MAREVOSZ - hírek 2015. június 1.,je előtti bejegyzések itt tekinthetők meg2015. június 1.,je előtti bejegyzések itt tekinthetők meg székely-magyar rovásba

8 1 2