MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- valós hírek
marevosz logó latin és rovás!
1956os_lyukas
Címlap
Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-Hogyan tovább nemzeti radikálisok II. MAREVOSZ összejövetel 05. 23án szerdán a XVI.kerületei Krisztina Hotelben
-A Hétvezér Esték áprilisi előadó vendégei, programja
-A székesfehérvári Hétvezér est március 27. -ei vendége Morvai Krisztina lesz
videók
- Az önrendelkező székely falu (videó)
- SZKÍTÁNAK LENNI - Kubínyi Tamás előadása (videó)
- A kormányt vezénylő láthatatlan „háttérkarmester” - Dr. Drábik János, Jakab István(videó)
- Nemzeti konzultáció Trianonról FIX TV
- Élnek-e Petőfi Sándor leszármazottai Oroszországban? Drábik, FIX TV, Enigma (videó)
- Pesti Srácok interjú Budaházy Györggyel (videó)
- Pozsonyi csata megemlékezés (videó)
- Árpádék kora ahogy tanítani kéne (videó)

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja

legfrisebb írások
-A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI,
- A FACEBOOK JOGTALANUL LETILTOTTA DRÁBIK J. OLDALÁT - KÖVETELJÜK A CENZÚRA ELLENI TÖRVÉNYT!
- MAREVOSZ ÖSSZEJÖVETEL 16.-án KEDDEN 17.30 ÓRÁTÓL.
-A 13 aradi vértanú mindegyike magyar volt, és példájuk a liberális globalista világfelfogás ellentétét mutatja.
-Visszavonulót fújt az MTA: már csak "a nyelvünk finnugor eredetű, de a népünk nem az"
-Az önrendelkező székely falu (videó)
-Budapest VIII. kerület időközi polgármester-választás jelöltjeiről
-SZKÍTÁNAK LENNI - Kubínyi Tamás előadása (videó)

Még több friss hír: megnéz>>>

marevosz, célok, kezdeményezések
A magyar nemzeti radikalizmus alapja ezzel Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) célja:
-A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve!
-A Magyar Szabadság Alkotmánya (rövid összefoglaló)
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai!
email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
1956 október 23.ka

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

facebook lógó
Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Friss bejegyzések

Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára

0000-00-00 00:00:00
Azért rendhagyó ez az emlékezés, mert – általában véve – Ötvenhatot a szocializmus elleni felkelésként, forradalomként szokták értékelni. Nagyon furcsa ezt látni-hallani, akkor, amikor a diktatúra egy másik változatának vagyunk jelenleg is rabjai. Annak a változatnak, ami megvalósításáért – téves következtetés szerint – 1956 fellépett. Ez hazugság.
Bibó egyértelműen leírta – és levezette történelmi adatok alapján -, hogy a szocialista-kommunista és a liberális kapitalista diktatúra azonos gyökerű, mindegyik egy osztálynak, egy társadalmi rétegnek az elnyomását jelenti egy másik társadalmi réteg felett. Azt mondhatjuk, hogy a szocialista-kommunizmus és a liberális kapitalizmus egyaránt a kirekesztők és a kirekesztettek társadalmi formáját valósítja meg, vagyis mind a kettő az emberek és az államok szabadságát veszi el.
Erről van szó pontosan, a mi esetünkben, amikor azt látjuk, hogy a 973-as Quedlinburgi Szerződéssel - Géza árulása nyomán - elveszített szabadságunk visszavételéért kellett küzdenünk ezerkétszáz éven keresztül, és nem pedig a szabadság megőrzéséért. A szabadság megőrzéséért utoljára 907-ben, a Pozsonyi Csatában vívtunk háborút, sikeresen. Amikor „sportszerű” keretek között nem tudták elvenni szabadságunkat a nyugati civilizáció letéteményesei, akkor cselhez folyamodtak, és ennek a cselnek lett az áldozata Géza árulásán keresztül a magyarság. A Quedlinburgban elveszített szabadságot akartuk visszaszerezni, folyamatosan a történelem során. Ezt tette Dózsa, ezt tette Bocskai, ezt tette Rákóczi, ezt tették a Negyvennyolcasok és ezt tették az Ötvenhatosok. Tehát hangsúlyozom – és szeretném, ha ezt a hangsúlyt mindenki elfogadná, aki nem, az bizonyítsa ennek az ellenkezőjét -, hogy 1956 a diktatúra elleni forradalom, felkelés és szabadságharc volt, és nem a diktatúra egyik formáját – a szocializmust - célozta meg, hanem a teljes diktatúrát. Ezt bizonyítja Pongrátz Gergely Szegedi Beszéde, amelynek egy részletét – ami a forradalom célját határozza meg – nézzük és hallgassuk meg közösen, azért is, hogy a bizonyíték egyértelmű legyen.
[Sokan megkérdezik, hogy mit is akartunk mi 56-ban? A válasz nagyon egyszerű. Íme: Egy szabad és független Magyarországot. Azt akartuk, hogy Magyarország végre legyen a magyaroké. Egy középutat kerestünk a kapitalizmus és a kommunizmus között. Egy harmadik útról álmodoztunk, amely nem a tőkéseknek vagy a kiváltságos kommunistáknak szolgálja az érdekeit, hanem az egész magyar népnek.]
Amikor a hármas cél meghatározását megvizsgáljuk, arra jövünk rá, hogy ez a három cél tulajdonképpen egybeesik azzal, ami az ősi civilizáció Szent Korona Értékrend által közvetített társadalomszervezésének iránymutató alapja, így hát nem ötvenkilenc éve, hanem akkor fogalmazódott meg, amikor először ráeszmélt a magyarság az elvesztett szabadság élhetetlen következményére.
- Az első pont („Független és szabad Magyarországot!”) az ember és az állam szabadságában mutatkozik meg a Szabadság Alkotmányában. - A „Magyarország a magyaroké!” célkitűzés a Szabadság Alkotmányának két pontjában köszön vissza: = Az egyik a földre, a termőföldre, a magyar földre vonatkozik, (Ez különösen most aktuális, amikor megpróbálják az ok helyett a következményt vádolni, a földünk elveszítésével kapcsolatban. Az ok a Lisszaboni Szerződés, aminek következménye az Alaptörvény és a Földtörvény. A Lisszaboni Szerződésből a jogharmonizációs kötelesség alapján kerültek át lényeges és mindent meghatározó kérdések az Alaptörvénybe és a Földtörvénybe.) A Szabadság Alkotmánya azt követeli, hogy a magyar föld – úgy, ahogy van – egészében véve az egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdona, amelyet idegenek nem birtokolhatnak. Ezt mondta Ötvenhat is. = És azt is követeli a Szabadság Alkotmánya, hogy minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja. Ezt a Magyar Október így határozta meg: „Magyarország a magyaroké!”
- Arra vonatkozóan, hogy akarjuk-e a diktatúra bármelyik formáját is alkalmazni a továbbiakban, Ötvenhat nemmel válaszolt, amikor azt határozta meg - Pongrátz Gergely szavaival -, hogy mi nem szocializmust és nem kapitalizmust akarunk, hanem a sajátos magyar utat járjuk. Mi ez a „sajátos magyar út”? Az, amelyet nekünk kijelölt az ősi civilizáció, az a hagyomány, ami génjeinkben él, és aminek a teljes társadalomszervezési megoldása – most már egyértelműen és részleteiben kifejtve - közvetített mindannyiunk számára.
Amikor a Nyugat számára egyértelművé vált a Magyar Október célja, akkor rádöbbent arra, hogy nem érdeke annak győzelme. November 4-én ezzel szembesültek az Ötvenhatosok, amikor – amerikai akarategyezés mellett – a szovjet csapatok a diktatúrát visszaállították. Ezt bizonyítja a Szegedi Beszéd következő gondolata:
[A világ urainak azonban nem tetszett az, ami Magyarországon történik. … Attól talán jogosan féltek, hogy a Magyar Október szelleme példa lesz a világ többi népeinek, és majd követni akarják. Tehát halálra ítélték azt a szellemet, amely megváltoztathatta volna a világ képét.]
Október 23-án az emlékezést fel kell váltania az önfelszabadító folyamat folytatásának.
Ki kell mondanunk: A diktatúra minden válfajából elege van Magyarországnak, a magyarságnak! Vissza kell térnünk arra az ősi civilizációs értékrendre, amely Magyarországot a szabad magyarok hazájává tette, ami a magyarságot az államalapító és államalkotó nemzetek alkotta közösségként határozta meg, és azt az ősi társadalomszervezési módszert kell alkalmaznunk, amely Magyarország földje és a magyar ember szerves egységként élését határozta meg.
Azoknak, akik október 23-án elhatározzuk, hogy folytatni kell az önfelszabadító folyamatot, tudnunk kell, hogy – sajnálatos módon – most még erre a magyarság nincs felkészülve. Meg kell állapítanunk, hogy gyengék vagyunk lelkileg, szellemileg. Meg kell állapítanunk, hogy gyávák vagyunk.
De azt is meg kell állapítani – mert az előzőek valóság-tartalma fölött ez az igazság -, hogy ez nem azért van, mert elveszítettük ősi hitünket, hanem azért, mert az ezerkétszáz éves agy- és lélek-mosás áldozataként elhalványodott bennünk az az önvédelmi ösztön, amely a szabadság visszaszerzésére serkentette a magyarságot.
A Magyar Október erőt ad azoknak, akiket nem gyengített el és nem félemlített meg a diktatúra semmilyen mesterkedése, fenyegetése, és tenni készek azért, hogy az ezerkétszáz éves önfelszabadító folyamat befejezéseként újjászületett Magyarország ismét a szabad magyarok Hazája legyen.
Kérem a Magyarok Istenének erőt, megvilágosodást és a kitartást adó kegyelmét azokra, akik folytatják a Magyar Október küldetését.
Ugyanez videóban: megnéz>>>
forrás: http://nemzetiegyseg.com/Rendhagyo_emlekezes_1956_oktober_23-ara.pdf

Kelt Szegeden, 2015. Magvető havának 21. napján dr. Halász József
kapcsolódó: Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)
Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt megnéz>>>
Az 1703-11, 1848-49 és 1956 szabadságharcainak szellemi örökösei...megnéz>>>
rovat: hirek, , Friss bejegyzések
Az oldal legfrisebb hírei, cikkei
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI,
A FACEBOOK JOGTALANUL LETILTOTTA DRÁBIK J. OLDALÁT - KÖVETELJÜK A CENZÚRA ELLENI TÖRVÉNYT!
MAREVOSZ ÖSSZEJÖVETEL 16.-án KEDDEN 17.30 ÓRÁTÓL.
A 13 aradi vértanú mindegyike magyar volt, és példájuk a liberális globalista világfelfogás ellentétét mutatja.
Visszavonulót fújt az MTA: már csak "a nyelvünk finnugor eredetű, de a népünk nem az"
Az önrendelkező székely falu (videó)
Budapest VIII. kerület időközi polgármester-választás jelöltjeiről
SZKÍTÁNAK LENNI - Kubínyi Tamás előadása (videó)
Hogyan tovább nemzeti radikálisok? Egységesülés. Közös gondolkodásra és cselekvésre hívunk mindenkit!
Hogyan tovább nemzeti radikálisok II. MAREVOSZ összejövetel 05. 23án szerdán a XVI.kerületei Krisztina Hotelben