MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- valós hírek
marevosz logó latin és rovás!
1956os_lyukas
Címlap
Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-A Nemzetépítő Mozgalom október 23.án zászlót Bont Bp.-en a Vértanuk terén 14 órától!
-MAREVOSZ összejövetel a nemzeti ünnep előtt 10.18.án szerdán újra a Krisztina hotelben
-Kőbányai előadások továbbra is minden csütörtökön.
videók
- Nemzeti konzultáció Trianonról FIX TV
- Élnek-e Petőfi Sándor leszármazottai Oroszországban? Drábik, FIX TV, Enigma (videó)
- Pesti Srácok interjú Budaházy Györggyel (videó)
- Pozsonyi csata megemlékezés (videó)
- Árpádék kora ahogy tanítani kéne (videó)
- Háttér-kép Trianonról (2017-06-29) (videó)
- Pozsonyi csata (videó)
- HITELES HÍRADÓ 53 - SZABADSÁGHARC A MAGYAR NEMZETI BANK ELLEN - 2017 Június 16 (videó)

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja

legfrisebb írások
- Dagad a kvótabotrány! A FIDESZ elismerte, hogy teljesítette a kvótát,csupán másképp nevezi?!
-Nemsokára valaki hozzáférhet a hatalmas recski arany- és rézvagyonhoz
-Orbán október23ai beszédéról: Kinek menti meg az országot?
-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-A Nemzetépítő Mozgalom október 23.án zászlót Bont Bp.-en a Vértanuk terén 14 órától!
-A római pápa látogatása Mátyás királynál
-A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti
-Lovas után szabadon: Bojkottáljuk a magyar és nemzetiségellenes Ukrán elnök csokoládégyárának termékeit!

Még több friss hír: megnéz>>>
hírlevél,árpádsávos háttérrelIratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!

Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
1956 október 23.ka

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

facebook lógó
Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
marevosz, célok, kezdeményezések
A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) célja megnéz>>>
email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:

Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Friss bejegyzések

Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára

0000-00-00 00:00:00
Azért rendhagyó ez az emlékezés, mert – általában véve – Ötvenhatot a szocializmus elleni felkelésként, forradalomként szokták értékelni. Nagyon furcsa ezt látni-hallani, akkor, amikor a diktatúra egy másik változatának vagyunk jelenleg is rabjai. Annak a változatnak, ami megvalósításáért – téves következtetés szerint – 1956 fellépett. Ez hazugság.
Bibó egyértelműen leírta – és levezette történelmi adatok alapján -, hogy a szocialista-kommunista és a liberális kapitalista diktatúra azonos gyökerű, mindegyik egy osztálynak, egy társadalmi rétegnek az elnyomását jelenti egy másik társadalmi réteg felett. Azt mondhatjuk, hogy a szocialista-kommunizmus és a liberális kapitalizmus egyaránt a kirekesztők és a kirekesztettek társadalmi formáját valósítja meg, vagyis mind a kettő az emberek és az államok szabadságát veszi el.
Erről van szó pontosan, a mi esetünkben, amikor azt látjuk, hogy a 973-as Quedlinburgi Szerződéssel - Géza árulása nyomán - elveszített szabadságunk visszavételéért kellett küzdenünk ezerkétszáz éven keresztül, és nem pedig a szabadság megőrzéséért. A szabadság megőrzéséért utoljára 907-ben, a Pozsonyi Csatában vívtunk háborút, sikeresen. Amikor „sportszerű” keretek között nem tudták elvenni szabadságunkat a nyugati civilizáció letéteményesei, akkor cselhez folyamodtak, és ennek a cselnek lett az áldozata Géza árulásán keresztül a magyarság. A Quedlinburgban elveszített szabadságot akartuk visszaszerezni, folyamatosan a történelem során. Ezt tette Dózsa, ezt tette Bocskai, ezt tette Rákóczi, ezt tették a Negyvennyolcasok és ezt tették az Ötvenhatosok. Tehát hangsúlyozom – és szeretném, ha ezt a hangsúlyt mindenki elfogadná, aki nem, az bizonyítsa ennek az ellenkezőjét -, hogy 1956 a diktatúra elleni forradalom, felkelés és szabadságharc volt, és nem a diktatúra egyik formáját – a szocializmust - célozta meg, hanem a teljes diktatúrát. Ezt bizonyítja Pongrátz Gergely Szegedi Beszéde, amelynek egy részletét – ami a forradalom célját határozza meg – nézzük és hallgassuk meg közösen, azért is, hogy a bizonyíték egyértelmű legyen.
[Sokan megkérdezik, hogy mit is akartunk mi 56-ban? A válasz nagyon egyszerű. Íme: Egy szabad és független Magyarországot. Azt akartuk, hogy Magyarország végre legyen a magyaroké. Egy középutat kerestünk a kapitalizmus és a kommunizmus között. Egy harmadik útról álmodoztunk, amely nem a tőkéseknek vagy a kiváltságos kommunistáknak szolgálja az érdekeit, hanem az egész magyar népnek.]
Amikor a hármas cél meghatározását megvizsgáljuk, arra jövünk rá, hogy ez a három cél tulajdonképpen egybeesik azzal, ami az ősi civilizáció Szent Korona Értékrend által közvetített társadalomszervezésének iránymutató alapja, így hát nem ötvenkilenc éve, hanem akkor fogalmazódott meg, amikor először ráeszmélt a magyarság az elvesztett szabadság élhetetlen következményére.
- Az első pont („Független és szabad Magyarországot!”) az ember és az állam szabadságában mutatkozik meg a Szabadság Alkotmányában. - A „Magyarország a magyaroké!” célkitűzés a Szabadság Alkotmányának két pontjában köszön vissza: = Az egyik a földre, a termőföldre, a magyar földre vonatkozik, (Ez különösen most aktuális, amikor megpróbálják az ok helyett a következményt vádolni, a földünk elveszítésével kapcsolatban. Az ok a Lisszaboni Szerződés, aminek következménye az Alaptörvény és a Földtörvény. A Lisszaboni Szerződésből a jogharmonizációs kötelesség alapján kerültek át lényeges és mindent meghatározó kérdések az Alaptörvénybe és a Földtörvénybe.) A Szabadság Alkotmánya azt követeli, hogy a magyar föld – úgy, ahogy van – egészében véve az egyetemes magyarság örök és elidegeníthetetlen tulajdona, amelyet idegenek nem birtokolhatnak. Ezt mondta Ötvenhat is. = És azt is követeli a Szabadság Alkotmánya, hogy minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja. Ezt a Magyar Október így határozta meg: „Magyarország a magyaroké!”
- Arra vonatkozóan, hogy akarjuk-e a diktatúra bármelyik formáját is alkalmazni a továbbiakban, Ötvenhat nemmel válaszolt, amikor azt határozta meg - Pongrátz Gergely szavaival -, hogy mi nem szocializmust és nem kapitalizmust akarunk, hanem a sajátos magyar utat járjuk. Mi ez a „sajátos magyar út”? Az, amelyet nekünk kijelölt az ősi civilizáció, az a hagyomány, ami génjeinkben él, és aminek a teljes társadalomszervezési megoldása – most már egyértelműen és részleteiben kifejtve - közvetített mindannyiunk számára.
Amikor a Nyugat számára egyértelművé vált a Magyar Október célja, akkor rádöbbent arra, hogy nem érdeke annak győzelme. November 4-én ezzel szembesültek az Ötvenhatosok, amikor – amerikai akarategyezés mellett – a szovjet csapatok a diktatúrát visszaállították. Ezt bizonyítja a Szegedi Beszéd következő gondolata:
[A világ urainak azonban nem tetszett az, ami Magyarországon történik. … Attól talán jogosan féltek, hogy a Magyar Október szelleme példa lesz a világ többi népeinek, és majd követni akarják. Tehát halálra ítélték azt a szellemet, amely megváltoztathatta volna a világ képét.]
Október 23-án az emlékezést fel kell váltania az önfelszabadító folyamat folytatásának.
Ki kell mondanunk: A diktatúra minden válfajából elege van Magyarországnak, a magyarságnak! Vissza kell térnünk arra az ősi civilizációs értékrendre, amely Magyarországot a szabad magyarok hazájává tette, ami a magyarságot az államalapító és államalkotó nemzetek alkotta közösségként határozta meg, és azt az ősi társadalomszervezési módszert kell alkalmaznunk, amely Magyarország földje és a magyar ember szerves egységként élését határozta meg.
Azoknak, akik október 23-án elhatározzuk, hogy folytatni kell az önfelszabadító folyamatot, tudnunk kell, hogy – sajnálatos módon – most még erre a magyarság nincs felkészülve. Meg kell állapítanunk, hogy gyengék vagyunk lelkileg, szellemileg. Meg kell állapítanunk, hogy gyávák vagyunk.
De azt is meg kell állapítani – mert az előzőek valóság-tartalma fölött ez az igazság -, hogy ez nem azért van, mert elveszítettük ősi hitünket, hanem azért, mert az ezerkétszáz éves agy- és lélek-mosás áldozataként elhalványodott bennünk az az önvédelmi ösztön, amely a szabadság visszaszerzésére serkentette a magyarságot.
A Magyar Október erőt ad azoknak, akiket nem gyengített el és nem félemlített meg a diktatúra semmilyen mesterkedése, fenyegetése, és tenni készek azért, hogy az ezerkétszáz éves önfelszabadító folyamat befejezéseként újjászületett Magyarország ismét a szabad magyarok Hazája legyen.
Kérem a Magyarok Istenének erőt, megvilágosodást és a kitartást adó kegyelmét azokra, akik folytatják a Magyar Október küldetését.
Ugyanez videóban: megnéz>>>
forrás: http://nemzetiegyseg.com/Rendhagyo_emlekezes_1956_oktober_23-ara.pdf

Kelt Szegeden, 2015. Magvető havának 21. napján dr. Halász József
kapcsolódó: Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)
Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt megnéz>>>
Az 1703-11, 1848-49 és 1956 szabadságharcainak szellemi örökösei...megnéz>>>
rovat: hirek, , Friss bejegyzések
Az oldal legfrisebb hírei, cikkei
Dagad a kvótabotrány! A FIDESZ elismerte, hogy teljesítette a kvótát,csupán másképp nevezi?!
Nemsokára valaki hozzáférhet a hatalmas recski arany- és rézvagyonhoz
Orbán október23ai beszédéról: Kinek menti meg az országot?
1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
A Nemzetépítő Mozgalom október 23.án zászlót Bont Bp.-en a Vértanuk terén 14 órától!
A római pápa látogatása Mátyás királynál
A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti
Lovas után szabadon: Bojkottáljuk a magyar és nemzetiségellenes Ukrán elnök csokoládégyárának termékeit!
A Rothschildok minimum ötször gazdagabbak, mint a világ 8 leggazdagabb embere együttvéve.
MAREVOSZ összejövetel a nemzeti ünnep előtt 10.18.án szerdán újra a Krisztina hotelben