MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ- Nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Földvédelém archívum a rovat 2015. juniusa előtti hírei

Akié a föld, azé az ország

A jogállamiság helyreállításának kulcsa éppen az NFA

2013
Gazdatanácsok Szövetsége: Nyílt válasz az NFA 2013. március 25.-i közleményére.

Az NFA közleménye a cikk végén olvasható vagy az alábbi linken: itt>>>
"Feljelentette a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a bábonymegyeri földfoglaló gazdákat" címmel olvashattuk a sajtónak eljuttatott NFA közleményt tegnap óta. S a közlemény nem tesz mást, mint újra ismétli a megalapozatlant, a többszörösen cáfolt szólamot, hogy „A földhaszonbérleti pályázati rendszer úgy épül fel, hogy abban spekulálni lehetetlen". Tetézi ezt még azzal is, hogy a közlemény kifejti, Ágh János is - tudjuk már, "kényszeredetten" kedvezményezettként - megtette a szükséges (?!) lépéseket.

A Gazdatanácsok Szövetsége nevében felszólítjuk az NFA illetékeseit, hogy ne fel-, de jelentsenek végre, hogy miért fedezik a törvénytelenségeket! A mi határozott álláspontunk, hogy a gond maga az NFA, azaz a nemzet talán legsúlyosabb sorskérdésében, a földügyekben a törvényesség helyreállításának, a jogállamiság biztosításának kulcsa éppen az NFA jelenlegi tevékenységének azonnali leállítása, beszüntetése.

Felszólítjuk a Vidékfejlesztési Minisztert, rajta keresztül a kormányt, hogy miután az NFA illetékesei nem adnak semmilyen magyarázatot az NFA szabálytalan és törvénytelen működésére, azonnali hatállyal függessze fel az NFA működését és tegyen javaslatot annak átszervezésére, hiteles személyek kinevezésére és alkalmas pályázati rendszer kialakítására. Az NFA véleménye, miszerint a bábonymegyeri figyelemfelhívás jogellenes volt, téves. Az ok és okozat súlyos összekeverése. Ami jogellenes, az a törvénytelenségek és szabálytalanságok feltárásáról szóló, a visszaéléseket bizonyító elemzések, bejelentések válasz nélkül hagyása, a gazdák megélhetését súlyosan érintő döntések, a tájékoztatás szándékos visszatartása. Nem jogellenes az, ha ezt a tisztességes állampolgárok nem tűrik a végtelenségig. Nem jogellenes, ha a helybéliek a törvényesség helyreállítása és a falu érdekében a nyilvánosság elé állnak.

A tények az NFA közleményében sugallottakkal szemben mást mutatnak. Az NFA-nak feljelentés helyett sokkal inkább az alábbi kérdésekre kellene választ adnia.

Tény, hogy az NFA a mai napig nem tett semmit Kajászón az általa is ismert törvénytelenség felszámolására (magyaralmási döntés). Sőt, a helybéliek jelzései alapján a jogtalan bérlő avagy az NFA (ám nyilván együttműködve) úgy kísérli meg elfogadhatóvá tenni a törvénytelenséget, hogy a törvényesen elnyerhető maximális 6000 AK érték feletti, mintegy 70 ha mértékű területet önkényesen leválasztva a 8194 AK értékű területből nem művelteti, ezzel elismeri ugyan, de nem számolja fel a törvénytelenséget. Inkább fokozottan törvénytelen, minthogy lehetőséghez juttatná a helybéli pályázókat. Ugyanezt a jelenséget tapasztalják Csornán is.

Tény, hogy az NFA a mai napig sem tett semmit a Lepsényben, Bábonymegyeren többszörösen jelzett visszaélések megakadályozására.

Tény, hogy az NFA egyetlen megyében sem tett semmilyen ellenlépést a már többszörösen feltárt és már nyilvánvalóan kormányprogram ellenes "eredmények" és sok esetben törvénytelen eljárás felszámolására, s az európai normákat is felrúgva kitart az eredeti - zárt ajtós, titkos - pályázati rendszere mellett.

Tény, hogy egyetlen egyszer sem volt hajlandó közvetlen kapcsolatba lépni a panaszosokkal. A számtalan beadvány és megkeresés ellenére sem volt képes kielégítő megoldást találni a lepsényi, kajászói, bábonymegyeri, csornai, kaskantyúi, borsodi mezőségi, stb. gazdák által megvilágított sorozatos túlkapásokra, szabálytalanságokra, visszaélésekre, törvénytelenségekre.

Tény, hogy a Bábonymegyeri Gazdatanács legutóbbi tértivevényes levelét az NFA Somogy megyei elnöke már át sem vette (a tegnapi nap érkezett vissza), ami az NFA tisztviselőitől önmagában is azonnali magyarázatot - a felügyelő minisztertől pedig azonnali felelősségre vonást - követel.

1. kérdés: Miért nem vette át a helyesen címzett tértivevényes bejelentést az NFA megyei elnöke? Egy jogállamban ez hogyan és miként lehetséges?

Tény, hogy az NFA mai napig nem hirdetett eredményt, nem tájékoztatta egyöntetűen az érintetteket, az eredménytelenül pályázókat, s csak a gazdák érdekében eljáró országgyűlési képviselő személyes közbenjárásával kicsikart szóbeli tájékoztatás az alapja mindannak, amiről most a közember az NFA ködös feljelentő közleményében olvashat.

2. kérdés: Miért nem tájékoztatták máig az érintetteket, ha döntést már hoztak? A jogállam keretei hogyan adhatnak erre lehetőséget? Egyáltalán, törvényes-e ez?

Tény, hogy a Somogy megyei NFA elnöke előbb érkezett Bábonymegyerre, mint a gazdák általa át nem vett levele. No, persze nem azért, hogy a gazdáknak, hanem hogy Ágh Jánosnak segédkezzék a közbirtokosságról szóló, a helyi Gazdatanács nevében a területen vasárnap elhelyezett tábla és jelképes akasztófák eltávolításában, s a közleményből az derül ki, hogy talán "titkon" már szerződést is kötöttek Ágh Jánossal a kényszerhasznosításról.

3. kérdés: Miként lehetnek egyoldalú társak egy eredendően éppen az egyenjogúság feltételeit biztosítani hivatott felülvizsgálati, tényfeltárási eljárásban? Ez nem jogtalan?

4. kérdés: Milyen alapon tudhat Ágh János arról, amiről a többi pályázó nem tudhatott, hogy ő kényszerhasznosíthat, miközben a pályázók még mindig a saját pályázatukban bíztak (volna)? Mi a jogalapja annak, hogy Ágh János, mint bérlő járhat el (feljelentést is tehet?) akkor, mikor az NFA nem tájékoztatta sem a pályázókat a pályázataik esetleges elhalasztásáról, eredményéről, vagy eredménytelenségéről? Mi a jogalapja e különeljárásnak?

5. kérdés: Mikor lett ezen ideiglenes kényszerhasznosításról szóló döntés kihirdetve, kifüggesztve, hol és hogyan? Mióta bérlője valójában Ágh János a majd ezer hektárnak, amelynek évenkénti SAPS támogatása ~60eFt/ha/év (~60millió Ft kényszer)?

6. kérdés: Miért éppen Ágh János és családja és egy 20 km-es körzeten kívülre eső üzem lett a terület kiválasztott kényszerhasznosítója? Mi volt ennek a kiugróan kivételes és arcátlan döntésnek az erkölcsi és/vagy jogalapja, mikor az országgyűlésnek, mint jogalkotónak, éppen e döntéssel ellentétes volt a szándéka akkor is, mikor a Nemzeti Földalapkezelő szervek működését törvényben szabályozta?

A Nemzeti Földalapkezelő közleményét megfogalmazókat a tények elhallgatása újfent politikai nyilatkozatra ragadtatta, mikor azt feltételezik, hogy a helyi gazdákat bármire, bárki is biztatta. Ahelyett, hogy egyszer is megkérdezték volna őket.

Nem utolsó sorban, a Gazdatanácsok Szövetsége a közlemény utolsó mondatát a leghatározottabban elutasítja, miszerint "A földalap ... jó gazda módjára ezeket a földeket ideiglenesen művelésbe adja".

A Nemzeti Földalapkezelő eddigi tevékenységével, sorozatos félretájékoztatásaival, politikai nyilatkozataival egyértelműen bebizonyította, hogy NEM JÓ GAZDA!

A Gazdatanácsok Szövetsége megalakulása óta világosan és egyértelműen vallja és a tisztességes, jó szándékú helyi gazdák összefogásával előbb-utóbb a minden településen egységes elven szerveződő Gazdatanácsaival be is bizonyítja, hogy

A JÓ GAZDÁK HELYBEN LAKNAK, HELYBEN ÉLNEK ÉS HELYBEN IS MARADNAK, ÉS TERÜLETI IGÉNYÜKBEN IS MÉRTÉKET TARTANAK!

Kelt Bábonymegyeren, 2013. március 26-án a Bábonymegyer-Som Gazdatanács nevében Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Az NFA közleménye! Feljelentette a földfoglaló bábonymegyeri gazdákat az NFA forrás: SONLINE, 2013. március 25. 18:10 , Legutóbb frissítve: 2013. március 25. 18:44 Fónai Imre Feljelentette a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a bábonymegyeri földfoglaló gazdákat – áll az NFA hétfői közleményében. Amint megírtuk, az állami földbérletpályázaton hoppon maradt bábonymegyeri gazdák vasárnap önkényesen elfoglalták azt a területet, amire pályáztak ugyan, de nem kapták meg, e helyett kényszerhasznosításba adta az NFA az ezer hektár környékbeli, bérleti hasznosításra meghirdetett földet. „A földhaszonbérleti pályázati rendszer úgy épül fel, hogy abban spekulálni lehetetlen – így az NFA közleménye. A szervezet arról is tájékoztat: a földalapkezelőn túl a föld használója (amint vasárnap kiderült, Ágh János helyi nagybirtokos és családja kapott 900 hektárt kényszerhasznosításra, a maradékot egy lajoskomáromi tejfeldolgozó cég – a szerző) is megtette a szükséges jogi lépéseket. „Minden lehetséges jogi eszközzel fellépünk a földfoglalók ellen – olvasható az NFA közleményében. – Nem hagyjuk, hogy kár érje a magyar államot vagy a hazai gazdákat! A pályázatokon bárki indulhat, az elbírálás pedig a jogszabályok szerint egységes feltételekkel történik. Az NFA most is visszautasítja az ilyen nyomásgyakorlásra tett kísérleteket, valamint elítéljük, ha bárki jogellenes cselekedetre buzdítja a keményen dolgozó, becsületesen gazdálkodó földműveseket. Az NFA komolyan veszi az esetet, véleményünk szerint a Bábonymegyeren történtek jogellenesek, amelyhez példátlan módon a jogszabályokra felesküdött országgyűlési képviselő is nevét adta.” A földalapkezelő tájékoztatása szerint a bábonymegyeri területeket az NFA haszonbérletre meghirdette, a bírálat folyamatban van. „A földalap célja, hogy terület ne maradjon parlagon, ezért a nyilvános pályázati eljárás végéig jó gazda módjára ezeket a földeket ideiglenesen művelésbe adja”. forrás: http://gazdatanacs.blogspot.hu/2013/03/a-jogallamisag-helyreallitasanak-kulcsa.html
Földvédelem

8 1 2