MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

Otthonvédők az RTL-en!!!

2013
Reagálás az RTL klub „Házon kívül” műsorában elhangzottakra 9 tételben.
.


2012. október 17-én késő este az RTL Klub „Házon kívül” műsora "Ér-e bármit is az erőszak a bankok ellen: jó-e hallgatni az adósmentőkre, akik lebeszélik a hiteleseket a törlesztésről, és perre biztatnak?" címmel vetített erősen manipulált dokumentumfilmet, amely bizonyos szervezeteket lejárató szemlé let szerint próbált ráközelíteni a kilakoltatásokat megakadályozni szándékozók eddigi tevékenységére.

1., Az „Odaláncolós otthonvédők” tevékenysége.

Az említett műsorban azt próbálták tudatosítani a szerkesztők, hogy a Koppány csoport és a vele együttműködő civil szervezetek határozott fizikai fellépéssel párosuló úgynevezett "odaláncolós" módszere többet árt, mint használ. A rendőrségi beavatkozásból eredő büntetés költségei tovább növelik a lakását ilyen módon megvédő család anyagi terheit, ráadásul a kilakoltatásra ítéltek mellett kiálló otthonvédő aktivisták tevékenysége hiábavaló és káros, mert a védelmüket kérő adósokat a láncok eltávolítása után, mégis kilakoltatták, sőt megbüntették.

A valóság: A dokumentumfilmben bejátszott jelenetek 2012. június 15-én készültek Budapesten, a III. kerületi Búza utcában, ahol csak tömegoszlatásban gyakorlott karhatalmi egységek tudták megtörni (könnygázzal, bilinccsel) egy rászoruló család védelmében fellépő néhány tucatnyi ember ellenállását.
A családot a banki hitelek kamatainak növekedése, a követeléskezelők kíméletlensége, a bírósági mechanizmus érzéktelensége, a végrehajtók és a lakásmaffia juttatta koldusbotra. Így lett a család 10 millió forintos hiteléből 30 millió forint tartozás, és miután elvették a család két ingatlanát, - utoljára a Búza utcait - még mindig fennmaradt 10 millió Ft banki követelés! Ekkorra minden jogorvoslati lehetőségen túl volt a lakás tulajdonosa, - az a hölgy, aki a riportban megszólalt - és kétségbeesésében, talán utolsó szalmaszálként segítséget kért a világhálón mindazoktól, akik hasonlóan reménytelen helyzetbe kerültek.
Üzenetének lényege valószínűleg az lehetett, hogy ha mindenki magára marad az Övéhez hasonló problémával, akkor minden visszhang nélkül kerülhet az utcára az az 50.000 család, akinek végrehajtásra van kijelölve az otthona. A segélykiáltást sokan hallották, ám arra leginkább a Koppány csoport aktivistái és más otthonvédő civil szervezetek tagjai reagáltak. A helyszínen közös egyetértés alakult ki abban a tekintetben, hogy meg kell akadályozni a manipulált árverezéseket, a jogszerűtlen végrehajtásokat.
Le kell szögezni, hogy a rászoruló család védelmére érkezőket nem a magamutogatás, a médiaszereplés vágya, vagy az anyagi haszonszerzés hozta össze, hanem a magyar valóság.
Természetesen meghívtunk a médiákat is, sőt élő adásban közvetítettük az eseményeket , mivel el kívántuk kerülni azt, hogy a manipulált médiák torz képet sugározzanak az otthonvédők tevékenységéről.
Felhívásunkra többek között megjelent az RTL Klub is, ám a stábbal érkező riporternő amint meglátta a valós helyzetet (azt hogy a lakásban lévők komolyan készülnek otthonvédelemre) rosszul lett, le kellett kísérni az épület elé. Szerencsére előtte kollégájával még felvettek néhány olyan képkockát is, amely tükrözte a valós helyzetet, sőt a csatornán ezeket le is vetítették. Ami a dokumentumfilmből kimaradt: A felvételen látható események következtében nem csak az otthonát utolsó erejével védő házigazdát, és annak kiskorú fiát állították elő, tartottak 10 órán át rendőrségi fogdában, bírságolták meg, hanem rajta kívül 21 civil aktivistát is, családapákat, nagyszülőket, diákokat, háziasszonyokat is. Magyarország 10 településéről, 21 olyan embert, aki az ország különböző szegleteiből érkezve, a maguk egyszerű módján ismeretlenül is segíteni akartak egy rászorulónak. Az otthonvédők összbüntetése a Búza utcai fellépés következtében hozzávetőleg 600.000 forintot, (fejenként 25.000 forint bírság) amelynek döntő részét természetesen saját anyagi forrásból fizették ki az érintettek, többen közmunkával dolgozzák le, (mint jómagam is, ez 3 napos elfoglaltságot jelent.)
Nyugodtan kijelenthetem, hogy a Búza utcai eseményekben résztvevők megmutatták, hogy igenis van összetartás a bajban, az utolsó utáni pillanatban is akadnak emberek, akik áldozatot vállalva, önzetlenül ki mernek állni a hasonló sorsú társaik mellett.
2012. áprilisa óta sajnos tucatnyi esetben kényszerültek hasonló fellépésre a Koppány csoport aktivistái és más otthonvédők, szinte minden esetben akkor, amikor egy családot önhibáján kívül, törvénytelenül akartak kilakoltatni egyetlen otthonából.
Ezekben az esetekben az érintett családok már minden jogi lehetőséget kimerítettek, néha az illetékes hivatalok nem vették kellően komolyan az ügyüket. Volt olyan 9 fős család csecsemővel, akiknek az otthonát lakva árverezték el, volt mindkét lábát amputált idős asszony, akinek tartozása bár nem volt, családja „életmódja” miatt vitetett szociális otthonba az önkormányzat, volt 6 gyermekes család, volt olyan 72 éves néni, akinek 19 m2 lakására vetett szemet valaki.
Volt daganatos betegség miatt utolsó stádiumban lévő házaspár, akinek a lakását kicsalta, majd meghatalmazottja képviseletével kiürítette egy bécsi börtönben ülő „hazánkfia”.
A médiumok ezeket az eseményeket többnyire közvetítették, ezek az esetek nagy társadalmi visszhangot keltettek, a közösségi oldalakon a világhálón közel 1 millióan értesültek az eseményekről. A nagy médiavisszhang következtében a kilakoltatások problémájára nem csak a közvélemény, hanem az országos politika is felfigyelt. Valószínűleg rémisztőnek hathatott, hogy az otthonvédő mozgalom ebbe az irányba teljesedik ki, hamarosan tömegmozgalommá válik, hiszen a közel 50.000 kilakoltatás, és a közel 200.000 kilencven napon túli tartozás nem túl rózsás jövőt ígér.
Mindenesetre - köszönhetően az otthonvédőknek is - lelassultak, szinte megálltak a kilakoltatások, egyúttal megindult a jogi keretrendszerek felülvizsgálata (lásd: az ombudsmani állásfoglalást, vagy a Kúria 22 oldalas munkaanyagát a bankok tevékenységének jogi szabályozásáról).

2., Az RTL Klub által pozitív szereplőként megjelentetett Dajbukát Balázs jogvédő, (Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegélyszolgálat): …Csak olyan segítőket válasszanak az adósok, akik a jogi oldaláról közelítik meg a kérdést! A véleménye szerint felkészületlen "odavonulunk és majd csak lesz valami" hozzáállás a legteljesebb mértékben elvetendő...

A Valóság: A Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegély szolgálata Kozma József vezetésével alakult, segítve a Magyar Közösségi Garancia Kft. működését, amely több civil szervezet támogatásával, olyan szövetkezet létrehívását határozta el, amely pénzintézeti tevékenységet folytat.
A szövetkezet szándéka az, hogy tagjai pénzügyi intézményeknél lévő követeléseit vásárolja fel, így a tagok azt követően a szövetkezetnek törlesztik a hiteltartozásukat.
Terv az: Ha valakinek van 10 000 000 - Ft tartozása valamely pénzintézetnél, a szövetkezet ezt a követelést, tartozást felvásárolja a pénzintézettől 30 - 40 – 50 % áron. (?) Ezek alapján a szövetkezeti tagnak, - ha mondjuk 40 %-on sikerült megvásárolni a szövetkezetnek a követelést 4 000 000 - Ft, lesz a szövetkezet felé a tag tartozása, amit a tagnak 10-15-20-25 év alatt kell részleteiben teljesíteni.
Lehetőség van arra, hogy az ingatlan bevitelre kerüljön-e a szövetkezetbe, mivel a szövetkezetbe bevitt vagyon, illetve bármilyen tulajdon végrehajtás alá nem vonható. (?) A szövetkezeti tag a bevitt ingatlanára haszonélvezeti jogot kap. A 4 000 000 - Ft feletti részt a szövetkezet elengedi a tagnak, egy feltétellel, ha a tag havi rendszerességgel levásárolja a szövetkezet boltjában a tartozás futamideje alatt a fenn maradó összeget pl. havonta 30 000 - forintjával. Természetesen ezt a vásárlási kötelezettséget minden olyan termékre, illetve szolgáltatásra el lehet számolni, ami a szövetkezet működésében, tevékenységében szerepel, mint pl. alapvető élelmiszerek, ruházat, műszaki berendezések, stb.
Természetes, hogy a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegély szolgálatának elsősorban az a célja, hogy minél több érdeklődő csatlakozzon az üzleti vállalkozáshoz, másodsorban az, (remélem) hogy hatékonyan le legyenek állítva a kilakoltatások. Gondolom ezt abból, hogy a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegély szolgálatának a célközönsége nem a teljesen ellehetetlenült, kifosztott adós, hanem a helyzetének könnyítését kereső még fizetni tudó leendő partner. Ennek tükrében érthető elhatárolódásuk a határozott fellépéstől, és érthető, hogy magukat felkészült jogi hátterükkel igyekeznek reklámozni, annak ellenére, hogy értesülésünk szerint jogi végzettséggel rendelkező tagja a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegély szolgálatának nincs. Jó szándékukat nem kérdőjelezve meg sok sikert kívánva üzleti tevékenységükhöz kérem, hogy a társadalmi folyamatok által felszínre törő indulatot ne próbálják meg a maguk optikáján keresztül szemlélni, véleményezni, mert az nem tükrözi a valóságot.

3., Falus Zsolt a Bankcsapda mozgalom vezetője: Nincs valós deviza a hitelek mögött!

Az RTL Klub egy „szakértő” segítségét kérte Falus Zsolt a dokumentumfilmben elhangzó véleményének megcáfolására. A szakértő szerint kár olyan hazugságokkal terhelni és megtéveszteni az adósokat, amelyek nem fedik a valóságot! Ha nem állna deviza a hitelek mögött, akkor jóval drágábbak lennének, és nem terjedtek volna el ennyire. Hiszen éppen az volt a lényege, hogy kevesebb kamatok kellett rájuk fizetni, mint a forint hitelekre.

A valóság: A párizsi Sorbonne Egyetem doktori iskolájának a kutatóprofesszora Dr. Lentner Csaba nyilatkozatából:

Dr. Lentner: A hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek! Kérdés: -A devizahitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?
Dr. Lentner: - Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!
Kérdés: - Hanem mi?
Dr.Lentner: - Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen.... Az a hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.
Kérdés: - Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket?
Dr. Lentner: - Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket!
(Forrás: Demokrata 2011. szeptember 30.)

Ne lepődjünk meg, a fentiekben leírtak nem egy új keletű csalási formát lepleznek le.

Egy precedens per Amerikában

1969-ben Jerome Daly bíróságon támadta meg az árverezést, amit a bank akart foganatosítani, mikor Daly nem tudta tovább fizetni a törlesztőrészleteket. Daly azzal érvelt, hogy a jelzálog-szerződés törvényes tulajdonforma cserét ír elő a bank és közte. Daly szerint azonban a pénz sohasem volt a bank tulajdona, mivel a semmiből keletkezett a kölcsön létrejöttekor. A bank tartalékalapja sem változott a kölcsön folyósításától. A pénz nem a bank meglévő vagyonából származott, hanem egyszerűen létrehozták, és semmit sem adott hozzá saját vagyonából. A bank elnöke a tárgyaláson elismerte, hogy a központi bankkal együttműködve hozta létre a pénzt, ami csak a könyvelési tételekben jelent meg. Azt is elismerte, hogy semmilyen törvény sem hatalmazta fel őket erre. A bíróság megállapította, hogy törvényes ellenértéknek, fedezetnek kellene léteznie, és miután nem volt törvényes ellenérték Daly megtarthatta a házát. A per tanulsága az, hogy amikor pénzt kölcsönzöl a banktól, akkor a kapott pénz nem valódi, ráadásul törvénytelen. Ez érvényteleníti a szerződést, ugyanis a pénz sohasem volt a bank tulajdona. Az effajta jogi értelmezéseket eltitkolják az emberek elől, és az egyének javait folyamatosan veszik el.

Ennyit a RTL Klub szakértőjének véleményéről…

4., Kásler Árpád Banki Adósok Érdekvédelmi Szövetsége (BAÉSZ):
A bankokat perelni kell!!

Az RTL Klub adásában elhangzottak szerint: A bankokkal 99 százalékban esély sincs megegyezni, ahhoz, hogy az adósok bizonyítani tudják az igazukat perelni kell, különben nincs esély arra, hogy bankok által az adósokra kényszerített törvénytelenségek sokasága napvilágra kerüljön. A szerkesztői sugallat szerint ezek a perek futószalagon tévesztik meg, károsítják meg az adósokat, arra bíztatják őket, hogy ne fizessenek, hanem pereljenek!

A valóság: Egy nem jogerős ítélet törvénytelen lépései miatt milliárdokat kell, hogy visszafizessen az OTP bank a devizahiteleseknek és a devizahitelekkel rendelkező önkormányzatoknak. A per kezdeményezője Kásler Árpád a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke. 2011. december 8-án a bíróság ítéletében kimondta, hogy a devizahitel kezelési költségének devizában való megállapítása visszamenőleges hatállyal semmis. Indoklás: A kezelési költségre vonatkozó szerződés kikötés tisztességtelen, hiszen a kezelési költség a kölcsönügylettel kapcsolatban felmerülő adminisztrációért felszámított díj, semmi sem indokolja, hogy CHF alapon legyen nyilvántartva, mert az árfolyam változás következtében a pénzügyi intézmény oldalán felmerülő, a technikai-személyi feltételek biztosítására fordított kiadások nem emelkednek. Ezzel szemben a hitelező bank a kezelési költség szerződéses összegét is CHF-ban tartja nyilván és az egyes törlesztő részletek esedékessé válásakor az árfolyamváltozás figyelembe vételével számolja el.
A szerződésben a III. pont első mondata rögzíti, hogy a kezelési költség is az árfolyamváltozásra figyelemmel terheli a hitel felvevőket. Ez a szerződési feltétel tisztességtelen azért, mert a benne megállapított kezelési költség CHF-ban történő elszámolása a pénzintézet részéről haszonelemeket tartalmaz, burkolt ügyleti kamatként jelenik meg, így a fogyasztó hátrányára a másik félnek teljesen indokolatlan, egyoldalú előnyt biztosít. Ezért a bíróság ezen kikötés semmisségét is megállapította.
A bíróság megállapítja azt is, hogy a III.2. Pontjának azon rendelkezése, amely szerint az egyes fizetendő törlesztő részletek forint összegét a Hitelező a Bank által alkalmazott, az esedékesség napját megelőző napon érvényes deviza eladási árfolyamon határozza meg, semmis. Az egyes fizetendő törlesztő részletek forint összegét az esedékesség napját megelőző napon érvényes deviza vételi árfolyamon határozza meg, mivel a kölcsön összegét a pénzintézet a folyósítás időpontjában aktuális vételi árfolyamon szolgáltatta a hitelfelvevőknek. A vételi és eladási árfolyam közötti különbözet haszna ebben az esetben a pénzügyi intézménynél csapódik le, anélkül, hogy e mögött bármilyen szolgáltatás állna. Tényleges szolgáltatás hiányában a bíróság szerint ez a haszon indokolatlan és egyoldalú előny a hitelnyújtó bank oldalán, amely a Ptk.209/A.§(2) bekezdése alapján a feltétel semmisségének megállapítását vonja maga után. Kásler Árpád szerint az ítélet tükrében egy 15 milliós hitel esetében milliós nagyságrendű összeggel károsította meg a bank a hitelfelvevőt, amely összeg a bankoktól függően változó, az alkalmazott árfolyamok viszonylatában, a kihelyezett hitelek összességénél százmilliárdokra rúg a jogosulatlan tőke elvonás. Ezeket az összegeket a bankok kamatostól kell, hogy visszafizessék. Az OTP Bank 2012. január 04-én fellebbezett a Békés Megyei Bíróság ítélete ellen, az ügy a Szegedi Ítélőtábla elé kerül.
Kásler Árpád ennek az ítéletnek a tükrében kéri az érintett becsapott adósokat jogaik megvédésére, pénzintézetek elleni perek megindítására. Az RTL Klub műsorának szerkesztője szerint ezek a perek futószalagon tévesztik meg, károsítják meg az adósokat, hiszen arra bíztatják őket, hogy ne fizessenek, hanem pereljenek! Kásler Árpád nem arra bíztatja az embereket, hogy ne fizessék ki jogosan követelt tartozásukat, hanem arra, hogy ne fizessék ki a bankok által jogtalanul követelt sarcot. Az RTL Klub szerkesztője csúsztatva, hamisan, fél információkkal manipulálva állította be Kásler Árpád a törvénytelen pénzintézeti tevékenység elleni fellépését.

5., Ami kimaradt: Léhmann György és a független jogászok tevékenysége

A bankoknak nem lett volna joguk egyoldalúan szerződést módosítani az Európai Bíróság állásfoglalása szerint. Amennyiben az adósok által utólag nem ellenőrizhető az ok, ami miatt egyoldalúan változtattak a szerződésen, azaz nem világos, egyértelmű az ok, akkor tisztességtelen feltételről beszélünk, tehát a szerződés semmis! A második nagyon fontos eleme az Európai Bíróság ítéletének, hogy amennyiben a szerződés nem tartalmazza az adósok elállásának jogát, szerződésbontásának lehetőségét, akkor ismét csak tisztességtelen feltételek miatt semmis a szerződés.
Miután a bankok szerződésmódosítási opciója vezetett a kialakult tragikus devizahitel helyzethez, ezért most már semmi akadálya nincsen annak, hogy az Európai Bíróság állásfoglalása értelmében a magyar bíróságok semmissé nyilvánítsák a devizahitel szerződéseket!
A CHF jegybank alapkamata 1-2 % körül mozgott 2005 óta, majd 2009 óta 0,2 %-ra esett, azonban a bankárok természetesen ezt nem érvényesítették a törlesztő részletek kamattörlesztésében. Manapság is 0,1 % körül van a svájci alapkamat. Miután 2008-ban 2,2 % volt a svájci jegybank alapkamat és 2009 óta 0,1 %, azaz huszadára esett! Aki tehát a szerződést megkötötte 2005-2006-ban, annak a kamatát még a PSZÁF szerint is az irányadó svájci jegybanki alapkamat, a referencia kamat határozta volna meg! Ezt még a bankok is belefoglalták a szerződésbe!
Dr. Léhmann György szerint nincs deviza a devizahitelekben, hiszen itt csak egy értékállósági szerződés elszámolási devizájáról van szó, azonban ezek a hitelek természetesen forinthitelek voltak, Forintban folyósítva. Dr. Léhmann György perkereseti űrlapja letölthető honlapjáról. A pénzügyminisztériumok, PSZÁF természetesen nagyot hibázott, amikor nem lépett fel ezek ellen a devizahitel csalások ellen. Sajnos a többi ügyvéd nem aktív ezekben az ügyekben, nem akarnak segíteni a károsultakon vagy nagyon kevesen vannak, pedig Dr. Léhmann György keresetlevél formuláját felhasználhatnák ingyenesen! Akinek még nem mondtak fel szerződést, az kérje az Európai Bíróság állásfoglalása alapján a szerződés módosítását, az egyoldalú szerződésmódosítás jogát kiküszöbölni, akinél már végrehajtanak, ott végrehajtási megszüntetési per indítását a végrehajtás felfüggesztéséért, a költségek jelentéktelenek, a bíróságok mindig megadják az illetékmentességet. Kérni kell megállapítani a szerződések semmisségét!
Dr. Léhmann György szerint semmis szerződéssel semmis szerződést biztosítani nem lehet. Ameddig a bíróság ítéletet nem hoz, addig perindítási tényét annak a pernek az alapján tud kérni.

6., Ami kimaradt: Széchenyi Hitelszövetség

A Hitelszövetség kívánatosnak tartja bevezetni néhány bank már működő bank ügyfélprogramját, ahol 25 és 50 százalék közötti tartozás elengedése mellet könnyített részletfizetéseket ajánlanak fel az ügyfeleknek. A szerződés ismételt helyreállításával a családok megőrizhetik otthonaikat, a hitelek forintosítása pedig megteremti a tartozások kifizethetőségét vagy az ingatlanok értékesíthetőségét is.
Továbbá hatékony közösségi pénzintézetekre van szükség, A közösségi bank olyan bank, ahol a közösségi betétekkel a betétes eldöntheti, hogy pénze kihez milyen célra kerül és így lehetőséget ad neki, hogy az egyén is valós társadalmi változások részesévé váljon. A közösségi bankok, vagy újbankok ügyelnek az átláthatóságra és ügyfeleiket rendszeresen tájékoztatják pénzük felhasználásáról.
A közösségi bank hálózatot hoz létre. Összeköti az ügyfeleket szociális projektekkel, lehetőséget ad nekik, hogy az éves jövedelem egy részét egy konkrét terv támogatására juttassák. A befektetéseknél nemcsak a profit maximalizálása a cél, hanem a létrehozott társadalmi, környezeti haszon is. Egy közösségi banknak a hitelek elbírálásakor lehet pozitív vagy negatív szűrője. A negatív szűrő azt jelenti, hogy bizonyos célokra (fegyvergyártás, dohányipar, stb.) nem biztosítanak hitelt. A pozitív szűrő ezzel ellentétben meghatározza, hogy melyek azok a célok, amelyekre érdemes hitelt biztosítani (pl.: zöld energia, biogazdálkodás, oktatás, kultúra, egészségügy).
Láthatjuk azt, hogy a Széchenyi Hitelszövetség egy pénzintézeti alternatívát kínál nem csak a bajbajutott adósoknak, hanem mindazoknak, akik elvesztették bizalmukat a működő multinacionális bankrendszerben. Lokálpatrióta, környezetbarát, értékeket kínál mind nevében, mind programjában, de lényegét tekintve nem tud kiválni a globális pénzügyi rendszerből, befektetéseit a nemzetközi pénzpiacon tudja csak gyarapítani, különben versenyhátrányba kerül. Mindenesetre szép gesztus, de nem megvetendő üzleti húzás sem, hogy a banki károsultak érdekében is nyilatkozatokat tesz, remélve azt, hogy a még fizetni tudó ügyfelek pénzintézetet váltva az Ő szolgáltatásaikat válasszák.
Sajnos itt azért sem kerülhet szóba a legnehezebb helyzetbe kerülő, fizetni már képtelen tömegek sorsa, mert végeredményben egy bankról, és nem társadalmi szervezetről beszélünk.

7., Ami kimaradt: A Fehér Kéményseprők Szövetsége.

A Fehér Kéményseprők Szövetségének nyilatkozata:

A Fehér Kéményseprők" Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, Szigetszentmiklóson, 2008. október 4. alakult, a következő alapítókkal:
1.) A Magyar Családok Országos Szövetsége,
2.) A Választópolgárok Szövetsége,
3.) A Független Újságírók Szövetsége;
4.) A Vagyonőrök és Biztonsági Őrök Érdekvédelmi Egyesülete;
5.) A Lakóközösségek Egyesülete;
6.) A Magyar Családok Világszövetsége.
Szövetségi jelleggel működő országos társadalmi szervezet, amely magára nézve kötelezőnek ismeri el az 1989. évi II. törvény rendelkezéseit… A pénzügyi és gazdasági válságot kihasználva jöttek létre bűnöző ingatlanforgalmazó "nepperek", „pénzbehajtásra” szakosodott cégek.
A társadalmi szervezetek azt a kérdéskört feszegetik, hogy a fentiek tekintetében milyen tragédiáknak kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy az illetékes minisztériumok és a törvényhozók komolyan foglalkozzanak a bankok, végrehajtók, ügyvédek, pénzbehajtásra szakosodott cégek között kimutatható gyanús kapcsolatrendszerrel, azok jogellenes vagyonszerzésével….
A társadalom felelős vezetőinek nem szabad megengednie, hogy az önhibájukon kívül hitelt törleszteni nem képes, állampolgárok öngyilkosságba meneküljenek a vagyonuk és lakásuk megszerzésére szakosodott cégek törvénytelen működésének tragikus következményeként….
Véleményünk szerint azonnali lépéseket szükséges tenni. Mindent el kell követni annak érdekében, hogy bankoknak, illetve ingatlanforgalmazó cégeknek, továbbá az újonnan működési engedélyt kiváltott „pénzbehajtásra” szakosodott faktoring cégeknek ne legyen lehetőségük a törvényesség látszatát keltve a tulajdonosoktól elvenni az ingatlanjaikat….
Szervezetünk a Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségének kiemelkedő feladata a hitel károsultak megmentése és a kilakoltatások törvénybe foglalt leállítása.
Az ügyfél megkeresések alapján szeretnénk a segítségükre lenni azáltal, hogy a jogosan megszerzett tulajdonukból, egyetlen otthonukból ne lakoltathassák ki a válság miatt hitelt törleszteni nem tudó devizahiteleseket….
Véleményünk szerint a pénzbehajtására szakosodott gyanús cégek, faktoring és követeléskezelő behajtók nem a törvények alapján, vagyis jogtalanul, bűncselekményt elkövetve árvereznek el ingatlanokat, szereznek tulajdonjogot, és aljas, embertelen módon lakoltatják ki az adósokat egyetlen otthonából adómentesen szerzett nyereségvágy ellenében….
Kéményseprő szó nálunk is azt szimbolizálja, hogy a koromtól, mocsoktól, korrupciótól meg kell szűrni a „világot” és azt követően újra szabad és kiegyensúlyozott, elnyomásoktól és a korrupciótól mentes társadalomban, szabad állampolgárként, szorongások nélkül élhet tovább minden MAGYAR CSALÁD. NEM kerülhetnek utcára a családok, gyermekek NEM árverezhetnek jogtalanul NEM alakulhatnak olyan árverező cégek ahol nem az ügyfél az első, hanem a csalás!

8., És most a Fehér Kéményseprők Országos Szövetségének levele az RTL Klub szerkesztőségének a „Házon kívül” adásával kapcsolatban.

Válasz az RTL Klub, "Házon kívül" című műsorában megjelentekre

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi szervezetek Szövetsége, szívből üdvözli az RTL Klub „Házon kívül” című műsorában megjelent információkat és teljes mértékben egyetért azokkal.

Tisztelt "Házon kívül" szerkesztőség! A 2012. október 17.-én, levetítésre került műsorukkal, mely az "Ér-e bármit is az erőszak a bankok ellen: jó-e hallgatni az adósmentőkre, akik lebeszélik a hiteleseket a törlesztésről, és perre biztatnak?" címet viselte, - a legteljesebb mértékben egyet értünk!

És felháborítónak tartjuk, hogy a magukat „Otthonvédő csoportnak” kiadó személyek, további költségeket és károkat okozzanak az adósoknak azzal, hogy szakmai hozzáértés nélkül próbálnak, úgymond segíteni, - amivel még többet rontanak az adós helyzetén.

Az úgynevezett "odaláncolós" módszerrel többet ártanak, mint használnak az adósnak azzal, hogy kiváltják, sőt kikényszerítik a határozott rendőri intézkedést, amelyre eredetileg talán nem is lett volna szükség. (!)

A Fehér Kéményseprők alapelve ezzel szemben az, hogy nem elsősorban a fizikai fellépéssel, hanem a szakmai tudással kell megakadályozni a jogszabályellenes kilakoltatásokat, mint ahogyan azt a „Fehér Kéményseprők” Szövetsége az elmúlt négy évben tette és teszi jelenleg is. Szövetségünk soha nem állt ellen egyetlen rendőri vagy hatósági felszólításnak sem, soha nem büntettek meg bennünket hatóság elleni erőszak, vagy más szabálysértések miatt, és soha nem állítottak elő egyetlen egy tagunkat sem. Mindemellett meg is mentettük a hozzánk forduló adósokat (?) a kilakoltatástól, vagy otthonuk elárverezésétől.
Ezzel szemben viszont, az önmagukat leláncoló ál-otthonvédő aktivisták - ezzel az antiszociális módszerrel még senkit nem mentettek meg, - a védelmüket, kérő adósokat a láncok eltávolítása után, mégis csak kilakoltatták. Ez a módszer senkinek nem használ az ál-otthonvédő csoporton kívül, mert az látványos média eseményt kreál belőle.
Egyetértünk a műsorukban elhangzottakkal a tekintetben is, (hiszen mi is ezt tapasztaljuk), hogy az Interneten számtalan csoport közül lehet választani, csak az a baj, hogy szinte mind olyanok, akik tevékenységükkel többet ártanak, mint használnak az adósoknak. Üdvözöljük, Dajbukát Balázs jogvédőnek, (Magyar Közösségi Garancia Jogsegélyszolgálat) azon álláspontját, mely szerint, csak olyan segítőket válasszanak az adósok, akik a jogi oldaláról közelítik meg a kérdést! A felkészületlen "odavonulunk és majd csak lesz valami" hozzáállást a legteljesebb mértékben elveti, - s ezzel a Fehér Kéményseprők Szövetsége is maximálisan egyet ért. Teljes mértékben elhatárolódunk a magukat „adósmentőknek és otthonvédőknek” kiadó, - szakmai háttér és tudás nélkül okoskodó szervezetektől, akik becsapják, és félre vezetik az adósokat azzal az alapjaiban hibás elgondolással, hogy a felvett hitelt nem kell fizetniük többet.
Felháborító, hogy olyan hazugságokkal terhelik és tévesztik meg az adósokat, amelyek nem fedik a valóságot! Tisztelettel köszönjük az elemző azon álláspontját, mely szerint, ha nem állna deviza a hitelek mögött, akkor jóval drágábbak lennének a hitelek és nem terjedtek, volna el ennyire. Hiszen éppen az volt a lényege, hogy kevesebb kamatok kellett rájuk fizetni, mint a forint hitelekre.
Azon jogvédő szervezetek tehát, akik azt állítják, hogy érdemesebb pereskedni, mint fizetni a törlesztő részleteket, azok véleményünk szerint megtévesztik és becsapják az embereket. Álláspontunk az, hogy a ténylegesen felvett hitelt vissza kell fizetni, mert azt jogosan kéri a bank. - Sem többet, sem kevesebbet.

8 1 2