MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

Munkaanyag az összefogás a devizahitelesekért és közmű hátralékosokért konferenciához!

2013
Az anyagot több szervezet hathatós közreműködésével összeállította Tatár József!.

Konferencia az otthonvédelemről,a jogvédelemről 2012. november 16-án a Krisztina Hotelben eddig 80 regisztrált jelentkezővel az esemény oldalon 170 főből.

Alapvetések

Az állampolgárok és intézmények kölcsönös jogtisztelő magatartása, a lefektetett jogok tiszteletben tartása egy jogállam alappillére.

A jogrendszer állandósága, kiszámíthatósága, következetessége teremti meg azt a jogbiztonságot, melyet azokban a demokráciákban lehet leginkább megélni, ahol stabil a jogrend, elfogulatlanok a bíróságok, a fő hatalmi ágak (a törvényhozás, az igazságszolgáltatás és a végrehajtás) külön vannak választva, és felettük civil ellenőrzés működik.

Azokban az országokban működik jól a politikai, gazdasági háttér, ahol a pénzügyi rendszer nem gyűrte maga alá a politikát, a kiszolgáltatott politikai intézményrendszer nem nyomta agyon a társadalmi kezdeményezőkészséget, hatalmi befolyásával nem torzította el az állami intézményrendszert, ahol hatékonyan működik az állampolgárok ellenőrző mechanizmusa.

Sajnos Magyarországon ez nem így van. Az elmúlt két évtizedben kialakult állapotok miatt rengeteg feltáratlan, vagy következmények nélküli jogsértés következett be, a kilakoltatások kapcsán is, ami azt bizonyítja, hogy a megtisztulás csak akkor kezdődhet meg, ha a nemzeti érdekeknek elkötelezett civil társadalom sokkal nagyobb részt vállal a társadalmi folyamatokban.

Le kell szögezni, hogy a Koppány csoport által szervezett jelenlegi konferencia nem politikai rendezvény. Az összejövetel fő célja tisztázni az együttműködés lehetőségét, irányát, azon csoportok, szervezetek és szerveződések között, akik az elmúlt időszakban tevőlegesen is részt vállaltak a banki adósok, a devizaadósok érdekképviseletében, valamint abban, hogy a kilakoltatások elleni fellépésükkel lassították, olykor feltartóztatták a kilakoltatási folyamatot.

A Konferencia fő célja, az otthonvédelemben részt vevő civil szervezetek közötti kommunikációs biztosítása, az álláspontok egyeztetése, a rászorulók érdekében bizonyos összhang, fórum, egyszóval az együttműködés megteremtése.

Ma Magyarországon - különböző okok miatt – több tízezer honfitársunk került olyan helyzetbe, hogy önhibáján kívül elveszítheti egyetlen otthonát, kilakoltathatják.

Az okok közé sorolandó: Sokan hittek a politikusok azon ígéretének, miszerint a magyar gazdaság az európai integrációt követően emelkedő pályára fog állni, hittek a kormányzati ígéretnek, hogy tartani tudják életszínvonalukat, egzisztenciális helyzetüket, lesz munkahelyük.

Sok tízezer magyar család éppen a kormányzati gazdaságpolitikába vetett bizalma miatt vett fel pénzintézeti hitelt, (rengetegen deviza alapú hitelt) más része kényszerűségből, mert megszűntek a családpolitikai kedvezmények, támogatások, és otthonuk megteremtésére csak így volt esélyük.

Ismert tény, hogy a 2000-es évek közepétől a bankok annak ellenére helyeztek ki nagy tömegben lakossági hiteleket, hogy tudták az ingatlanpiaci válság közeledtét, ami az ebből eredő pénzpiaci válságot, a ma fojtogató munkaerő piaci válságot, vagyis a gazdasági recessziót jövendölte.

Az ekkor kínált a hitelkonstrukciókat a pénzintézetek olyan bújtatott feltételekkel foglalták szerződésbe, amelyek egyoldalú előnyöket biztosítottak a bankoknak, a válság kiéleződése esetén. A 2008-tól bekövetkező gazdasági visszaesés következtében nőtt a munkanélküliség, (1,6 millió munkanélküli) radikálisan zuhantak az ingatlanárak, (egy átlagos panellakás 11 m. Ft ról 7 m. Ft-ra esett) inflálódott a hazai valuta, (20%-al ér kevesebbet a Ft mint 5 éve). Érzékelhető, hogy a hitelt felvállalók többsége úgy került rendkívül nehéz helyzetbe, hogy gyakorlatilag nem tehetett róla.

Sokan, akik autóra, lakásfelújításra, használati cikkekre vettek fel hitelt, szintén nem tudják fizetni az irreálisan emelkedő törlesztő részleteket, és amely legrosszabb esetben ráterhelődik saját ingatlanjukra, ami végül végrehajtás alá kerül. Vannak, akiknek egyéb - gazdasági válság okozta - következmények miatt (tartozások, követelések) miatt fenyegeti egyetlen otthonát a végrehajtó.

Az hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az adott körülmények között egy hétköznapi állampolgár, sokkal kevesebb információval rendelkezhetett a várható pénzügyi fejleményekről, mint a globális piac hatásait folyamatosan elemző pénzintézetek, az MNB, vagy a kormány.

Felmerül a gyanú: Ha a lakosság elől tudatosan hallgatták el a valós gazdasági kilátásokra vonatkozó információkat, akkor nem csupán félrevezetés, hanem bűncselekmény is történt, amelynek hátterét fel kell tárni, számon kell kérni, és meg kell büntetni a felelősöket, valamint erkölcsileg és anyagilag is kártalanítani kell a bűncselekmények elszenvedőit.

A következmény: Jelenleg Magyarországon körülbelül 50.000 családot fenyeget kilakoltatás, valamint 200.000 olyan 90 napon túli tartozás halmozódott fel, amely akár napokon belül végrehajtási stádiumba kerülhet.

A végrehajtásokról
Érdemes figyelmet szentelni a pénzintézeti tartozás behajtásának folyamatára, amely egy meglehetősen zárt rendszerben biztosít szinte korlátlan jogokat a behajtást követelőnek, ugyanakkor védtelenül hagyva az intézkedést elszenvedőt. A bank – követeléskezelő – bíróság – végrehajtó - ingatlanfelvásárló rendszer gyakorlatilag önálló életre kelt, minden hatalmi kontroll nélkül, szinte korlátlan jogkörrel jár el, - állam az államban - ennek következtében minden jel szerint gazdasági érdekek befolyása alá került.

A végrehajtás, az árverezés így válhatott hatalmas üzletté Magyarországon, hiszen – mondjuk - egy 20 m. Ft-ra értékelt ingatlant, akárr 5-7 m. Ft-ért meg tudnak szerezni bizonyos vásárlók, akik jellemzően kevéssel a piaci ár alatt túl adnak rajta. Ennek következtében, a végrehajtásra került ingatlanok adásvétele százmilliárdos üzletté vált. Nem csoda, hogy ennek hatására a végrehajtás iránya jól érzékelhetően nem a kevésbé profitáló irányba - jövedelem letiltása, vagy az ingóságok lefoglalása - hanem a lakások „megszerzésére” fókuszálódik. Ezt a helyzetet, csak célratörő, tisztességes kormányzati akarat tudja feloldani.
Ezért a végrehajtásokkal kapcsolatban nyomatékosan (!) kérjük!

1. A kilakoltatások, árverések azonnali felfüggesztését, moratórium visszaállítását!
2., A végrehajtásokra szakosodott faktoring cégek, kft-k, adósságkezelők, követeléskezelők tevékenységét a kormány világítsa át, tárja fel, tegye átláthatóvá a tevékenységüket, vizsgálja meg üzleti tevékenységüket, vagyongyarapodásukat.

3., Hogy végrehajtók által elkövetett jogtalanságok, és törvénytelen kilakoltatások megakadályozása érdekében, helyezzenek az önálló bírósági végrehajtók felé kormányzati és társadalmi ellenőrzést!

4., Teljes eltörlését a zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló 12/2003. (I. 30.) Korm. Rendeletnek. Ezzel egyértelműen fel lehet számolni a végrehajtásokhoz köthető szervezett bűnözését.

5., A Földhivatalokra is kivetni, hogy azonnali hatállyal függesszenek fel az 1997. évi CXLI. Törvény 47. §. (1) bekezdése alapján minden „Ingatlanra vonatkozó jogok bejegyzése iránti kérelmeket, eljárást.” Kérjük felhívni minden munkatársuk és az illetékesek figyelmét, hogy kiemelt gondot fordítsanak a csalások megakadályozására.

6., Követeljük, hogy a Kormány iktassa törvénybe, azon családok rehabilitálását, akik Önhibájukon kívül kerültek a kilakoltatásra, törvényben is tekintsék jogtalannak az eljárást,követeljük, a már kilakoltatott családok azonnali visszahelyezését a saját tulajdonukba.

Az együttműködésről:

Segítve és támogatva a megtisztulási folyamatot, részt kívánunk venni civil együttműködés keretében azon a fórumon, amely a Kúria 22 oldalas munkaanyagát tárgyalja, és amely a bankok tevékenységét hivatott értékelni és korlátozni.

Segíteni kívánjuk a devizahiteleseket a peres eljárások megindításában, ugyanakkor a peres eljárások folyamatát közös szakmai és társadalmi ellenőrzés mellett kívánjuk megvalósítani.

Kívánatos az együttműködő szervezeteknek és szerveződéseknek egy közös koordinációs állandó értekezlet létrehozása, amely hatékonyabbá tudja tenni adósmentő, otthonvédő tevékenységet.

Szükséges esetben - együttműködő civil társadalmi erőként – közös fellépéssel nyomatékosítjuk szakmai és társadalmi állásfoglalásunkat.

Közös ajánlások:

• Új szerződések a bankokkal
• Törvényi szinten meg kell szüntetni a bankok egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlatát
• A kormány vonja magához a végrehajtás intézményét, és rendelje alá a bíróságoknak. Ne lehessen közjegyzői határozattal árverezni.
• Az állami beavatkozás hiánya miatt kerültek piacra korlátlanul devizaalapú hitelek, ezért vállalja a lakosságnál is – ne csak az önkormányzatoknál – a kármentesítést!
• Vizsgálni kell azt, hogy a devizahitelek mögött állt-e valós fedezet.

Az önkormányzati kilakoltatások problémája

A kilakoltatások másik elszenvedői az Önkormányzati bérlakásban élők, akik nem a pénzintézeteknél, hanem a többnyire külföldi kézben lévő közműszolgáltatóknál és az önkormányzatoknál halmoztak fel különböző mértékű tartozást. A válság, és a politikai akarat rendkívüli helyzetet okozott.

1., A túlnyomó részt kevesebb jövedelemből élő bérlők anyagi helyzete a növekvő munkanélküliség miatt zuhanásszerűen rosszabbodik, nő a felhalmozódott adósság miatt ezért a legtöbb önkormányzatok szerint egyszerűbb úgy csökkenteni, a relatív költségeket hogy kilakoltatnak.

2., Az így gondolkodó önkormányzatok, a jogkövető, tartozásait még fizetni tudó lakosság „hangulatát azzal javítja” (kvázi fenyegeti) hogy a rossz szociális helyzetben lévő családokon példát statuálnak. Ezzel azt a látszatot akarják elérni, hogy a jogkövető magatartást tanúsítók (egyenlőre még fizetők) többet érnek, nagyobb értéket képviselnek, a nehéz szociális helyzetben lévők (szegények).

3., Bizonyos önkormányzatok azzal kívánják lekommunikálni döntéseiket, hogy a lakás elhagyására kötelezett bérlők, az együttélési szabályokat nem tartották be, amit panaszok bizonyítanak. Vagyis akár egy távoli családtag is magával ránthat a szociális katasztrófába egy teljes családot, ha valaki feljelenti, és az önkormányzat ez elég jogalapnak tekinti

4., Általános gyakorlat szerint azokat a kilakoltatottakat, akik nem tudják megoldani a lakhatásukat szociális otthonba, (idősebbeket) gyermekvédelmi intézménybe (kiskorúakat) vagy esetleg egy másik befogadó településre küldik. Ez lényegében a probléma tovább görgetése, hiszen a továbbiakban felmerülő költségek ugyan úgy – ha nem hatványozottan – fennmaradnak, csak egy másik helyszínen. Az ilyen típusú intézkedések célja nem más, mint a helyi statisztika javítása, más települések és intézmények rovására.

5., A probléma mértéke: Egy budapesti kerületben 2200 önkormányzati lakás van, ebből legalább 200 üres. 2011. 01. 01.- 2012. 06. 30 –ig 243 kilakoltatási ügy volt a végrehajtónál, ebből 158 ügyben ki van tűzve a lakáskiürítés, 109 esetben ez már megtörtént. A kerületben alkalmazott jogi szempontok alapján a lakásbérleti szerződés felmondható 90 napon túli lakbértartozás miatt (350 bérlő), másrészt 300.000 Ft-ot meghaladó közműtartozás miatt (326 bérlő). Összességében a 2000 lakott önkormányzati lakásból 676 jogilag kiüríthető, azaz a lakások 1/3 (!)

Az önkormányzati kilakoltatások vizsgálatára szükségesnek tartjuk egy országos civil bizottság létrehozását!

2012. november 11.
Tatár József

U.i Beérkezett, esetleges további kidolgozásra érdemes javaslatok….

….Kötelezzen a Magyar Állam minden bankot, aki deviza hitelt folyósított, hogy dolgozza át az összes hitelszerződését a mai 2012 évben hatályos jogszabályoknak megfelelően. Kössön minden ügyfelével tisztességes általános szerződési feltételek mellett új szerződést, úgy, hogy az eddig felszámolt eredeti hitelszerződésben foglalt kamat (THM) felüli adósra hárított összeget, írja jóvá az adós részére késedelmi- és büntető kamataival együtt.

….Akinek az ingatlanát a pénzintézetek egyéb pénzügyi szolgáltatóknak átjátszották, ott kártérítést kötelesek fizetni az adósaik részére a hitelszerződésbe foglalt zálogtárgy ingatlan piaci érték összegében. Amennyiben lehetséges azoknál az ingatlanoknál, melyek még nem kerültek értékesítésre, jogilag is állítsák vissza az eredeti állapot szerinti tulajdonjogot a bank költségén.

….Véleményünk szerint NE a Magyar Állam vállaljon további anyagi terheket a deviza hitelesek megsegítésére, az adófizetők kárára, hanem a pénzügyi válság ideje alatt is tisztességtelenül extraprofitot szerzett, nyereségesen működő bankok adják vissza az összes ügyfélnek, a hazugságokkal, megszerzett, az aláírás napján szerződésben foglalt, THM feletti bevételeiket.”

…A Magyar Állam, vagy a Kormány milyen alapon avatkozik bele két fél (bank és ügyfél) között létrejött szerződésbe, harmadik félként, akár anyagilag, akár a bankokat védve a Bankszövetség útmutatója szerint? Kötelezze a bankokat, hogy NE hárítsa át az ügyfeleire az előre nem kalkulált és egyéb költségeit, hanem mint egy másik vállalkozás úgy a bank is nyelje le a válságból kialakult veszteségeket. Miért csak az adósokat, vállalkozókat terheli a gazdasági válság, a bankokat miért nem?

…Teljes eltörlését kérjük a zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló 12/2003. (I. 30.) Korm. Rendeletnek. Ezzel egyértelműen fel lehet számolni a csaló lakásmaffiás cégek bűnözését. Szüntessék meg és számolják fel annak lehetőségét, hogy bank cégre, vállalkozásra vagy magánszemélyre engedményezzen tartozást vagy ingatlant! Miért nem az adósra engedményezi ugyanazon nyomott áron?

….Tiltsák meg, hogy külfőldi tulajdonban lévő magáncégek árvereznek az adóhatóság honlapján „Az utóbbi időben több ügyfél megkeresése alapján figyeltünk fel arra, hogy néhány magántulajdonban lévő követeléskezelő, végrehajtó társaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, pontosabban annak elektronikus árverési felületét használja fel arra, hogy magánszemélyeket fosszon meg a vagyonától”

Vélemény:….Első feltétel, mindjárt annak tisztázása kik is a devizaadósok (devizahitelesek) illetve mi is a devizaadós jogvédelem. Ha az ember körülnéz – értelem szerint a médiában - azt látja, hogy például szolgáltatók sokasága kínálja ennek a „piaci szegmensnek” is a különféle szolgáltatásait. Jellemzően ingyenes tájékoztatás, információszolgáltatáshoz kötött ajánlások formájában. Nyilván e mögött többnyire hiteltanácsadók és ügyvédek állnak.

Vélemény:….Természetesen vannak és lehetnek olyan tennivalók, melyeket tevékenyen támogatni tudunk és együttműködünk. Például a végrehajtások elleni szisztematikus kutatás és útmutató kidolgozása, hogy milyen helyzetben milyen lehetősége van és lehet törvényesen a devizaadósnak. E folyamatábra mentén:

….Mint látható e pokolba vezető út utolsó fázisa a kilakoltatás. Mint minden „betegségben”mi is a megelőzésre kívánjuk helyezni a hangsúlyt. A fenti ábra szerint a minimális mozgástér 1 év, a maximális 6 év. A mi fő célunk az, hogy a végrehajtás elnyúljon, illetve megálljon mindaddig, amíg a kölcsönszerződésre indított per megnyugtatóan le nem fut, miáltal a végrehajtás oka fogyottá válhat…. ...Néhány nappal ezelőtt Andrew Haldane, az angol központi bank (Bank of England) vezető beosztású tisztségviselője egy, az Occupy mozgalomhoz kötődő londoni eseményen elmondott beszédében a következőképpen fogalmazott: „Az Occupy sikeres erőfeszítéseket tett a globális pénzügyi rendszer problémáinak közismertté tételére, egyetlen egyszerű oknál fogva: igazuk van."
….Az utóbbi napokban, hetekben a tengerentúlról érkeztek egyre figyelemreméltóbb, ám a tömegmédia által annál kevésbé fölkapott hírek. Legutóbb arról, hogy egy pertársaság 43 billió (azaz 43 000 milliárd!) dolláros keresetet nyújtott be panamázás és pénzmosás vádjával nagybankok, kormányzati tisztviselők és „kapitalista elvtársaik" ellen, az Egyesült Államok kincstára javára. A hír forrása a Wall Street Journal egyik weboldala, amely holmi „zugblognak" azért mégsem nevezhető... A megelőző hetekben pedig amerikai szövetségi ügyészek két pénzügyi óriás, a Wells Fargo, majd a Bank of America ellen is pert indítottak jelzáloghitel-csalás vádjával. Tekintve, hogy a vezető brit, illetve európai bankóriások ellen is már számos nyomozás indult és a LIBOR globális hatású manipulációjával kapcsolatban továbbra is több, mint egy tucat pénzügyi óriáscégre vetül a gyanú árnyéka, sőt már letartóztatásokat is kilátásba helyeztek, talán nem elhamarkodott azt állítani, hogy küszöbön állhat a nyugati központú pénzvilág, illetve vállalati kultúra gyökeres átalakulása.
…Tisztelt Uram! XY vagyok Miskolcról. 2007-ben kötöttem egy svájci frank alapú devizahitelt az OTP bankkal, a lakásunkra, amit fizettem is ameddig tudtam. Leveleztem az OTP-vel, személyesen is voltam többször, de nem voltak hajlandóak semmilyen kedvezmény adására. Fel is mondták a hitelemet, és ez év elején átadták az OTP Faktoringnak. Persze amit ajánlottak, mint végtörlesztés, azt sem tudtam teljesíteni, mert a hitel kb. a duplájára dagadt, amit az ingatlan eladásából nem lehet fedezni. Közben a családunk is széthullott, amihez ez a kilátástalan állapot is nagyban hozzájárult. Utoljára azt tanácsolták a Faktoringnál, hogy kössek szerződést az OTP Ingatlanponttal, majd ők eladják, és nem kerülök végrehajtóhoz. A lakás mostani értéke kb. 9 millió, a tartozásom kb. 18 millió. A hitel 9,8 millió volt a felvételkor, tehát így is maradna rajtam majdnem a felvett hitel, csak éppen lakás nincs már. Valami megoldást szeretnék találni erre a helyzetre, akár perrel v bármi mással, mert ez a hitel teljesen ellehetetleníti az életem…
…Miről is beszélünk emberek? Devizaadósok kényszerértékesítéssel történő fenyegettetéséről? Százezreket, milliókat érint ez? Állami orvgazdaságról? Amikor „megmentettük a devizaadósokat” kommunikáció (már hogy nyilvánvaló hazugságot ne írjak) mentén reprivatizációs hullám indítását és két éve alatt egy kisebb város lakossága otthonai magántulajdonának lenyúlását tervezik. A globális pénzrendszer „zavarairól”? …Ki-ki ugye arról beszél, ami közvetlenül érinti. Ahogy anyám mondaná, mindenki a saját csizmája szorítását érzi.

…Megkértem tagjainkat, hogy használják azt a jelenleg 66 db Facebook fúrumot, amit ennek a jelenségnek a körbejárására alakítottunk ki az elmúl egy év során. …Tudatosult bennem és bennünk az, hogy „élethelyzeteink” vannak – ennek változását mérjük, azaz kutatjuk is immár - azaz helyzetben vagyunk. Ha nem teszünk semmit és hagyjuk sodortatni magunkat, úgy garantált a jogból (tulajdonjog) és vagyonból (lakó-ingatlanjaink) kiforgatásunk, mi több adósrabszolgává tételünk… …Magalakulásunk óta fokozatos nyomás nehezedik szervezetünkre az úgynevezett civil szervezetektől, hogy csatlakozzunk, fogjunk össze. (Hova is? Miben is?) Mind ez idáig sikerült ezeknek a „szirénhangoknak” ellenállni, ugyanis szinte kivétel kilógott a lóláb, hogy valamely politikai párt köpenye alá kívánnak terelgetni bennünket, jobb és baloldalra osztani, a pártpolitikai téboly vitustáncát járatni velünk, mint ugye jól mozgósítható elégedetlenekkel. Mi pedig ezt a luxust – véltük – nem engedhetjük meg magunknak. Alapszabályunkban világosan rögzítettük, hogy politikai pártnak nem nyújtunk támogatást és el sem fogadunk tőlük támogatást. „Tisztában kell lenni, viszont azzal is, hogy a valóban jószándékú, a problémát megértő és arra megoldási lehetőségeket is kidolgozó közösségek éppen a miatt nem találják meg az együttműködés lehetőségét, mert egymást vetélytársként kezelik. sajnos a magyar valóságban a zavarkeltő populizmus inkább megtalálja magának azt a bizonyos rést a társadalomban, mint a jószándékú közösségépítés.”
…Ki kell tényleg mondani az igazat és nem csak a valót!
…Perre devizaadósok, devizahitelesek, mert ez a békés megoldás útja.
…A politika kikerülhetetlen, így azt hogy valakik párt alapításban is keresik a kivezető utat ugyanolyan, mint amikor mi a pertársaságok szervezésével igyekezünk erőt gerjeszteni, igazunk érvényre juttatásához…
…Ezt írta a DÉSZ elnökének a Koppány csoport tanácsadója státusából Tatár József a MAREVOSZ elnöke. Hát, ha ezért hívnak minket a „Koppányosok” – amely eddigi ismereteink szerint egy radikális a kilakoltatások megakadályozására törekvő nem csak törvényes eszközökkel küzdő társulat, akiktől éppen szabadosságai miatt igyekeztünk távol tartani magunkat – úgy megfontoljuk a szövetség tagjainak a képviseletét az általuk meghirdetett találkozásra, konzultációs – nem összefogási - céllal. Hogy megtudjuk közvetlenül kik is ők, mit akarnak és mire képesek. Honnan jönnek és hova tartanak? Ahogy mi is számot adunk December 15-én arról, honnan jöttünk és hova tartunk közgyűlésünkön. Mely alkalommal Devizaadós Jogvédő Kerek-asztalunkhoz, szintúgy meghívjuk mi magunk is a szükséges és elégséges mértékében mindazokat, akikről úgy véljük velünk egy parton állnak. Ezek körét a későbbiekben kiadott programismertetőnkben – előzetes egyeztetést követően jelöljük meg. Magyarul, akik nem jönnének, azokat nem is hívjuk….
….A mára kialakult ex lex helyzet szálláscsinálói – nincs mit szépíteni - az elmúlt húsz év komprádor értelmisége voltak. Az úgynevezett politikai elit. Tisztelet a kivételnek! Egyaránt „jobbról és balról” ezáltal nem gondolom, hogy számunkra, ügyünkben még bármi további pozitív megoldásra képesek lennének. Magyarán - innen nézve - „hiteltelenek” ők is, akár a bankvilág. Ez jól látható e pártok kommunikációjából is. Látható, hogy a parlamenti pártok közül kizárólag a Jobbik és az LMP szalonképes, egyszerűen abból az okból kifolyólag, hogy módjukban sem állt befolyásolni az elmúlt húsz év történetét, eseményeit,ők még nem égtek be, nem korrumpálódtak a „nagyhal megeszi a kishalat” vitustáncba, a vadkeleti „eredeti tőkefelhalmozásban”.
…A helyzet abszurditását ez a körülmény is jól mutatja. Bizony az igazság az, nincs jobb és baloldal, hanem adóztatók, adózók és eltartottak vannak. Jobb és baloldal az EU Cirkuszban van és az is jól látható, hogy fiataljainkat éppen ez a cikusz ülteti ellentétes oldalakra és osztja meg. Mi pedig az adózók, ezen belül a többszörösen adóztatottak, a devizaadósok státusában esszük a komiszkenyeret. Ne feledjük, a bankok által kicsikart forintjaink egy része az adókasszát is gyarapítja. Ez egyben meg is magyarázza a „megmentők” egymáshoz és hozzánk való viszonyát…
…Bizony mondom néktek, ha nem állunk ellent – a bíróságokon és mind ott ahol az szükségessé válik - nem szervezzük meg magunkat, bedarálnak, jogtól, vagyontól és élettől megfosztottá tesznek bennünket, jól szervezetten.

Kapcsolatok:

Egyesületek, mozgalmak

BAÉSZ-RVMP, képviseli: Kásler Árpád http://kaslerarpad.hu/
Bankcsapda, képviseli: Falus Zsolt http://oroszlanyert.webnode.hu/
BVKFE, képviseli: Kovács László http://bankikarosultak.hu/index.php
DÉSZ, képviseli: Tilk László Géza http://www.devizaados.eu/
Hiteles Mozgalom, képviseli: Szabó József http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/
PITEE, képviseli: Dr. Lázár Dénes http://www.pitee.org/
PSZLF, képviseli: Dr. Madari Tibor http://www.pszlf.com/
Szociális Fórum, képviseli: Simó Endre http://www.mszfszk.hu/
VÉSZ, képviseli: Éliás Ádám http://veszov.hu/
Pertársaság a Hitel károsultakért - http://www.hitelkarosultakert.hu/ 7401 tag - Adminisztrátor: Simó Endre
Hiteles Magyarok Fóruma - http://hitelesmagyar.com/index.php/forum/index 125972 látogató - Adminisztrátor: Bukovszky László
Hiteltársulás - http://www.webbank.hu/ 3686 magánszemély 24826 millió Ft megtakarítással, 2026 vállalkozó 73046 millió Ft éves forgalommal Képviseli: Doubravszky György
BANKCSAPDA - http://www.facebook.com/groups/139483529430280/ 1931 tag, - Adminisztrátor: Falus Zsolt AKTÍV DEVIZAHITELESEK - http://www.facebook.com/

8 1 2