MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-valós hírek

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - hírek összes

Tatár József: 2012. október 23-a után Magyarország: Keleten a helyzet változatlan.

2013
Forradalmunk és Szabadságharcunk 56. évfordulóját a valóban méltó ünnepi megemlékezések helyett, inkább politikai nagygyűlések uralták.
.


Az ünneplők mondanivalója közül érdemes idézni Kozma Imre atyának a szavait:

…Az egyes emberek tartozhattak egyes ideológiai irányzathoz, de a forradalom nem tartozott egyetlen ideológiához sem. Magyarországon 1956-ban nem egy ideológia győzött, hanem egy ideológia halt meg. A magyar október kisugárzó ereje abból táplálkozik, hogy egy legyőzhetetlennek tartott Góliát elnyomó hatalma összeomlott, hacsak rövid időre is, mert egy nép egységesen nemet kiáltott neki, és ezt a lehető legnagyobb áldozattal szentesítette: az egyéni és nemzeti halál vállalásával." 1956 októberének bátor és bölcs, mértéktartó és erkölcsileg feddhetetlen cselekvéssorozata visszaadta nemzeti önbecsülésünket, a sok kudarc és törés után alapot teremtett egy új közösségi identitástudat kialakításához. A történelem nem ismétlődik, és mégis érleli gyümölcseit. Elég, ha ki-ki a maga lehetőségéivel él. Nekünk, 1956 örököseinek ma különösképpen gondolni kell erre, amikor Brüsszel konok állhatatossággal feszíti a magyar húrt…

A megemlékezők hangját sajnos elnyomta a pártpolitika. A nagygyűlések izommutogató hangulata hosszú ideje nem az egykori 1956-os nemzeti egységről, hanem a hatalom megragadásának/megtartásának lehetőségeiről szól. Az Erzsébet híd lábánál szervezett tömegmegmozdulás ötletgazdái élve az ünnep apropójával, egyszerre játszották el az ostromlók és ostromlottak szerepét. Kifelé, nyugati irányba megmutatták magukat, bejelentkeztek pénzért és támogatásért a liberális Európához, befelé a hazai tömegeknek, jó populista módon csípőből tüzelve ígértek fűt fát. Megosztás nélküli civil egységet, baloldali- jobboldali összeborulást, tiszta tekintetű hiteles, pártfüggetlen emberekkel ádáz harcot, a gonosz jobboldal, a „horthyzmus” és a „turul” ellen.

A legtisztább tekintetű, egységre szólító civil talán Bajnai Gordon egykori „szakértői miniszterelnök” volt.

Bajnai, az 1980-as évek végén alapítóként, (Schiffer Andrással együtt) részt vett az Új Nemzedék Mozgalom nevű ifjúsági szervezetben, amelyet Gyurcsány Ferenc hívott életre. Bajnai (mint oly sokan abból az „új nemzedékből”), külgazdasági, pénzügyi irányba fordította a szekérrudat, és elhelyezkedett előbb a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft-nél, majd az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt.-nél, ahol teljesen véletlenül, munkatársa lett barátjának, és szervezőtársának, a későbbi szemkilövetőnek: Gyurcsány Ferencnek.
2000-ben néhány évre megszakadt a munkakapcsolatuk, mivel Bajnai a Simor András által vezetett CA IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese lett. 2000 és 2005 decembere között a Wallis Rt. cégcsoport vezérigazgatójaként dolgozott, feladata a cég átszervezése, és a befektetések kezelése volt. Ebben az időben a Wallis Rt.-hez tartozott több stratégiai jelentőségű cég, mint a Graboplast, a Rába, az Elender Rt., az Index.hu, a Wallis Ingatlan, a Wallis Autó Holding, a Danubius Rádió, a Café Reklám csoport, valamint az a Hajdú-Bét Rt. is, amely a magyar baromfifeldolgozás fellegvárának számított. Ennek kapcsán nevezi a köznyelv Bajnai Gordont, Libás-Bajnainak. 1998-ban a Hajdú-Bét 6 milliárd forintos veszteséggel zárt, 1999 első felében 18 milliárdos árbevétel mellett veszteséges volt, ám 2000. márciusában, a rendkívüli közgyűlésén mégis az volt a kérdés, hogy melyik tulajdonos vásárolja ki a másikat. Egy évvel később a szintén tulajdonos OTP közzétette, hogy a 25 milliárd forintos hitelállományt felhalmozott Hajdú-Bét saját tőkéje nő, megkezdődött a cég kilábalása az adósságcsapdából. (addigra a Hajdú-Bét részvényeinek 48,3 százalékát birtokolta az OTP, több mint 50 százalékát pedig már a Wallis Rt.) A cég 2000-ben már 3,3 milliárdos mérleg szerinti eredményt ért el. 2002. májusában az OTP Bank Rt. eladta a Hajdú-Bétben lévő tulajdonrészét a Wallis Rt.-nek, a társaság így 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került. A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszú távú befektetés, ami nyereséget termel.
2003. márciusában ennek ellenére többen nem jutottak hozzá a Hajdú-Bétnek leadott több ezer szárnyas árához. A Hajdú-Bét fizetni fog, reagált a panaszra a feldolgozó vezetője hozzátéve, hogy nem fenyegeti csőd a céget. Fél évvel később novemberben Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója mégis azt mondta, hogy a Hajdú-Bétnek kifizetési nehézségeik vannak. December 12-én az Rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. A kormány kölcsönt ajánlott a termelőknek, miután Szanyi Tibor államtitkár bejelentette, hogy az Apeh zárolta az Rt. Számláit, majd januárban a Hajdú-Bét önfelszámolást kért maga ellen, a Wallis pedig kivonult az élelmiszer-feldolgozó iparból. A jelzálogként felajánlott ingatlanok a cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből. (Kérdés: mely bankok hiteleztek, és foglalták le a Hajdú-Bét vagyonát, és volt-e ezeknek a bankoknak üzleti kapcsolata a Wallis Rt-vel?)
Az ügy kivizsgálását mind a mai napig követelik a Hajdú-Bét károsultjai, azzal az indokkal, hogy a Hajdú-Bét amely egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt, a mai napig öt és fél milliárd forinttal tartozik a beszállító gazdáknak, akik nagy része nem tudta fizetni a banki hiteleket. Több libatartó kilátástalan helyzetében öngyilkosságot követett el. Sokan azért, hogy kifizessék a tartáshoz felhasznált takarmányt, hitelt vettek fel, és mára már házukat, földjüket is el kellett adniuk. Több ezer vidéki család került drámai helyzetbe amiatt, hogy nem fizette ki őket a Bajnai Gordon által vezetett Hajdú-Bét Rt. A cég által felhalmozott 5,5 milliárd forint tartozást a gazdák valószínűleg már nem is fogják viszontlátni, mivel véleményük szerint Bajnai Gordon jogszerűtlen módon még a felszámolási eljárás megkezdése előtt kimentette a cég vagyonát. A termelők vádjai szerint a céget nem fejlesztették, csak a pénzt, a vagyont menekítették ki belőle, ezért történt az, ami történt.
Bajnai Gordon kijelentette, nem érzi felelősnek magát a csődbe ment libatenyésztők sorsáért, és rossznak tartja, hogy emberek egyéni tragédiáit mások megpróbálják felhasználni, olyan feszültséget kelteni ezzel, amely árt az országnak, (?) 2004 elején Karsai József szocialista országgyűlési képviselő egy fórumon arról beszélt, hogy szerinte személyi felelősség állapítható meg. Karsai József az egyeztetés hiányával vádolta meg az MSZP vezetését és lopással Bajnai Gordont, illetve kritikát fogalmazott meg a kormánybiztosnak a Hajdú-Bét eladásakor betöltött szerepével kapcsolatban, nem vett részt a frakcióülésen. Bajnai Gordon amúgy kérte az MSZP frakciót, szervezzenek számára egy találkozót Karsai Józseffel. Néhány nappal később Karsai, (miután találkozott Bajnai Gordonnal) közleményben tudatta, hogy Bajnait nem terheli személyes felelősség, mivel a Hajdú-Bét felszámolásából semmiféle anyagi előnye nem származott. (?) Természetesen a megindított perekben bíróság a Wallis Rt-nek adott igazat. 2006-ban Bajnait, a kormányzati munkába régi szervezőtársa, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök hívta meg. Felkérésére először fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett, majd Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) élén váltotta Lamperth Mónikát. 2008. májusától a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át, ezt követően 2009. április 16-án Miniszterelnök lett.
Az ekképpen független és civil Bajnai Gordon, nem csak hogy ezer szállal kötődik ahhoz a gazdasági és politikai elithez, amely 1989 óta rohamtempóban fosztotta ki, és tette tönkre a magyar gazdaságot, hanem maga is tevőlegesen részt vett abban a minősíthetetlen politikai kurzusban, amely 2006-tól még mélyebbre taszította az országot. Bűnösök közt cinkos, aki néma. Jogosan vetődik fel a kérdés: Ha tudta, érezte, hogy Fletó barátja politikai ámokfutó, akkor miért nem szakított meg vele minden kapcsolatot, miért nem szervezett a nemzet érdekében egy tüntetést akkor – mondjuk - az Erzsébet hídhoz? Tisztán látható, hogy a tényleges döntéshozási folyamatokból kiszorulni látszó egykori „Új Nemzedék” amely levezényelte a globális piaci átalakítást, a nemzeti gazdaságpolitika kárára, amely lenyomta a torkunkon a multikat, az uzsorahiteles bankokat, amely szétverte a hazai piacokat, de kiépítette a nemzetközi piacokat szolgáló médiarendszereket, az próbál ismét pozíciókat szerezni, bújtatva próbálja rehabilitálni a gyurcsányi politikát. Ehhez jön még jön a kötelező dekoráció, mint a minden irányba rendszeresen behódoló álszakszervezetek álmozgalma, és a nemzeti érzésektől hidegrázást kapó médiaellenállók segítségével csatasorba tévézett, rádiózott és közösségioldalazott tízezrek, akik jobbára valós problémákból csak a politikai jelszavakon keresztül értesülnek. Létre jött tehát a Lúd-Milla koalíció, találkozunk velük legközelebb többnapos nemzeti ünnepeinken. Remélem, jószándékú üzenetük eljut hozzájuk: Nem jelszavakra, célorientált összeborulásokra, valós cselekedet nélküli ökölrázásra van szüksége az országnak, hanem valódi rendszerváltásra. Olyan megtisztulásra, amely egyformán az 1989 előtti, és az 1989 utáni elit elszámoltatásával, számonkérésével és felelősségre vonásával kell, hogy járjon, mert addig nem tud az ország kikászálódni a szakadékból, ameddig nem tisztázódnak a felelősségi viszonyok, a közösségi értékek, érdekek, ameddig bizonytalan a kibontakozás iránya, addig nem tud kialakulni egy új közösségi identitástudat. Ameddig egyazon érdekcsoportok egymást váltó képviselői vezetik cikkcakk-ban a magyar lakosságot, és ameddig a lakosság skizofréniáját ezzel tudják tartani kifosztói, addig esélyünk sincs. Vonatkozik ez a FIDESZ által szervezett demonstrációra is. Már régen nem csodálkozunk azon, hogy katonás fegyelemmel, narancssárgába borul az utca, amikor Orbán Viktor valamilyen nagyobb téren mikrofon közelébe kerül. A megjelentek döntő többsége O.V. hívőként, kritikátlanul issza a szavait, és e szavak szerint gondolkodik saját sorsáról. Ezeket az embereket sajnos elsősorban nem a közösség iránti felelősség, hanem a XXI. századi magyar Mózes szava szólítja az utcára. Vezért akarnak és vezéreszmét, hiszen sokan azt sem tudják, hogy éppen mi történik körülöttük, merre tart az ország. Nemzetben gondolkodó, jószándékú polgárok százezrei vannak mély, vallásos bódulatban, miközben együtt csúsznak bele abba a bizonyos szakadékba, a pártpolitika túloldalán megoldást kereső, vélt ellenlábasaikkal. Pedig most tiszta észre, fiatalos lendületre, gyorsan és hatékonyan gondolkodó magyarokra van szükség, mert a kihívások rendkívüliek. Zajlik az a bizonyos harmadik világégés, de nem a csatatereken vassal, hanem technikai és pszichikai arzenállal a tradicionális közösségek, és az egyes emberek tudata ellen, ahogy azt Churchill annak idején megjósolta. Jóslata mindenesetre Magyarországon fogékony táptalajt talált. 2012. október 23. után megállapíthatjuk: a bódulat tovább mérgez, Magyarországon a helyzet változatlan.

Tatár József
Rendszerváltó Fórum
Hírek

8 1 2