MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ- Nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ)- MAREVOSZ

marevosz székely_magyar_rovasba

Tatár József: Társadalmi hatékonyság=Civil érdekvédelem

2022-02-05 21:11:18
Sokakat elbizonytalanít a választások előtt mindent IS ígérő pártok ígéretáradata. Vajon a társadalom még mindig képtelen megtanulni, hogy csak eszköznek használják a Parlamentbe jutáshoz?

Megindult Európában egy folyamat, amely a kényszerintézkedések feloldásának kezdetét jelenti, és amitől Magyarország sem maradhat el. Figyelemre méltó az indoklás: A társadalom további megosztásának megszüntetése miatt. Mit is jelent, ha a pártpolitika ezzel áll elő? Meglátásom szerint olyan mértékűvé vált az európai társadalom civil ellenállása, amelyet a politikai elit már veszélyesnek tart, a számára kedvezően kialakult struktúrák felborulásával fenyeget. Az emberek szabadságvágya túllépett a politikai kereteken, az intézkedések tarthatatlansága egyértelmű. Következzen most az elemzés, hogyan is látom az elmúlt majd fél év ellenállását, eredményeit, buktatóit:
  2020. márciusa után Magyarországon zajlottak ugyan kisebb tiltakozó akciók, de ezeket a megmozdulásokat nem az érintettek, hanem egyes aktivisták, vagy politikai pártok szerveztek, és mindig más mondanivaló mellett/mögött fordultak elő. Kezdetben alkotmányjogi, közjogi kérdések mellett, majd pártépítkezések húzóágazataként.
Augusztus 28-án volt az első, kényszerintézkedések elleni nagyobb alulról (közösségi oldalakon) szerveződő civil megmozdulás, (Bódis Csaba szervezésében) ami heteken át tartó több ezres demonstrációkat eredményezett Budapesten. A lényegi mondanivaló itt már karakteresen jelent meg, de miután ezeknek a megmozdulásoknak a szervezői -jobb híján-rutinos régi civil aktivisták voltak, a téma is mélyebb társadalmi kérdések felé tolódott –közjog. 2021. október végén, az állami alkalmazottak kényszeroltása kapcsán, Mohácson szerveződött először olyan valóban alulról építkező civil megmozdulás, amely országossá válva nagy hatású volt annak ellenére, hogy a média teljesen elhallgatta.
A január 15-i civil tüntetés hatása ismét jelentős, sőt mérhető: nézettsége a közösségi médiában 4 nap után összességében jóval több mint 200.000 -csak amit én látok-, és tovább nő. Vagyis amire számítottunk bejött, odafigyelnek a mondanivalóra az emberek. Ez további civil aktivitást generál, amely a nemzetközi helyzet -lásd: kényszerintézkedések helyenkénti feloldása- miatt bizonyos médiafigyelmet, kormányzati figyelmet is kap, mivel a választások közeledtével egyre fontosabb a közhangulat. A kormány és az ellenzék támogatottsága közel azonos, de mivel a kormány kezében a döntés, népszerű intézkedésekkel igyekszik maga mellé állítani a szavazókat. Tömegeket érintő népszerű intézkedés csak a kényszerintézkedések és a diszkrimináció feloldása, a fizetés nélküli szabadságra küldött alkalmazottak rehabilitálása lehet. Ha nem történt volna az érintettek részéről kemény ellenállás, ez szóba se kerülhetne, de más a helyzet!
  A kül- és belpolitikai kényszerhatások miatt jó esélyt látok arra, hogy a választások előtti civil nyomásgyakorlással elérhetjük céljainkat, mégpedig úgy, hogy a megyeszékhelyeken és a nagyobb (10.000 fő feletti) városokban segítjük tapasztalatunkkal a civil ellenállást. Tehát nem mi szervezünk, hanem a helyi szinten fellépő igényt, a civil szervezők munkáját támogatjuk.

 

Civilek. Sokszor felvetődik a kérdés, mit is nevezünk civil érdekképviseletnek, mivel is több, jobb vagy hatékonyabb, mint ugyan annak a témának pártok által való képviselete? Egy pártnak a tagja annak a struktúrának, értékrendnek elkötelezett, amelyet a párt ajánl. Ez összetett dolog, számos programpontból áll. Egy párttag politikai tevékenységével a pártja szavazóbázisát kívánja növelni, célja a minél jobb választási eredmény. A civil érdekvédők adott kérdésben alkotnak akcióegységet, céljuk a probléma megoldása minél szélesebb társadalmi támogatottsággal. A politikai döntéshozók felé kellő határozottsággal kell felmutatni tehát azt a társadalmi igényt, amelyet a pártpolitikai játszmákban teljes mértékben elsikkasztanak. Úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a közvetlen hatalomgyakorlás jelenleg egyetlen módja a széles körű civil érdekvédelem.

 

Nézzük azt, hogy egy társadalmi problémát hogyan kezel a civil érdekvédelem, és hogyan egy párt! A párt a bizonyos társadalmi szintű témát meglovagolva úgy akar szavazatokat nyerni, hogy a többi párt véleményéhez viszonyítva társadalmi törésvonalakat alakít ki, és azokat tematizálja. A civil érdekvédelem viszont az adott problémát széles körű támogatással meg akarja oldani, ezért a törésvonalakat meg kívánja szüntetni. A pártok a tiszta szándékú civil aktivistákat igyekeznek szolgálatukba állítani, kihasználva azt, hogy a rutintalan civil aktivisták közül sokakat megtéveszt a közös téma. Míg a civil számára az adott cél érdekében mindenki szövetséges, addig egy pártnak az együttműködés csak addig fontos, ameddig az érdekei kívánják. Pláne a választások előtt!

 

Nagyon sokan gondolják azt, hogy a választott párt támogatásával a fontos társadalmi probléma is megoldódik, de az elmúlt 33 év során ilyenre soha nem volt példa! A parlamenti pártok a választások után kizárólag a pártpolitikai belharcokra, pozíció és hatalomszerzésre/megtartásra koncentrálnak, nem pedig a társadalmi problémák megoldására. A pártok pedig, amelyek nem jutnak be a parlamentbe, semmire nem koncentrálnak, négy évig politikai kómába esnek.

 

Egy civil aktivista számára fontos tudni a következőket: a valódi civil számára, aki tiszta szívvel és lendülettel kiáll egy adott probléma megoldásáért, egyértelmű: csak közös összefogással lehet célt elérni, mindennek a fundamentuma a MI szemlélet, az ÉN szemlélet helyett. A gátló tényezők a következők lehetnek:
  • -a túlzott egóval rendelkező emberek ÉN szemlélete, vezető szerepre törekvése, akik az alá fölé rendeltséget erőltetik a mellérendelés helyett.
  • -a pártbefolyás, amikor is egy szervezés eredményeket ér el, megjelennek, beszivárognak a pártok -vagy egyéb szerveződések- képviselői, hogy rátelepedve a szerveződésre egyrészt eltérítsék eredeti céljától, másrészt, hogy aktivistákat, támogatókat, szavazókat tudjanak nyerni pártjaiknak/szervezeteiknek.
  • -jelentős befolyással vannak még a „kútmérgezők” a hivatásos és önkéntes bomlasztók, manipulátorok, áskálódók, trollok.
  • -további kategória a kényszercselekvő, „küldetéstudatos” ok, vagy cél nélkül mindenbe és mindenkibe belekötő egyén és társaság.

 

Következtetésem ezek alapján az, hogy a hatékony, eredményes összefogásra csak az első kategóriában említett civil alkalmas, ezen a szinten lehet, tudunk csak összefogni.

 

Tatár József
MAREVOSZ
A MAREVOSZ rovat legfrisebb bejegyzései:
Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
A Szent Korona tan alapjai (video)
Tatár József: Propagandaháború
Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
Már a 48-as12 pontot is hamisítják
A Rendszerváltó Fórum álláspontja a 2022. 021. 12 és 14.között tartott Vajdahahunyadvári eseményről.
2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12

Add a Facebook-hoz facebook megosztás

Korábbi és összes cikk a MAREVOSZ rovatba megnéz>>>

8 1 2