MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

A DEHIK (Devizahiteles Kerekasztal) mint politikai tényező.

2013
Májusi küzdelmek és tárgyalások az Otthonvédelemben.Két héttel ezelőtt a JOBBIK - parlamenti pártként - egy eddig meglehetősen szokatlan ötlettel állt elő. Olyan kerekasztal megbeszélést kezdeményezett, amely egy nemzetstratégiai kérdés mentén egy asztal mellé ültette (volna) a parlamenti pártokat, és a civil érdekvédelmi szervezeteket. Az egyeztetés témája, a közvetlenül 850.000, közvetve 3.000.000 honfitársunkat érintő, áttételesen pedig az egész magyar társadalmat sújtó devizahiteles probléma..

A JOBBIK által felvetett kezdeményezés számunkra – civilek számára - azért volt előremutató, mert sok év után egy parlamenti párt képes volt túllépni a pártszerűségen, és – reméljük - ráérzett arra a tényre, hogy a civil társadalom véleménye nélkül a parlamenti politizálás belterjessé válhat, kritikus helyzetben az igazi legitimitást pedig csak a civilek, és a szakpolitikusok korrekt együttműködése tudja garantálni. A JOBBIK kezdeményezését ezért - kis túlzással - tekinthetnénk amolyan kétkamarás rendszer próbájának is, amely remélhetőleg hamarosan mindennapos lesz.

De ma még nem így van. A kétkamarás parlamenti rendszerekben egy nemzetstratégiai kérdésben – valódi demokráciákban - valamennyi parlamenti párt képviselteti magát, nem úgy mint Magyarországon a milliókat érintő Devizahiteles Kerekasztalnál, ahol a JOBBIK kivételével valamennyi párt tüntetőleg távol maradt.. Halkan kérdezem: Hová süllyedt a magyar parlamentarizmus, amikor egy, a teljes társadalmat érintő kérdésben - vélhetően egyszerűen párthovatartozás miatt – az ország sorsáért felelős képviselők egyszerűen kihátrálnak (vagy figyelembe sem vesznek) egy iránymutató kezdeményezést?

Meg kell jegyezzem, - bár rosszul esett - közülünk nem sokan lepődtek meg ezen a helyzeten. Annál inkább meglepett mindenkit az a tettrekészség, összefogás, együttműködésre irányuló hajlandóság, amelyet a civilek mutattak! A kerekasztal megbeszélésen szó szerint valamennyi otthonvédelemmel foglalkozó civil szervezet megjelent, és nem csak szótlanul üldögéltek, hanem erős szakmai programmal támasztották alá álláspontjukat. A megbeszélésen képviseltette magát a Balogh Béla vezette Koppány csoport, a Falus Zsolt által vezetett Bankcsapda, a Kásler Árpád által vezetett BÁÉSZ, Dabasi Tamás nevével fémjelzett Fehér Kéményseprők Szövetsége, az Otthonvédelmi Tanács (több civil szervezet együttműködési közössége: Koppány csoport, MAREVOSZ, MSZ-Devizahiteles Tagozat, Koppány-Jogsegély, Devizahitelesek Mentőöve, Szabad Magyarországért Mozgalom, Kispest GY.Ö.Z. Multimédia Hirháttér, Kiskun-Kaláka, Koppány-Viharsarok Otthonvédők, Nem Adom a Házamat! Mozgalom, Rendszerváltó Fórum, Közhatalom Jogsértettjei Egyesület, Radikális Bankellenes Csoport) valamint neves civil érdekvédők: Dr. Léhmann György, Dr. Damm Andrea, Varga István.

Mondhatjuk azt, hogy az elmúlt évtizedek legerősebb civil összefogása jelentkezett be a Képviselői Irodaházba a Devizahiteles Kerekasztalhoz. A parlamenti pártokat a JOBBIK képviselte, Vona Gábor pártelnök, és Z. Kárpát Dániel képviselő úr személyében, akik egyértelműen kiálltak a devizahitelesek problémájának megoldása mellett. A vitaindítónak szánt 8 pontos javaslat a több mint 2 órás megbeszélésen több kiegészítéssel, bővült, és a felek megállapodtak abban, hogy a DEHIK megbeszéléseket mindenképpen folytatni kell, konkrétumokat kell megfogalmazni, és ha kell kiharcolni az igazunkat. Legutóbbi információk szerint a JOBBIK Magyarországért Mozgalom a kiegészített követeléseket a legmagasabb közjogi méltósághoz, Dr. Áder János Köztársasági Elnök úrhoz kívánja eljuttatni, így a következő DEHIK egyeztetés időpontját, szerencsés a Köztársasági Elnök úr reakciójához igazítani. A válasz előreláthatólag május közepére várható.

Az otthonvédő civil szervezetek addig sem tétlenkednek, állandó egyeztetések, lakossági fórumok, otthonvédő akciók váltják egymást. Lakossági fórum Pécsett, Debrecenben, Soltvadkerten, Sarkadon, Gyulán, Szigethalmon, hamarosan Pápán, Kőszegen, tüntetés a Bankárok ellen a Hilton előtt, Lakáskiürítés megakadályozása Nyíregyházán és Dunaharasztiban. A mai napon a Nemzetgazdasági Minisztérium épületében megbeszélés zajlott le Doubrovszky György, a Pénzügyi Jogok Biztosa és az Otthonvédelmi Tanács szakértői között, amelynek egyeztetésnek célja a jelenlegi álláspontok tisztázása volt. A felek egyetértettek abban, hogy a pénzügyi jogok biztosának kötelessége minden szakmailag helytálló, a devizahiteles probléma megoldását segítő javaslatot az illetékes helyre továbbítania. Néhány felvetődött téma: Szóba került egy piaci alapon működő Alap, amelyet a rendelkezésre álló erőforrásokból lehetne létrehozni, oly módon hogy a költségvetést ne terhelje. Az árverezést kezdeményező szervezetnek kötelessége lenne a követelt összeg jogosságáról részletes kimutatást készítenie, és amennyiben a tételes kimutatással kapcsolatban számítási, vagy jogi probléma adódik, az ügy bírósági útra kerül, ahol a bíróságnak a Kúria iránymutatása alapján kötelessége vizsgálni a teljes szerződés jogszerűségét. Abban az esetben, amennyiben az tételes elszámolásban „típushiba” van, az állam részéről közérdekű kereset indítására kerülne sor. A tételes elszámolást, és indokolt esetben a bírósági eljárás kezdeményezését a már árverezett ingatlanok esetében is meg kellene tenni. Az Otthonvédő Tanács alapvető célját, a kilakoltatások azonnali leállítását hangsúlyozta, egyben nyitott minden olyan megoldásra, amely a devizahitelesek, az eladósodott magyar társadalom problémájának megoldását segíti elő.

2013. május 9.
Tisztelettel:
Tatár József
az Otthonvédelmi Tanács szóvivője

8 1 2