MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

Tatár József: A március 9-i, Magyar Rádió előtti tüntetés margójára...

2013
.

Hihetetlenül feszült időszakot élünk, jól érzékelhető, hogy az emberek elérték tűrőképességük legvégső határát. Az egzisztenciális aggodalom, a tehetetlen kétségbeesés, a reménytelenség hirtelen váltott jogos indulattá, ezért az otthonvédő szervezetek hangadóira, vezetőire a korábbinál sokkal nagyobb felelősség hárul, sokkal több bölcsességre, nagyobb rálátásra, empátiára van szükségük ahhoz, hogy a változásokat követelő társadalom érdekeit méltón képviseljék.

De a bölcsesség mellet szükség van - ha kell - határozott, félelem nélküli kiállásra is. Ha nincs tetterő a szavak mögött, valódi a változás sem fog megtörténni. A mondanivalónak és a tettnek szoros egységben kell működnie, hiszen ha valaki nagyobbat mond, mint amekkorát képes megtenni, ugyan úgy árt az ügynek, mint az aki indulatból cselekszik, és tettét megindokolni nem tudja. Kásler Árpád március 9-én, a rádiónál, az egyre radikalizálódó tömeg indulatát csillapítva kifejtette: A TV székház elfoglalása szerinte provokációra épült, és a 2006-os eseményeknek gyakorlatilag (számára) semmilyen hatása nem volt. Szerinte 2006 őszét követően minden maradt a régiben, a tetterős radikalizmus kudarcot vallott, a problémákat tárgyalásos úton, petíciókkal, beadványokkal, jogi lépésekkel, kell megoldani.
Nekem, mint a 2006-os Kossuth-téri szervezetek egyik – mondjuk úgy – vezetőjének ezek a szavak nagyon rosszul jöttek le, mivel Árpádot azokban a napokban nem láttam közöttünk, nem hallottam tőle véleményt. Kásler Árpád devizahiteles problémával kapcsolatos törekvései becsülendőek, de hiba véleményt formálnia olyan eseményekről, amelyekben ezért vagy azért nem vett részt, és - ez a nagyobb baj - amelyre nincs rálátása. Az sem lebecsülendő, ha valaki tanul a múltból, és csak akkor szervez demonstrációt a TV, vagy rádió elé beolvasásra szánt követelésekkel, ha ezt igazán komolyan gondolja.

Mint az elején említettem, már nem babra megy a játék, következmények nélkül nem lehet a puskaporos hordó tetején gyújtó hangú beszédeket mondani, úgy hogy közben mindenkit óvunk a robbanásveszélytől. Ha ma valaki kimegy az utcára, tettekkel kell bizonyítania. A tüntetők jogos követeléseit kellő erő felmutatása nélkül soha, egyetlen hatalom sem veszi komolyan. Legyünk őszinték: Mi kényszeríthet egy bebetonozott politikai rendszert pozíciói feladására, egy olyan tüntető tömeggel szemben, amely hangos, de következetlen, amelynek vezetői követelnek, és követelnek, de minden páratlan mondatukban a törvényes rend betartását és betartatását nyomatékosítják? Semmi.

A hatalom számára ez egyet jelent: Felhívást keringőre. A következmény: politikai színjáték. Nézzük, hogy is volt a rádiónál? A követeléseket az illetékesek angyali mosollyal átvették, kicsit húzva az időt megcenzúrázva beolvasták, a lényegi mondanivalót a hivatalos állásponttal keverve meggyengítették. A tüntető tömeg, ha megakadályozzák abban hogy megmutassa az erejét, soha nem általa fontosnak tartott lényeget fogja visszahallani. Ekkor jön a finálé: A demonstráció vezetői (ez is tapasztalat) a józan észre, a gyengeségre, a „nincs még itt az ideje” formulára hivatkozva, lefújják az eseményt, majd relatív eredménynek kommunikálják a semmit, végül hazaküldik az embereket, hogy várjanak a hívó szóra. Ebből a helyzetből kizárólag a hatalom jön ki jól, hiszen időt nyer, feltérképezi, hogy a tüntetők szószólói mennyire „kompromisszum készek” mennyire megfélemlíthetőek, mennyire tudják a tömeg jogos indulatait féken tartani.

Miután a hatalom felmérte a tömeg elszántságát, kielemezte a tapasztalatokat, újabb minimálisan szükséges látszatintézkedésekkel manipulál. Eközben a félresiklott tüntetés szervezői is levegőhöz jutnak, ahhoz, hogy a bizalomvesztést újabb emelt hangú közleményekkel kompenzálják. A vesztes természetesen a változást akarók tábora, amely időt, pénzt energiát nem sajnálva, tele reménységgel érkezik a hívó szóra, sokszor száz kilométerekről. A tenni akaró hazafi kellőképpen fel van tüzelve, de csalódik, mert a beharangozott hatalmas tömeg helyett szónoklatokkal lassítják, majd elvezetik őket oda, ahol többet akarnak, de saját vezetőik szembesítik őket állítólagos gyengeségükkel (ami persze nem igaz) Ezután a szervezők részéről jön a vállvonogatás, a megmagyarázás és marad a savanykás ízű frusztráció.

Ezeket a változást akaró embereket a part nélküli illúziókeltés egyszerűen összetöri, tettek és az eredmények hiányában a kedv is elpárolog, és megint kevesebben leszünk. Én ezt egyfajta trükkös tömegoszlatásnak tekintem. Többnyire tehát nem a karhatalom oszlat, hanem az összegyűlt tömeg állítólagos hangadói, dilettantizmussal, félresiklott öncélúsággal, gyávasággal, és tudatossággal. Megjegyzendő az a bölcsesség, miszerint a háborút akkor veszíti el egy hadsereg, ha annak vezetői elhiszik, hogy az ellenfél erősebb.

Alaptétel: Rendkívül káros folyamatosan az sulykolni, hogy kevesen vagyunk, gyengék vagyunk, nem vagyunk elegen. Tudatosítani kell, hogy pont annyian vagyunk, mennyien kell. Tudjuk a történelemből jól, hogy néha egy maréknyi sereg is világraszóló győzelmet aratott százezrek felett, aminek titka legtöbbször az volt, hogy a látszólag gyengébb inkább hitte a maga erejét inkább, mint ellenfele legyőzhetetlenségét. És itt kanyarodhatunk vissza Árpád 2006-os értékítéletéhez.

Tudvalévő, hogy 2006. szeptember 17-én a tüntetők petícióját nem hogy nem vették át, hanem egyszerűen kirakták őket a TV székházból, (A követelések igazságról, felelősségről, felelősségre vonásról szóltak, mert az őszödi beszéd kapcsán a politika, általában a köztársasági intézményrendszer erkölcsileg lenullázódott. Ha akkor beolvassák a petíciót, és a kormányfő lemond, akkor valóban minden menne ma is a régi kerékvágásában, a kétpártrendszeri tandem ipari méretű népbutításában.)

A petíciót átadását megkísérlő tüntetők közül többen beletörődtek a kudarcba, de voltak, akik azt mondták: Nem! Lesz ami lesz, öntsünk tiszta vizet a pohárba! Egyértelműen kimondták mit akarnak: Tiszta közéletet, hazudságoktól mentes Magyarországot! Árpád szerint a TV ostrom provokáció volt. Valóban az volt. A hatalom részéről. Az akkori „illetékesek” (most állnak bíróság elé) egy pár hete felszerelt félig kiképzett baranyai rendőrszázadot szó szerint prédaként odavetették a jogos követelésekkel előálló, többezres feldühödött tüntető tömegnek, miközben fél évvel előtte olyan plakátokkal rakták tele a várost, amelynek szövege így szólt: „Ha forradalom lenne, ön melyik TV-ét foglalná el? MTV. (érdekes összefüggés, nemde?)

A TV felé induló ostromlók döntő többsége a hazug és arcátlan hatalom ellen fordult, győzni akart, és bár az épületet elfoglalták, nem maradt ott senki (mint 1956. november 4-e után Bibó István a parlamentben) hogy megfogalmazza a tett értelmét. Ezt követően, több tízezer ember érzett magában erőt, hogy országosan is felvállalja a követeléseket, amelyre az akkori kormány válasza a Kossuth tér kiürítése, és a rendőrök által elkövetett katonai bűncselekmények sora volt.

2006 közvetlen eredménye az volt, hogy a nép érdekeit semmibe vevő hatalom fél évszázad után ismét megtapasztalhatta az utca erejét. Az SZDSZ formailag megszűnt, az MSZP középpárt lett, megerősödött a Jobbik, a Szent Korona Értékrend polgárjogot nyert a társadalom szélesebb köreiben, több százezer látogatót vonzanak a nemzeti rendezvényeknek, alkotmányos alapjogainkat egyre kevésbé hagyjuk korlátozni, és nemzeti függetlenségünk jelképe az Árpád házi zászló ismét büszkén loboghat azok kezében, akik megértik ennek lényegét. Sajnálom, hogy vannak olyan még olyan szervezetek, amelyek ettől az ősi jelképtől nyilvánosan elhatárolódnak, köztük a BAÉSZ is. Mondanivalóm végén érdemesnek tartom megjegyezni, hogy a körvonalazódó együttműködést üdvözlöm, de csak abban az esetben látom értelmét, ha az együttműködő szervezetek nem gyengítik, hanem erősítik egymást!

Tisztelettel:

Tatár József
az Otthonvédelmi Tanács szóvivője.
(egyúttal a 2006-os Kossuth téri Rendszerváltó Fórum főszervezője, a MAREVOSZ alapítója, és a Koppány csoport tanácsadója)

8 1 2