MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

Tatár József: Most jön a java!

2013
Mind a bankok, mind a kormány részéről jól érzékelhetően az időhúzásra megy ki a játék. Ez már csak azért is elfogadhatatlan, mert az előző kormányzat alatt kialakult helyzetet a jelenlegi kormánykoalíció határozott intézkedésekkel meg tudná oldani úgy, hogy a törvényességet egyszerűen betartatja a pénzintézetekkel..

A kormányzat és a Bankszövetség között zajló látszólagos huzavona meglátásunk szerint az érdemi intézkedéseket hivatott odább tolni a választási kampány hajrájába, miközben nem törődnek azzal, hogy hétről hétre családok százai mennek tönkre. Az ügy hatalmas társadalmi problémává szélesedett, 450 ezer honfitársunk hagyta el az országot gazdasági kényszerből. Leginkább a kivándorlás tekintetében érzékelhető hasonlóság az 1956-ot követő időszak és a jelen helyzet között.

Akkor a szovjet megszállás és a velük kollaboráló politikusok űzték világgá a magyar fiatalokat ma a bankok, és a bankoknak asszisztáló „elit” felelős az emigrációért. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a kivándorlás aránya ma jóval magasabb, mint az 1956 utáni. Akkor 200.000 honfitársunk hagyta el az országot, a legutóbbi években ennek kétszerese. Mint ahogy 1956 is egy korszak végét jelezte, most is korszakváltás határán vagyunk.

Ha egy ország ifjúságát fegyverrel vagy gazdasági kényszerrel – világgá kergetik, ha a kivándorlás aránya háborús veszteséghez közelít, akkor nagyon hatékony lépéseket kell tenni a nemzet egészének. Egyértelműen a választott politikusok és az állami intézményrendszer feladata lenne a bajok orvoslása, de miután a baj egyre növekszik ezért a probléma megoldása egyre inkább áthárul a civil társadalomra.

Minden jogi, politikai és utcai lehetőséget meg kell ragadniuk ahhoz, a hatalmi elit komolyan vegye a jelenlegi, végletekig elmérgesedett helyzetet, számon kell kérni, a választóik akaratát, a lakosság érdekeinek képviseletét, a közjó szolgálatát.

A történelmi dátum az utolsó figyelmeztetés?

Figyelmeztetésnél már több, ez már az élni akarás kényszere. A figyelmeztetés 2012 áprilisában már megtörtént, hiszen tavaly a kilakoltatási moratóriumot követően nyilvánvalóvá vált, hogy a bankok működésének törvényességi felülvizsgálata mellett az állam szerepét is nagyító alá kell venni, vizsgálni kell végrehajtási törvényt, a közjegyzői kamara működésének körülményeit, hiszen a bankok, a követeléskezelők, a jogszolgáltatás – közjegyzők-, a végrehajtók és a lakásmaffia olyan precíz egységet alkot, ami – rossz hasonlattal – jobban működik, mint a német futbalválogatott.

Ez az ötös összefonódás hihetetlen hatalomra tett szert a magánvagyon felett, gyakorlatilag mindent megtehetnek. Kiadhatnak kétes szerződések alapján soha nem volt svájci frankot, amelyet uzsorakamattal terhelnek, majd továbbadhatják a követelést bizonytalan hátterű követeléskezelőknek akár 10%-ért, majd egy saját vállalkozásként üzemeltetett joghatóság, a közjegyzői törvényesíti állami bélyegzővel a törvénytelenséget, ezzel igazolva a csalással létrejött szerződéseket, végül pedig a közjegyzői okiratot lobogtatva a végrehajtók elveszik a kiszolgáltatott, meguzsorázott adósok jövedelmét, ingóságait majd ingatlanjait, végül a lakásmaffia fillérekért felvásárol. Így lehet egy család 10 millió forint összegű hitelét feltornázni 30 millióra, 20 milliós ingatlanfedezetét pedig 5 millióért értékesíteni. Sajnos ez az általános.

Jelenleg 120.000 család otthona van veszélyben, ennyi lakást fenyeget ugyanis közvetlenül a végrehajtás, a kényszerértékesítés. Amint látjuk, ipari méreteket öltött a társadalom kifosztása, nem csodálkoznék, hogy néhány év múlva a „panamázás” iker szinonimája lesz, a „devizázás”

Vagyis kijelenthetjük, hogy nem pusztán semmis szerződésekről vagy hibás termékről van szó, hanem konkrét csalásról?

Igen. A bankok tudtak az árfolyam növekedésről, ennek tudatában vezették be a hitelpiacon a lakossági devizahitelnek nevezett veszélyes pénzügyi hulladékot, amelynek fenntartását és működtetését jogszabályokkal, törvényekkel segítette a mindenkori kormányzat. Összességében a devizahitelezésből fakadó tragédiát törvényességet semmibe vevő intézkedések okozták, amit az állami intézményrendszer, a pénzügyi felügyelet, vagy a fogyasztóvédelem megakadályozhatott volna. Nem tette, vagyis az állam vagy bűnös gondatlanságból, vagy tudatosan asszisztált.

A helyzet tarthatatlansága miatt tavaly áprilisban kezdődtek az utcai megmozdulások, többen ekkor határoztuk el, hogy ha kell fizikailag is meg fogjuk védeni kilakoltatásra ítélt honfitársainkat. Az utcai megmozdulások szervezésében, kiemelkedő szerepet játszott a Koppány Csoport, később az Otthonvédelmi Tanács, amely szervezeteknek az elmúlt másfél év során több tucat aktivistáját állították elő az otthonvédelemben vállalt szerepük miatt. Ha nem történik megnyugtató megoldás, előbb-utóbb kiszélesedik az elégedetlenség, robbanásveszélyessé válik a helyzet.

Kormányzati időhúzás lehet a devizahitelesek veszte?

A jogszerűtlen deviza alapú szerződések alapján minden egyes percben, milliókkal károsítják meg a magyar családokat. A Kúria 2013 július 4-i jogerős ítéletében kimondta, hogy a deviza alapú szerződések az árfolyamrés feltüntetésének hiánya miatt semmisek, tehát a semmis szerződésekből eredő végrehajtások és kilakoltatások jogszerűtlenek. Ennek ellenére zajlanak a végrehajtások, árverések, lakáskiürítések. A kormányzat azzal, hogy nem tesz azonnali intézkedéseket a törvényesség helyreállítására, a bankok érdekeit segíti saját állampolgárai érdekeivel szemben.

A devizahiteles probléma feltárása már régen egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgeti, mivel a deviza alapú hitelezés megjelenése óta a pénzintézetek több mint 10 ezer milliárdot húztak ki az emberek zsebéből jogtalanul, több tízezer milliárdot szivattyúztak ki az országból, miközben a devizahiteleseket nagyjából ezer milliárd forintból meg lehetne menteni. A devizahitelezéssel érintett 850 ezer károsult mellett 3 millió honfitársunk érintett közvetve adóstársként, kezesként, családtagként. Az halljuk, hogy Magyarországon a nép választja a kormányt, de azt látjuk, hogy a kormány magára hagyja választópolgárokat a bankok, és más gazdasági érdekcsoportokkal szemben..

Néhány nappal ezelőtt újabb bank jelentette be, hogy áthárítja az ügyfelekre a tranzakciós illetéket. Úgy tűnik a pénzintézetek is tisztában vannak vele, hogy nem kell komolyan venni a kormány felszólításait.
A devizahiteles probléma megoldásának folyamatos halasztásával a bankok azt üzenik: Magyarországot bekebelezték.

Egy országot manapság nem fegyverekkel, hanem adminisztratív úton gyarmatosítanak. Először ellenőrzésük alá vonják a a célország pénzügyi rendszerét, majd a pénzügyi hatalom birtokában felszámolják és saját érdekeik szerint átalakítják termelő és elosztórendszerét, megszerzik a piacait, végül pedig a földjét és természeti kincseit vásárolják meg immár fillérekért. 2014 áprilisában a földmoratórium megszűnése után magyar termőföldet külföldiek is szabadon vásárolhatják, a magyar gazdákra vállalhatatlan versenyfeltételeket kényszerítenek.

A magyar államnak védekeznie kellene a káros folyamatok ellen, de tudjuk jól, hogy a magyar szuverenitást lekorlátozza a Lisszaboni Szerződés, az EU gyakorlatilag mindent felülbírálhat. Ha kormány tehetetlen, akkor nekünk, magyar állampolgároknak kell hatékony érdekérvényesítő képességet felmutatni.

Mi lenne az első, és legfontosabb feladat, amit már az ősszel ki kellene harcolni hitelkárosultak védelmében?

Mindenképpen a kilakoltatások és a végrehajtások azonnali felfüggesztése. A kormány a Kúria döntése alapján intézkedhetne, teljes hiteltörténeti kimutatásokat kell készítenie a bankoknak minden adós számára, ezt követően tisztázni kell, hogy ki kinek is tartozik, végül pedig indokolt esetekben jöhetne a kártérítés, amit a bankok kötelesek fizetni azoknak, akiket tönkretettek.

A felvételkori árfolyamon forintosított adósságot – vagy az elszámolást, és a kártérítést követően a tartozás esetlegesen fennmaradó részét - az adósok természetesen a visszafizetnék, de az uzsorakamatokat már nem. A deviza károsultak a kormánytól nem segítséget, hanem igazságot, a jogszerűség betartatását várják.

Az Otthonvédelmi Tanács a Jobbik által összehívott Devizaügyi Kerekasztallal együttműködve konkrét lépéseket is tett ennek érdekében.

Z. Kárpát Dániel képviselő úr előremutató kezdeményezése arról szólt, hogy a parlamenti pártok és a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek kerekasztal megbeszélésen egyeztessenek, és közösen keressék a kiutat.. A kerekasztal remek alkalom lehetett volna, arra, hogy végre érdemben is elkezdődjön valami. Sajnálatos módon a Jobbik szakértőin kívül a parlamenti pártokat senki nem képviselte, viszont civil oldalról szinte az összes meghatározó véleményt formáló szervezet ott volt. Azzal, hogy a Jobbik nyitott a civilek felé, elindított egy komolyabb társadalmi párbeszédet, ezért a Devizahiteles Kerekasztal szerepe erősödik, az általa képviselt szemléletmódot és szakmai hátteret nehéz megkerülni. A legutóbb egyeztetésen tervbe vett sajtó- és koordinációs központ segítségével az együttműködés várhatóan gördülékenyebb lesz, ami a végrehajtások és a kilakoltatások megakadályozásában meghatározó.
Ezt az elszántságot láthattuk nemrég Újbudán, ahol egy 93 éves nénit próbáltak meg kitenni a lakásából.

Mi az általános tapasztalat, tudnak a bajbajutottak róla, hogy van segítség? Nagyjából hány ember érdekét képviseli az Otthonvédelmi Tanács?

Újbudán, a Koppány Csoport szervezésében olyan otthonvédő akció zajlott le, melyben részt vett az Otthonvédelmi Tanácsban komoly szerepet vállaló, Nem Adom a Házam Mozgalom, Jobbikos képviselő és számos aktivista is. Mink az egy mindenkiért, mindenki egyért elvet valljuk, és azt nézzük mindenek előtt, hogy az önhibáján kívül nehéz helyzetbe került áldozat, hogyan tudjuk menteni, ugyanakkor azt is érzékeljük, hogy a devizahiteles társadalom mondjuk úgy nem szívesen mutatja magát, pedig a jellemzően pénzügyileg tájékozatlan hitelkérelmezőt tudatosan vezették félre, olyan szerződést írattak alá vele, amely számos meghatározó információt nem tartalmazott.

Ha az ember elmegy az orvoshoz, feltételezi, hogy az meggyógyítja, ha elmegy a bankba, elvárhatja, hogy a pénzügyi szakemberek kezeljék a pénzét. Ebben az esetben viszont az történt, hogy a pénzügyi szakemberek kifosztották az embereket.

A civil szervezetek jellemzően nem egyes embereket, hanem az egész devizahiteles társadalmat ügyét képviselik. Szervezeteink a közösségi oldalakon keresztül közvetlenül több tízezer emberhez, közvetve százezrekhez tudják eljuttatni a híreket, információkat.

Ilyen széleskörű társadalmi nyomással ki lehet kényszeríteni még idén a megoldást, vagy majd csak a 2014-es választások döntenek a devizahitelesek sorsáról?

A pénzhatalomnak az elmúlt kormány volt az ideális, de a jelenlegi kormány is kiszolgálja az igényeit. Mind két félnek az az érdeke, hogy csak a választások előtt legyenek érdemi intézkedések. A devizahiteles kérdésben az a politikai dramaturgia várható, hogy születik egy köztes megoldás még idén, majd egy másik „megoldás” a választások előtt. Ezzel minket, otthonvédő civileket is egy színjáték részeseivé akarnak tenni.

A devizahitelesek ügyének megoldása viszont azonnali intézkedéseket követel, nincs helye politikai manipulációnak, mert itt emberéletekről van szó. Mi civilek megoldást akarunk, és egészen biztos, hogy nem adjuk fel, továbbra is hazánk érdekeit tartjuk szem előtt, és nem csak a devizakárosultak védelmében.

Nem mondom, hogy könnyű az életünk, én például 2006 szeptembere óta vállalok komolyabb szerepet a civil mozgalmakban, a civil érdekvédelemben. Az elmúlt hét év alatt alapvető változást sürgető aktivistaként politikai tevékenységem miatt voltam előállítva a Gyurcsány- a Bajnai- és az Orbán-kormány alatt is, és a magyar föld védelme még csak most kezdődik.
Most jön a java.

8 1 2