MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - Otthonvédelem összes

Egyre erősödik a devizahiteles civil szervezetek tevékenysége.

2013
A közel egy tucat civil otthonvédelmi szervezetet és csoportot tömörítő Otthonvédelmi Tanács közleménye!.

Egyre erősödik a devizahiteles civil szervezetek tevékenysége.

Az utóbbi hetekben a hírek egyértelműen a devizahitelesekről szólnak, megtörtént tehát a médiában az a bizonyos áttörés, már csak a megnyugtató megoldás hiányzik. Hallhatjuk, láthatjuk, olvashatjuk, hogy a bankok – kényszerből - tárgyalnának a devizaadósokkal, tekintettel arra, hogy a kormány most éppen az adósok és a hitelezők között vár egyfajta egyeztetést. Érzek ebben a döntésben jó adag felelősség áthárítást és képmutatást, mivel a devizaalapú hitelek elterjedésének elsődleges oka nem az, hogy a bankok előálltak egy pénzügyi veszélyes hulladékkal, hanem az, hogy a magyar állami pénzügyi felügyelet, valamint a fogyasztóvédelem a lakossági érdekekkel szemben mindezt engedélyezte, és mindmáig a pénzintézeteket támogatja.
A PITEE által kezdeményezett perben, és a Kúria ítéletében - július 4-én - bebizonyosodott, hogy a deviza alapú hitelszerződések az árfolyamrés feltüntetésének hiánya miatt lényegében semmisek, ennek ellenére továbbra is folynak immár törvénytelenül azok a végrehajtások és kilakoltatások, amelyek éppen az uzsorakamattal megterhelt semmis szerződések generáltak. Ez a gyakorlat a jogállamiság létét kérdőjelezi meg. A jogerőre emelkedett törvényeket egyszerűen nem alkalmazzák, nem ültetik át a gyakorlatba, nem keresik a felelősöket, és e miatt nap mint nap családok tucatjai válnak földönfutókká, sokan önkezükkel vetnek véget életüknek, miközben kormány azonnali hatállyal elrendelhetné ennek a folyamatnak a leállítását, de nem teszi. A profitorientált vállalkozásként működő közjegyzői és végrehajtói rendszer kialakítása szintén a mindenkori kormányok felelőssége. A jelenlegi helyzet a lakásmaffiát erősíti, törvényi háttérrel hatalmas lehetőséget teremt a korrupcióra, a törvénytelenségek kifehérítésére, az uzsorahitelezésből fakadó kifosztás legitimálására. A kormány törvényalkotással, törvénymódosítással felszámolhatná ezt a helyzetet, de nem teszi. A kormány szándéka, - hogy a devizahitelesek egyeztessenek a bankokkal - nagyjából azt jelenti, mintha egy tárgyaláson a bíró alázatosan az mondaná a nagyhatalmú elkövetőnek, hogy egyeztessen a kiszolgáltatott kifosztottal, és az ítéletének az alapja nem a törvényesség lenne, hanem az alkujuk eredménye. A kormány feladata ebben az esetben is a törvényhozás a végrehajtás és az igazságszolgáltatás működtetése a lakosság képviseletében. Nincs alkupozícióban, egy választása lehet mindössze: A közjó szolgálata.
Tudomásul kell venni, hogy az elmúlt hónapok tüntetéshulláma a halogató intézkedések következménye, nem pedig – sokat hallott vélemény szerint - politikai manipuláció. Az a tény, hogy a miniszterelnök háza előtt állandósult az azonnali megoldást sürgető adósok demonstrációja, azt jelenti, hogy a törvényesség betartásáért felelős, 2/3-os parlamenti felhatalmazással felruházott kormánypárt vezetőjét közvetlenül tájékoztatni kívánják a károsultak kialakult helyzetről, és megoldást várnak tőle. A demonstrációsorozatot szervező civilek alapvetően nem politikai párt, világnézet, vagy személy ellen tüntetnek, hanem a törvényesség betartását és betartatását követeli azoktól – legyenek pártok, vagy a közéleti szereplők - aki erre tette le az esküjüket. Az Otthonvédelmi Tanács civil közösségei egyértelműen a törvénytelenségek felszámolását, a jogszerűség helyreállítását szorgalmazzák, első - alapvető - intézkedésként a végrehajtások és kilakoltatások azonnali leállítását látják járható útnak. Miután ez a döntés hétről hétre hónapról hónapra halasztódik, nem meglepő, hogy a Póka László nevével jelezett Nem Adom a Házam Mozgalom vezetésével folyamatossá váltak az utcai demonstrációk, ezzel sürgetve a devizahiteles kérdés megoldását. A tüntetések nyomi jól láthatóak Budapest számos pontján, a bankfiókok kirakata tele van ragasztgatva az uzsorahitelezés ellen tiltakozó feliratokkal, ennek ellenére a kormány és a bankok halasztják az érdemi lépéseket, fokozva a kétségbeesésből fakadó türelmetlenséget, ezzel tovább feszítik a húrt. A minden lehetséges utat végigjáró Póka László nem azért jelentette be nagy nyilvánosság előtt egy bankkirakat bezúzásának tervét, mert olthatatlan vágyat érzett üvegportálok betörésére, hanem azért, mert családja életét reménytelenné tette az állami segítséggel elkövetett banki rablógazdálkodás. Póka Lászlót a hatalom terroristának bélyegzi és 8 év börtönnel fenyegeti el nem követett, de bejelentett tette miatt, miközben a bank jogerős Kúria döntés ellenére devizatartozás ürügyén ugyan azon a napon egy 92 éves özvegyet (kezest) lakoltat ki, - gyakorlatilag ítél halálra. A törvénytelen és embertelen végrehajtást az utolsó pillanatban a civil összefogás, (Dr. Szabó Gábor ügyvéd, a Koppány Csoport, (Balogh Béla, Balogh István) a NeHáM (Pilmayer András) a Mozdulj Magyarország Összefogás) és számos elszánt aktivista tudta csak megakadályozni.
És még valami: Dr. Wáczek Frigyes (Kispest GY.Ö.Z.) a napokban nem azért okozott „kis összegű kárt” egy bankfiók ablakán, mert mélyről fakadó vandalizmusa nem ismer határt, hanem azért mert gyermekeit, családját fenyegeti az halogató politika, amely minden másodpercben a kifosztottak kárára a bankok profitját növeli. Dr. Wáczek jelenleg is őrizetben van, ügyvédeink, jogvédőink mindent megtesznek kiszabadulása érdekében.
A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet is megmozdulásokat szervez, és a következő felhívást adta ki: Az állami tisztségviselők nyilatkozatai után érthetetlen hogy a végrehajtási és kilakoltatási eljárások nem kerültek a mai napig felfüggesztésre! 2013. november 1.-ig Kormány általi haladékot kaptak a bankok az "önálló" problémamegoldásra. Ez két hónap a fosztogatásra? Gyertek 2013. szeptember 20-án 11.00-ra a vonulásos tüntetésre az Európai Unió Házához, az Európai Bizottsághoz.... utána vonulás dr. Szász Károlyhoz a PSZÁF elnökéhez !!!El kell kezdeni felháborodni!!! A magyar lakosságnak nemcsak a kockázatvállalási képessége korlátlan, hanem a tűrőképessége is.!!! Eljött az idő hogy cselekedj! Szeptember 20.-án 11 órakor! Európai Unió Háza, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.!!! A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet e mellett keresetet nyújt be az Európai Bíróságon az Európai Bizottsággal szemben. Az Egyesület elnöksége szerint az Európai Bizottságnak felelőssége van a devizahitelezés miatt kialakult jelenlegi állapotokért. A cselekvés elmulasztása miatti keresetet az Európai Bizottsággal szemben az Egyesület elnöke (Falus Zsolt Ferenc) kezdeményezte, mert a devizahitelezéssel kapcsolatosan uniós jog - és irányelv sértés miatt tett bejelentésre, az uniós intézmény az eljárás lefolytatását elmulasztotta.
A fentiekből egyértelműnek látszik, hogy ha igen rövid időn belül a kormány és a bankok nem tesznek érdemi lépéseket, beláthatatlanná fokozódhat - mi több eldurvulhat - a helyzet, és az elégedetlenség több elhalasztott és megoldatlan kérdés összeadódásával a görög helyzethez hasonlóan alakulhat. Mindeddig a devizahiteles civilek példamutató önmérsékletről, érett demokratikus gondolkodásról tettek tanúbizonyságot, keresték a törvényes megoldásokat, nyitottak voltak az egyeztetésre, de jól érzékelhető a csalódottság. Csalódtak a jogállamiságban, amely nem védte meg őket mindeddig. Úgy vélem az utolsó pillanatban vagyunk, hiszen a közvetlenül érintett 850.000 deviza alapú hiteles, és a közvetve érintett 3.000.000-os károsult társadalomnak elfogyott a türelme.

Tatár József
Rendszerváltó Fórum
Otthonvédelmi Tanács szóvivő

feltöltés:2013. 09. 21

8 1 2