MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) -
Földvédelem:

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) székely magyar rovásban
földvedelem székelymagyar rovásban
Akié a föld, azé az ország

Alakul az új földesúri rendszer- Most már a kisemberek földje is kell a nagyuraknak

2016-01-09 20:28:56
A Tomajmonostorn történtekből kiderül, hogy a FIDESZ közeli nagygazdák, már a kisemberek földjeit akarják megszerezni ráadásul nyomott áron..
Idős emberek kaptak levelet a Fidesz-KDNP-s tomajmonostorai polgármestertől, aki húsz-harmincezer forintos vételi ajánlatot tett az Abádszalók külterületén található, egy-két aranykoronás földjeikre. A polgármester, Fazekas Szabolcs a térség nagybirtokosa, családtagjaival több száz hektár állami földet nyert el, és nemrég a liciten is bevásároltak.


"Alulírott Fazekas Szabolcs az Ön tulajdonában álló (...) ingatlanra az alábbi vételi ajánlatot kívánom tenni" - olvasható abban a levélben, amelyet az elmúlt hetekben több, a Tisza-tó térségében élő, zömmel idős ember kapott a nagybirtokos hírében álló tomajmonostorai polgármestertől. Fazekas és családja érdekeltségébe a helyiek szerint csaknem ezerhektárnyi termőföld tartozik, ezért is álltak sokan értetlenül az előtt, hogy a nagygazda immár az elaprózott, pár száz négyzetméteres külterületi parcellákra is rámozdult, és vételi ajánlattal kereste meg a tulajdonosokat.
A hétszáz lelkes Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostora első embere nem egy átlagpolgár, Fideszes politkai kapcsolatai vannak. Jó viszonyt ápol a térség Fideszes "erős embereivel", Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel (akinek csak névrokona) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, s a helybéliek szerint ottani bizalmasaik közé tartozik.

- Azt a földet még a nagyapám kapta 1946-ban a földosztáskor, de pár év múlva, az államosításkor be is kebelezték. Sokáig az állami gazdaság használta a parcellákat, de papíron mindig a miénk maradt. Igazából azt se tudjuk, merre van a terület, amire a polgármester ajánlatot tett, csak annyit, hogy az Abádi Majortól jó pár kilométerre. Pár tízezer forintot ígért érte, s nagyanyám úgy döntött, annyiért oda is adja neki, hadd vigye. Eddig is Fazekas Szabolcs használta, bár bérleti díjat nem láttunk egy fillért se. Zavaros az egész, osztatlan közös tulajdonban van a föld, a sok öregasszony ki se tudja silabizálni, mekkora hányad esik rá a területből - mondja egy abádszalóki férfi.

Egy másik arról beszél: a nekik tett ajánlat alapján kiszámolta, hogy a tomajmonostorai polgármester nagyjából 250 ezer forintot szán egy hektár felvásárlására. A környéken ennél jóval magasabb áron forognak a földek, bár igaz, hogy inkább az egybefüggő, nagyobb területek értékesek. - Többtucatnyi tulajdonossal kell egyezkednie, lepapírozni az ügyletet. De neki biztos megéri ez a munka, hiszen utána hektáronként minimum 70 ezer forint földalapú támogatást vehet igénybe. Vagyis csak a támogatásból 3-4 év alatt megtérül a vételár- teszi hozzá. Megemlítette: két-három éve már próbálkozott a polgármester hasonló földfelvásárlással, de akkor csak megbízottjai keresték fel a kisnyugdíjasokat. Most viszont maga tett írásban vételi ajánlatot.
Fazekas Szabolcs tudósítónk kérdésére azt mondta: egy héthektáros, osztatlan közös tulajdonban lévő legelőről van szó, amelyet jelenleg is társaságuk használ, s a terület nagyobbik részének egyben ők a tulajdonosai is. A vételi ajánlat a fennmaradó, nagyjából 2-3 hektárnyi részt érinti, ezek elaprózott kis parcellák, gazdáik jó része már nem él, vagy idős, magatehetetlen ember.

- Szeretnénk, ha a terület egy kézben lenne, nem értem, mi ebben a hír a Népszabadság számára? Piaci áron tettünk vételi ajánlatot sok kistulajdonosnak azért, hogy gondos gazda módjára magunk rendelkezhessünk egy olyan terület felett, amit amúgy is régóta használunk.

Az ominózus földdarab kilométerekre van a műúttól, mások számára értéktelen - tette hozzá.

Fazekas Szabolcs földéhsége nem új keletű. Szabó Rebeka, a PM politikusa tavaly az agrárminiszterhez intézett írásbeli kérdésében azt feszegette, mi az oka annak, hogy a tomajmonostorai polgármester 169 hektárt nyert a Hortobágyi Nemzeti Park földjeiből, és 31 további földrészletet kapott ideiglenes használatba az államtól. Felesége, Bánfi Zsuzsanna, a Kunhegyesi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese pedig 130 hektárnyi területet nyert el haszonbérletbe. Ugyancsak ő nemrégiben nyílt földárverésen jutott hozzá 47,3 hektárnyi földhöz 63,3 millió forintért. Ebből is látszik, hogy a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el.
MAREVOSZ megjegyzést:Mi ugyan a jellegieknél is rosszabb bal-liberálisok közé tartozó PM.-et és kérdést feltevő politikusasszonyt finoman szólva nem szeretjük, de a kérdése jogos.

Ángyán József a visszás földügyeket elemző, hatodik jelentésében is kiemelt helyet kapott a tomajmonostorai Fazekas család. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az államtól bérbe kapott földek nyerteseinek rangsorát Fazekas Szabolcs és felesége nevéhez kötődő érdekkör vezeti, a megyében két-három csoport kezében összpontosul az összes aranykorona-érték 42 százaléka, a földterületek majdnem kétharmada. Fazekas Szabolcs édesapjával és feleségével együtt 382 hektár állami földhöz jutott Abádszalókon, Kunhegyesen és Kunmadarason. A Fazekas-érdekeltség ezen felül, egy másik családtaggal, a polgármester testvérével kiegészülve, pályáztatás nélküli megbízási szerződéssel további hetven állami birtoktestet bérel a térségben. Helyi becslések szerint a Fazekas család által használt terület összességében meghaladhatja az ezer hektárt - összesített Ángyán. Ezen lehet most "bokréta" az a néhány hektáros legelő, amit immár a kisnyugdíjasoktól szándékszik felvásárolni a nagygazda. (NOL) Bal-Rad komm: "...a térségben egyhektárnyi föld piaci alapú ára megközelíti a másfél millió forintot. A kistulajdonosoknak a legelőrészekért felajánlott, arányosított vételár ennek húsz százalékát sem éri el..." -Nos hát...!-alakulgat országszerte a földesúri rendszer szépen! Nyilvánvaló, hogy nem alacsony színvonalú életvitel mellett TUDNAK A NAGYGAZDÁK területeket vásárolni!

(De még így is nyomott árakon!) MIBŐL?-adódik a kérdés, amire elfogadható és MÉLTÁNYOLHATÓ MAGYARÁZAT NINCS! A döbrögista horda alakítgatja a maga hűbéresi KULÁK-KÖRÉT! Ehhez a pénzt innen-onnan lopja! Közpénzt természetesen! A "kisgazdák" pedig nyafognak, hogy nekik bezzeg nem jut! A nyafogás persze jogos, de VALAMIKOR ŐK IS saját lábra akartak állni! Boldogan, két kézzel szavaztak a téeszek szétmarcingolására. Amelyek egzisztenciát biztosítottak nekik. Nem kiugrót!-de biztosat. Ők többre vágytak, MERT SZORGALMASAK! Most a saját lábon állás helyett AZ ÚJ FÖLDESURAK CSIZMÁS LÁBAI rugdossák őket! Ahol csak érik! Két szék között a földön!
MAREVOSZ megjegyzés: A magyar föld, nem az azt használóké, hanem a szent Korona tulajdona, ami mint afféle sajátos jogi fogalom- megtestesíti nemcsak a ma élő élő, hanem a jövendő nemzedékeket is. Ami következik, már az Árpád idején megköttetett vérszerződésből, hiszen a abba megfogadták a többi között:" Ami jószágot közösen szerzünk, mindenkinek része legyen abban." A Történelmi -Szent korona jogrendünk 3. alapelve pedig így szól:
"(1) Ami a Szent Korona Országa földjén, földje alatt és földje felett van, a Szent Korona örök és elidegeníthetetlen alkotóeleme, amelyet csak a Szent Korona másik alkotóelemét jelentő Szent Korona tagok birtokolhatnak.

(2) A birtokos jogai azonosak a tulajdonjoggal, kivéve:
a.) Nem semmisítheti meg a birtokot.
b.) Nem változtathatja meg a birtok rendeltetését.
c.) Csak a Szent Korona tagjára ruházhatja át és örökítheti a birtokjogot.
"
Tehát nem tulajdonjog van a földre, csupán bírtokjog.


Ameddig a történelmi alkotmányunk jogfolytonossága nem áll helyre addig is azt ajánljuk, minden magyar embernek, hogy földet, ne adjon el, tartsa azt meg, addig van biztonságban.semmiképpen ne adják azonban oda helyi oligarcha földesuraknak, mert nermcsak ők, hanem utódaik is csupán szolgák maradnak visszasüllyedvén a jobbágyok szintjére..

Forrás: balrad.com

Kapcsolódó: Alakul az új földesúri rendszer II.: Orbán vejének családja is bevásárolt

Földvédelem
Mégtöbb Földvédelem:
Ángyán József Kié lett a föld?
Gazdaságaik felszámolására készülnek a legelők nélkül maradt, kisemmizett gazdák a Hortobágyon
Katona Erika gondolata a termőföld eladásról!
ÚJABB BIOKERTÉSZ PROGRAM KISHANTOSON 04.21.-én csütörtökön
JÓ HÍR: Kishantosnak jogerősen igaza van!
Ángyán: így túrták ki a helyi gazdálkodókat a földárveréseken
Alakul az új földesúri rendszer IV. Lázár János családja is bevásárolt állami földből
Alakul az új földesúri rendszer III. L Simon család is nagybirtokos?
Add a Facebook-hoz facebook megosztás
2015. június elseje előtti cikkek a Fölvédelem rovatban megnéz>>>

8 1 2