MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ-Nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) - MAREVOSZ összes

2016-11-12 19:01:20

NÉGY ÉV ALATT KÉTSZERESÉRE EMELKEDHETNEK A REÁLJÖVEDELMEK (Síklaky István)

2016-11-12 19:01:20
Az alábbi, nagyon időszerű írást 2000-ben írta néhai Síklaky István közgazdász bajtársam, a főáramú média által bűnös módon agyonhallgatott Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom általános szóvivője ( Az írás, a Leleplező könyvújság 2000/3-as kitűnő számában jelent meg, http://fennmaradas.uw.hu/leleplezo/leleplezo2000_3.html ) . Megjegyzem, hogy az elmúlt években a jó lépések többségét a Fidesz tőlünk vette-veszi át ( sok a rossz lépésük is, az elmúlt 27 évben uralmon lévők már rég megbuktak ). A Jobbik is leginkább a mi ideológiánkból, anyagainkból, programkönyveinkből építkezett, a néhány rossz nézete, dolga és lépése nem tőlünk van. A fenti kép 1999 szeptemberében készült, a linkje: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=968143333277776&set=picfp.100002463564826.968143326611110&type=3&theater.

HA A VÁLASZTÓK FORDULATRA SZAVAZNAK, LEÁLL A PÉNZSZIVATTYÚ !
Csontos Gábor, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom tudományos tanácsának elnöke tollából egy cikk jelent meg a Magyar Nemzet 2000. május 13-ai számában VAN-E TÍZ-TIZENÖT ÉVÜNK? címmel. A cikk megállapítja: ,,A magyar teljesítményen alapuló jövedelem kiáramlása, valamint a jövedelem- és erőforrásszerzés céljából beáramló tőke egy nagy teljesítményű vízszivattyú példájával élve a legnagyobb sebességre kapcsolva megkezdte a magyar társadalom létfenntartását biztosító gazdaság lecsapolását.” Csontos meggyőzi olvasóit arról, hogy ha a magyar társadalom és gazdaság továbbra is ugyanabba az irányba mozog, mint 10-20 éve, és ma is vonszolják, az eredmény éppúgy, mint a példaként bemutatott Mexikóban ,,tömeges” elszegényedés, a kisipar tönkremenése, magas munkanélküliség..., szociális feszültség.
Ez azonban nem az egyetlen lehetőség. Mint jelen cikkünk címe állítja: ha a választók 2002-ben vagy 2006-ban fordulatra szavaznak, a fordulat parlamentje és kormánya leállíthatja a pénzszivattyút, 4 év alatt kétszeresre emelkedhetnek a reáljövedelmek, felvirágozhatnak elsősorban a hazai piacra támaszkodva a hazai kis- és középvállalkozások és a mezőgazdaság. Biztos hazai piaccal a háta mögött megerősödhet a valódi magyar export is, nemcsak a vámszabad multik exportja. Felszámolódhat, vagy legalábbis jelentősen csökkenhet a munkanélküliség, a hajléktalanság, a koldulás, a gyermekek csaknem felének alultápláltsága, megállhat az egészségügy leromlása és a népességfogyás.
Egy ilyen fordulatot körvonalaz a most megjelent A fennmaradás társadalmi programja című könyv. E program megvalósítására jött létre az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom. A jövedelmek négy év alatti kétszeresre emelése és a hazai gazdaság ezzel összekapcsolt fellendítése az ú.n. FEHÉR-PROGRAM, amely a Fennmaradás Program ,,indító rakétája”.
A Fehér-program alapja az a tény, hogy országunkban mindig is termett annyi ennivaló, ruhának való, fedélnek való, hogy senki ne éhezzen, tisztességgel öltözködhessék és lakhassék. A baj mindig csak az volt, hogy egy élősdi réteg rátelepedett hol tankokkal, hol mással a dolgozó emberekre és (saját dologtalan pazarlásuk, hatalmi törekvéseik érdekében és még isten tudja mi célból) megfosztotta a nép többi túlnyomó részét munkája gyümölcsétől. A természetből adódóan lehetséges, tisztes megélhetési színvonalnak jó megközelítése: az 1989-90 évi fogyasztásnak (ez nagyjából a jelenlegi fogyasztási szinttel is azonos), ill. az ezt lehetővé tevő reálkeresetnek a kétszerese.
Ismeretes, hogy a magyar termelőkapacitás jelentős része kihasználatlan: bevetetlen földek, félgőzzel termelő üzemek, oktalanul megszüntetett, itt-ott még nagyobb befektetés nélkül helyreállítható kisebb-nagyobb termelőegységek, nagyszámú, rendszeresen munka nélkül tengődő, képzett munkaerő. Ha tehát megnő a fizetőképes kereslet, várható, hogy a termelésbővítést segítő hiteltámogatással a vásárlóerő mértékében megnövekszik az alapvető cikkek hazai termelése is.
A kiindulópont: érezhetően meg kell növelni a kiskeresetű emberek jövedelmét. Mivel ezeknek az embereknek egészséges élelem-szükséglete messze nincs kielégítve, a többletjövedelmet zömmel élelmiszerre fogják költeni. Az eladásra kerülő élelmiszerek nagyobbik része egyelőre még a globalizálás ellenére amúgy is hazai termék, de viszonylag egyszerű technikával elérhető, hogy a jövedelemtöbbletet teljes egészében magyar termékek vásárlására fordítsák. Ez javítja az agrárnépesség, a kis- és középvállalkozók életszínvonalát is, s csökkenti a munkanélküliséget. A szerves fejlődés elvét követve célszerű a bázis-szint kétszeresére való jövedelememelést fokozatosan, mondjuk évi 20 %-os adagokban, 4 évre elosztva megvalósítani. A megteendő lépések tehát a következők.
A fordulat kormánya a hivatalba lépését követő évben 20 %-kal megnöveli a közpénzekből fizetett béreket (a köztisztviselők, közalkalmazottak, egészségügyiek, pedagógusok, postások, tömegközlekedésiek, rendészeti szervezetekhez tartozók stb. bérét), valamint a nyugdíjakat és a családi pótlékot, majd a következő évben újabb 20 %-kal, és újra addig, amíg a negyedik évben el nem érjük az 1989-90-es (és mai) reáljövedelmek (tehát a vásárlóerő) kétszeresét. (Az így érintetteket a továbbiaknak kedvezményezetteknek nevezzük.) Az eltartottakkal együtt tehát a lakosság közel fele kedvezményezett lesz. Azoknak a bére, akiket nem közpénzekből fizetnek, az úgynevezett ,,versenyszféra” dolgozói a piaci törvények nyomására ugyancsak el fogják érni nagyjából ezt a szintet, és megnövekszik a gazdálkodók és a kis- és középvállalkozók tiszta jövedelme is.-
A fordulat kormánya létrehozza a MAGYAR ÁRUK BOLTHÁLÓZATÁT. Ez meglévő boltokból köztük akár szupermarketekből önkéntes csatlakozással megalakuló hálózat. A kormány kidolgoz egy hálózati (franchise) szerződés-formulát a következők szerint: A kormány kötelezi magát arra, hogy a közpénzekből dolgozók 20 %-os béremelését, a nyugdíj- és családipótlék-emelést nem készpénzben, hanem ,,fehér kártyákon” adja ki. (A fehér-kártya nem más, mint az ismert vásárlásra is használható bankkártya egy fajtája.) A kedvezményezettek számára nyitnak egy-egy ,lakossági folyószámlát egy általuk választott bankfióknál, ezt a továbbiakban fehér-számlának nevezzük. A kedvezményezetteknek fizető szervezetek a 20 %-os emelés összegét hónapról-hónapra a fehér-számlákra utalják. A fehér-számlák tulajdonosai kapnak egy-egy fehér-kártyát. A MAGYAR ÁRUK BOLTHÁLÓZATÁHOZ kapcsolódó üzletek a csatlakozási szerződésben kötelezik magukat arra, hogy az ilyen kártyával fizetőknek csak magyar árukat szolgáltatnak ki, azaz olyan árukat, amelyeknek termelői ára mondjuk legalább 80 %-ban magyar munkáért fizetett bérből, illetve magyar állampolgárok (vállalkozók, gazdák) vállalkozói jövedelméből tevődik össze. ( Ez láncolatban értendő, tehát pl. a magyar anyagban, a belőle gyártott alkatrészben és a belőle szerelt végtermékben foglalt magyar munkabérek, ill. vállalkozói jövedelmek a végtermék ,,magyar” minősítése szempontjából összeadódnak.)
Milyen hatások várhatók ettől a lépéstől?
- Az élelmiszert és más közszükségleti cikkeket árusító üzletek tömegesen csatlakoznak a hálózathoz, hiszen a magyar árukat elkülönítő pénztári rendszer megvalósítási és fenntartási költsége jócskán megtérül a nagyobb forgalomból. - A mezőgazdasági termelők értékesítési lehetősége megnő, nyugodtan bővíthetik termelésüket a megnövekedett kereslet kielégítésére. Hasonló hatás várható számos ipari kis- és középüzem esetében is. (Persze a bővítések egy részénél hitelre is szükség van. A fordulat kormányának erről is gondoskodnia kell. Erre is ki fogunk térni.)
- Az előzőekből nyilvánvaló, hogy a Fehér-program megnöveli a lakosság jelentős részének a fogyasztását, mégpedig magyar áru fogyasztását. Ennek folytán bővül azoknak a vállalkozóknak a termelése, akik árbevételükből magyar dolgozókat foglalkoztatnak, tehát a munkanélküliség is csökken.
- A biztos hazai piacra támaszkodó termelők könnyebben létesíthetnek export-kapcsolatokat, és megindulhat annak a súlyosan egészségtelen helyzetnek a javulása, amelyben a ,,magyar export” túlnyomó részét multik vámszabad területen létesített összeszerelő üzemeiből kikerülő termékek teszik ki, igen nagy arányban import-anyagok és import-alkatrészek felhasználásával, s egy sor más olyan körülmény között, amelyek összességükben azt jelentik, hogy bár az ilyen export egyes statisztikai mutatókat szépít, amit jól ki lehet használni ködösítésre az ilyen exportnak a magyar társadalom gazdasági állapotához alig van köze.
Honnan lesz pénz a keresetnövelésre és a termelésbővítő hitelekre? Gondoljunk végig egy példát, találomra választott kerek számokkal!
Példánkban a fordulat kormánya az előzőekben felvázolt 20 %-os keresetemelésre 400 milliárd forintot fordít, ennek áruval való fedezése érdekében a termelőknek nyújtandó hitelre pedig 100 milliárdot.
Hogyan megy végbe a vállalkozók efféle hitelellátása a fordulat után? Az Országgyűlés határozata alapján az Állami Valutahivatal kibocsát 10 millió darab 10.000 forintos bankjegyet. Ezt demokratikusan választott hiteltestületek osztják szét a pályázó termelők között kamatmentesen, évi 2 %-os kezelési költség ellenében. A pályázatok és a hitelszerződések nyilvánosak.
És hogyan megy végbe a keresetek megnövelése? Az országgyűlés határozata értelmében az illetékes minisztériumok révén a fizetést-nyugdíjat-családipótlékot kiutaló szervezetek felhívására a keresetemelésben részesülők egy általuk választott bankfióknál ,,fehér számlát” nyitnak. Ezeken a számlákon havonta számítógépes programozással megjelenik a 20 %-os keresetemelés összege példánkban évi 400 milliárd forint összértékben. A dolgozók kapnak egy-egy fehér-kártyát, amivel havonta a MAGYAR ÁRUK BOLTHÁLÓZATA üzleteiben levásárolják a keresetemelés összegét. Ezek az összegek így a dolgozók fehér számláiról átkerülnek a boltok fehér számláira. Ebből a boltok magyar árukat vásárolnak.
A pályázó termelők közben megkapták az 10 millió darab 10.000 forintos bankjegyet a Valutahivataltól a hiteltestületek döntései révén. Ebből bővítik a termelést, és szállítják a boltokba a többlet magyar árut, a keresetemelésre kiadott pénz fedezetét.
A vevőktől a boltokhoz, majd a boltoktól a termelőkhöz átkerült ,,fehér számlapénz a hitelek törlesztéseképpen visszakerül az Állami Valutahivatal számlájára, s ott megsemmisül. A keresetnövelés és a hitelek által keltett többlet-vásárlóerőt kiegyenlítette a termelés bővítése, tehát nincs infláció. A kibocsátott pénznek csak egy része semmisül meg, de ez nem baj, mert a magyar gazdaságban úgyis kevesebb pénz van a kelleténél. (A 400 milliárd csak a fehér-számlákon szerepelt, ezt nem kellett bankjegyként kibocsátani.)
A Fehér program sikeréhez szükséges, hogy mindenki, aki havi fizetésemelésként fehér számláján megjelenő összeget (,,fehér-pénzt”) kap, tehát minden kedvezményezett fehér-pénzét még az adott hónapban magyar áruk vásárlására fordítsa, vagy ha ezt nem teszi, azaz megtakarít, ez a pénz magyar árut előállító vállalkozókhoz (gazdákhoz) kerülhessen, hogy ezt a pénzt termelésbővítésre fordíthassák. Ennek az egészséges pénzforgásnak az ösztönzésére minden kedvezményezett azzal a feltétellel kapja meg a havi keresetnövekményt (,,fehér-pénzt”), hogy ha a hónap végéig nem költi el, vagy nem helyezi el egy évre lekötött takarék-számlára, a hónap végén a fehér-számláján maradt pénz 1 %-át ,,pénztartási díjként� levonják. És ez ismétlődik hónapról-hónapra. (Ezzel Silvio Gesell javaslatát követjük.)
A pénztartási díj is a hiteltestületek által a pályázatokra szétosztható hitelkeretet növeli. Ha valaki valamilyen tartós fogyasztási cikkre, vagy más célra gyűjt, jól teszi, ha utasítást ad a fehér számláját vezető pénzintézetnek, hogy a maradék fehér-pénzt írja át egy évre lekötött takarékszámlájára. A takarékszámlán lévő pénzt egy évig nem terheli pénztartási díj, tehát betevője egy év múlva változatlan összegben felveheti, vagy meghosszabbíthatja a lekötést. Ha a megtakarító az egy év letelte előtt mégis kiveszi a pénzét, ezt havi 1 % pénztartási díj levonásával kaphatja meg. A takarékszámlán lévő összegeket vagy a bankok hitelezik ki, vagy a hiteltestületekhez kerülnek. A hiteltestületek ezeket az összegeket is évi 2 % kezelési díj ellenében kamatmentesen kihitelezik azoknak a pályázó vállalkozóknak/gazdáknak, akik a pénzt magyar áruk termelésének bővítésére akarják felhasználni.
A lépéssorozatot találomra választott kerek számokkal kísértük végig. Nyilvánvaló, hogy az összefüggések más számok behelyettesítésével is érvényesek.
A fordulat döntő feltétele, hogy az országgyűlés viszszavegye a pénzkibocsátás jogát a ,,Magyar Nemzeti” Banktól. Márpedig tudjuk, hogy a jegybank csak nevében ,,Magyar Nemzeti”, valójában a nemzetközi pénzügyi körök magyarországi ügynöksége. Ezt nem kevésbé hiteles ember jelentette ki nagy nyilvánosság előtt, mint Bogár László, a Miniszterelnöki Hivatal egyik politikai államtitkára. Ha pedig így van, akkor a ,,Nemzeti” Bank függetlenségének megszüntetése esetén a pénzvilág felhördülésére számíthatunk.
Ez azonban mégis elkerülhetetlen lépés. Előttünk van a Fidesz példája: a Fidesz választási programjában egy sor dolgot megígért abból, amit az emberek már 1989 óta várnak egy valódi rendszerváltástól. És mi történt? A kezemben van Snée Péter cikke a Magyar Nemzet 2000. május 9-ei számában. Snée Pétert senki sem tekintheti az Orbán-kormány ellendrukkerének. Elővettem azt az írását is, ami ugyancsak a Magyar Nemzetben 1996. október 22-én jelent meg ,,Szabadrablás profi módon” címmel. Ebben ezt írta: ,,...a MSZP és a SZDSZ bár eltérő mértékben, de közös erőfeszítéssel forgat ki bennünket maradék vagyonunkból. És mit ír most? Mostani cikkének címe: ,,Mérlegen a polgári koalíció kétéves tevékenysége Emelkedett-e a nemzet többsége általuk?
Olvasom: ,,Ezidáig nem bontakoztak ki a jellegzetes tendenciák, s nem erősödtek meg annyira, hogy irányukat és hatásukat felbecsülhetnénk. A nem keresőképes korosztályok helyzete, a vidéki lakosság anyagi, erkölcsi és egészségi állapota, a fiatalok művelődése, pályakezdése és lakáshoz jutása, a családok, valamint a gyereknevelés támogatása, környezetünk védelme, csatlakozásunk az európai rendszerekhez, közvetlen politikai környezetünkhöz, illetve a határainkon túl élő magyarsághoz fűződő viszonyunk megannyi fontos kérdése része ugyan a kormányzati munkának, ám hogy mire jutott velük az új vezetés, nem látjuk tisztán. Egyszer váratlan természeti akadályok hiúsítják meg az összegezést, másszor a javuláshoz szükséges időtáv gátol, s gyakorta hiányzik a kellő informáltság is. Két esztendő múltán sem tehetünk egyebet, mint hogy esetenként regisztráljuk a jó szándékot és tovább reménykedünk. ... Konkrét napi kérdéseket kell megoldani, s nincs idő a filozofálgatásra, holott nélkülözhetetlen a célok és a hozzá vezető út kijelölése. ... Körvonalazott jövőkép hiányában csak a szocializmusból átöröklött tűzoltást folytathatjuk. Sajnos, nagy erre a hajlandóság.”
Ezekből az óvatos megfogalmazásokból hadd emelek ki egy mondatot: ,,Két esztendő múltán sem tehetünk egyebet, mint hogy esetenként regisztráljuk a jó szándékot, és tovább reménykedünk.” Ami engem illet, én nem reménykedek tovább. Világos, hogy a “magyar politikai elit” Németh Miklós garnitúrájától Antall József és Horn Gyula csapatán keresztül Orbán Viktor kormányzatáig nem szánta és szánja rá magát, hogy elszakadjon a nemzetközi pénzhatalom érdekeitől és utasításaitól ki ezért, ki azért. Márpedig a Magyarországból kiszivattyúzott legalább évi 3 milliárd dollár plusz 800 milliárd forint után itt maradó gazdasági erő nem elég ahhoz, hogy kitörjünk a gyarmati sorból.
Hallom az aggodalmat: Ha a kormány hozzányúl a ,,Nemzeti” Bankhoz, számíthatunk arra, hogy kivonják a külföldi tőkét az országból, nem adnak újabb hiteleket, amiből a lejártakat és kamataikat kifizethetjük, összeomlik a gazdaság. Ez azonban megelőzhető.
A legnagyobb veszély az, hogy a külföldi tőkések leállítják itteni üzemeiket, a bankok pedig csődbe kergetik a hazai vállalatokat azzal, hogy felmondják fennálló hitelszerződéseiket. Ezt kell megelőzni a Fennmaradás Program munkahelyvédelmi-törvényével, amelyet a már említett programkönyv ismertet.
A Fennmaradás Programnak az adósságszolgálat rendezésére is van javaslata: A kormány a külföldi államadósság-szolgálatot három évre felfüggeszti, és egyidejűleg egy ,,államgazdálkodási tervet� terjeszt a hitelezők (,,klubjai”, képviselői, stb.) elé. Ebben kimutatja, hogy a programkönyvben előirányzott gazdaságpolitikai intézkedésekkel 3 éven belül jelentős többletet hoz létre a nemzetközi kereskedelmi és fizetési mérlegben, és attól kezdve évente a mindenkori pozitív pénzügyi egyenleg felét a fordulat napján fennállott tőketartozás, és annak a mindenkori londoni bankközi kamatláb (LIBOR) szerinti kamatának törlesztésére fogja fordítani.
A fordulat kormánya felkészül arra is, hogy az adósrabszolgaságból való kiszakadás ellenhatásaképpen az adósságcsapda fenntartásában érdekelt hatalmi körök esetleg gazdasági embargót szerveznek Magyarország ellen, s megfelelő intézkedésekkel biztosítja azt az átmeneti időszakot, amíg az embargószervezők belátják, hogy nekik is érdekük a gazdasági kapcsolatokat Magyarországgal mint egyenrangú, érdekeit megvédő partnerrel, a kölcsönös előnyök alapján újrafelvenni. (Az idősebbek emlékezhetnek az 1945-öt követő időkre, amikor a németek és az oroszok által egyaránt kifosztott, az átvonuló háború által lerombolt országot a magyar nép 3 év alatt külföldi tőke nélkül, minimális külkereskedelmi forgalom mellett újjáépítette. Hasonló tanulsággal szolgál az 1848-49-es szabadságharc is.)
A Fehér-programnak és a vidék önszerveződését serkentő kistáj-szövetkezeti programnak, amiről itt nem esett szó döntő eleme a gyakorlatilag kamatmentes közhitel, amit pézkibocsátásból a demokratikusan választott hiteltestületek osztanak szét a pályázó kis-, és középvállalkozóknak, gazdáknak, kistáj-szövetkezeteknek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a bankok hitelnyújtó tevékenysége megszűnik, sőt a jelenlegihez képest megerősödik. Csak éppen a bankok elvesztik azt az erőfölényt, amivel most visszaélnek. (Ennek technikáját is a programkönyv ismerteti.)
És hogyan juttathatunk olyan képviselőket az országgyűlésbe, akik elkötelezettek ennek a fordulatnak a végrehajtására? Minden választókerületben alakuljon egy-egy TÁRSADALMI JELÖLŐBIZOTTSÁG 10-20 olyan választópolgárból, akiket a Fennmaradás Programját magukévá tevő civil szervezetek, esetleg pártok helyi szervezetei delegáltak. A bizottság felkér egy helyben hiteles személyt, és vele BECSÜLETSZERZŐDÉST köt, amelyben a jelölt kötelezi magát arra, hogy ha a szerződés megszegése miatt választói kívánják, lemond mandátumáról. A bizottság ügyvivője a szerződés másolatát megküldi az ÖSSZEFOGÁS A FENNMARADÁSÉRT MOZGALOM ORSZÁGOS KOORDINÁCIÓS KÖZPONTJÁNAK. A Központ gondoskodik a jelöltek felkészítéséről, és a választáson való indulásuk törvényes feltételeiről. Ez olyan út, mely elvezethet a multiknak ki nem szolgáltatott, önerejéből virágzó magyar gazdasághoz, a biztonságban, harmóniában élő társadalomhoz.
Síklaky István, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom általános szóvivője
----------------------------------------------------

Kapcsolódók
Az alábbi második 12 pontunk 2005-ben jelent meg ( az első 12 pontunk 1999-ben íródott lásd:
https://www.facebook.com/notes/brindza-andr%C3%A1s/a-3utas-civilek-k%C3%BCldet%C3%A9se-az-%C3%B6fem-alapokm%C3%A1nya-a-jobbik-k%C3%BCldet%C3%A9se/727815177310594?pnref=story ) a 4. pontból megtudhatják az alacsony bérek legfőbb okát, erről az Országgyűlésben lévő pártok és utódaik vezetői és “szakértői” nem igazán beszélnek...
A mai súlyos válságból a következő 12 pont a kiút:
1. Gyökeres, valódi rendszerváltozást -- az alkotmányos jogfolytonosság -- jogállamiság (népszavazással felhatalmazva) helyreállítása a Szent Korona eszme alapelvei alapján! 2. Új választási törvényt, kétkamarás országgyűlést, visszahívható képviselőkkel, az országgyűlési és az önkormányzati képviselők létszámának jelentős csökkentésével! 3. Semlegesség és függetlenség a NATO és EU-tagság, azaz a világgyarmatosításba való beolvadás helyett ! (pl.: Svájc)
4. Független magyar közpénzrendszert - a pénzkibocsátás jogának visszavételét, az adósságcsapda felszámolását, az adók és a járulékok jelentős csökkentését ! Az adósságcsapda miatt évente közel 2000 milliárd Ft-ot, az adóbevételek közel harmadát, kell kifizetnünk kamat és tőketartozásra, a pénzvilág javára. Ezért jut kevés pénz az egészségügyre, oktatásra, kutatásfejlesztésre, bérekre, közalkalmazottakra, vállalkozásokra, első lakáshoz való jutás támogatására, nyugdíjakra stb. !!!
5. A hazai gazdaság védelmét (protekcionizmust) ! A hazai termelés, fogyasztás és kereskedelem párhuzamos növelését ! 6. Nemzetépítő Magyarországot ! A fennmaradás alapját képező föld nemzeti kézben tartását! Nemzeti elkötelezettségű kultúrát, oktatást, művészetet ! 7. Köztulajdonba a közműveket ! Felül kell vizsgálni a privatizációkat és a bankkonszolidációkat! A közvagyon mozgása nem titkosítható ! 8. Teljes életre szóló létbiztonságot ! A nyomor és a hajléktalanság felszámolása mellett segíteni kell minden rászoruló embert, hogy munkája és lakása legyen !
9. Vagyonelszámoltatást ! A törvénytelenül szerzett vagyon elkobzását ! 10. A titokrendszer lebontását, a titkosítások feloldását ! Az ügynökök kizárását a közéletből! ll. A hiteles média megteremtését ! A manipulációk, az elhallgatások, az értékrombolás, a magyarellenesség és a gyűlöletkeltés sürgős felszámolását, szigorú büntetését ! 12. Kettős állampolgárságot a határokon túl élő magyarságnak ! Magyar autonómiák létrehozását!
------------------------------------------------

 

Az elszegényedésünk okai ( Dr.Drábik János - Varga István ) !!!

 

Dr.Drábik János és Varga István is a 2000-ben alapított Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom alapító tagja. A mozgalmunk szakértőit néhány kivételtől eltekintve agyonhallgatta és agyonhallgatja a hiteltelen, félrevezető, magyarellenes média... A kommunista, majd -pénzuralmi globalistás, hazaáruló, lélek és jellemtörpe elnyomók demokráciát játszanak az alul tájékoztatott és alul tájékozott, félrevezetett, felelőtlen, öntudat nélküli, saját és a magyarság érdekeit felismerni képtelen testemberek tömegeivel ( tisztelet a néhány ezer minőségi embernek és a tisztán látóknak )...

Dr.Drábik János: A magyarok harmadik útja - vissza kell állítani a közpénzrendszert. http://www.youtube.com/watch?v=FctJpPCgPGk
---------------------------------------------------
----------------------------------------------------

A 3.utasok a következőt akarják."Természetes társadalmi, gazdasági, pénzügyi rendszerre és a Szent Korona értékrendre épülő független, demokratikus, szabad, semleges, boldoguló, normálisa élhető, emelkedő, erős Magyarországot akarunk, és teremtünk!" ( Brindza András, ÖFEM, MAREVOSZ ) A természetes rendszer lényegét és a Szent Korona Értékrendet lásd: A magánpénzrendszerre ( kamatra-kizsákmányolásra ), média- és párturalomra épülő neoliberális rendszer megbukott -- A RENDSZERVÁLTÁS ELKERÜLHETETLEN ! ( Brindza András )Lásd: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=brindza&cikk=5#cikk A fenti című, sokak szerint tudati forradalmat teremtő írásomat 2009-ben írtam ( a 2009/4-es Leleplező könyvújságban, valamint az akkor még létező Nemzetőr hetilapban jelent meg ), 2012 január 31-én bővítettem. Ebben az írásomban van benne az ÖFEM második 12 pontja ( az első és a második 12 pontunk 1997-2005-között alakult ki, néhai Síklaky Istvánnal, a kitűnő, előrelátó közgazdásszal írtuk, a 12 pontunkból 10 manapság is a legfontosabb dolgok közé tartozik, néhány pontra már ráfér a frissítés és a jobbítás pl. a Szent Korona Értékrend figyelembe vétele ), a Történelmi Alkotmány, a Szent Korona-tan alaptételei, valamint a Bojkottfelhívás a médiaterror ellen -- a valódi sajtószabadságért című felhívásunk ! ---------------------------------- ORBÁN V. ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDÉBEN ARRÓL BESZÉLT, AMIT MÁR 1999-2005-2014 KÖZÖTT SOKSZOR MEGÍRTUNK.. LÁSD: https://www.facebook.com/notes/brindza-andrás/orbán-v-évértékelő-beszédében-arról-beszélt-amit-már-1999-2005-2014-között-soksz/586065898152190

-----------------------------------
SÍKLAKY ISTVÁN ÉS Dr.DRÁBIK JÁNOS BAJTÁRSAM 2003-AS TÉVÉS SZEREPLÉSE ! Létbiztonság és Harmónia c. program könyvünk bemutatója. A neoliberális, válságokozó, pénzuralmi globalizmus helyett természetes társadalmi, gazdasági-pénzügyi rendszert. http://www.youtube.com/watch?v=vYNpoVizcg8
-----------------------------------
Brindza András és Dr. Drábik János az ECHO Tv Hangos többség című műsorában (2011.01.11.) beszél a média terrorjáról, a pénzkibocsátás jogáról, az EU-ról és a kiútról ! ( A műsor után néhány nappal az Echo Tv egyik műsorvezetője a következőket mondta nékem: "a Tv főnöksége szerint többet már nem leszek az Echo Tv-ben" -- kimondtuk az igazságot és Magyarország érdekeit -- azóta nem hívtak meg... Brindza A., 2014.)
http://www.youtube.com/watch?v=hoVfG_UUKW4&feature=youtu.be ------------------------------------
Dr. Drábik János és Brindza András beszélgetése az ÖFEM-ről, a válság okairól és a kiútról -- Szövetség Tv, 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=nTTZs-gh1nk
-------------------------------------
Szent Korona Értékrend Akadémia ( dr. Halász József )

https://www.facebook.com/notes/brindza-andr%C3%A1s/szent-korona-%C3%A9rt%C3%A9krend-akad%C3%A9mia-dr-hal%C3%A1sz-j%C3%B3zsef-/834599626632148?pnref=story
--------------------------------------

KIKET TARTANAK HAZAÁRULÓKNAK, VAGY BŰNÖSÖKNEK A 3.UTAS CIVILEK
http://marevosz.uw.hu/index.php?p=9&action=nez&id=338

--------------------------------------
Az ATV tulajdonosai, vezetői, szerkesztői és műsorvezetői részére ! + A Hit Gyülekezete másik arca !
https://www.facebook.com/notes/brindza-andr%C3%A1s/az-atv-tulajdonosai-vezet%C5%91i-szerkeszt%C5%91i-%C3%A9s-m%C5%B1sorvezet%C5%91i-r%C3%A9sz%C3%A9re-a-hit-gy%C3%BClekezet/502102879881826
--------------------------------------


EGY TŐRŐL FAKAD A BOLSEVIZMUS, A NÁCIZMUS, ÉS A VÁLSÁGOKOZÓ, KÖZVESZÉLYES, PÉNZURALMI GLOBALIZMUS !
---------------------------------------------------

A PÉNZURALMI GLOBALISTÁS, VÁLSÁGOKOZÓ RENDSZER ÉS MŰKÖDTETŐI HELYETT VÁLASZD A 3.UTASOK ÉLET ÚTJÁT ! http://marevosz.uw.hu/index.php?p=9&action=nez&id=249
-----------------------------------------------------
Lásd bővebben:
Az alábbi linken lévő írásaink és összeállításunk a sajátunk mellett tartalmazzák a magyarság és az emberiség legjobb koponyáinak ( a nagy többségének ) a szellemiségét és lelkiségét is..! Érdemes tanulmányozni és osztani ! Köszi ! A NEOLIBERÁLIS, VILÁGGYARMATOSÍTÓ, VÁLSÁGOKOZÓ, EMBER- ÉS TERMÉSZETELLENES RENDSZERREL KAPCSOLATOS TÉNYEKET, IGAZSÁGOT ( egy rossz világkép olyan, mint egy rossz térkép, sajnos az emberek jelentős többségének a felelőtlen, közömbös, önző személyiség karakterük, a sok hazug politikus, valamint a politikailag elhallgató, manipuláló, cenzúrázó, bűnös, főáramú média maffia miatt nincs jó világképe ), VALAMINT A KIUTAT (az élet útját, egy jó világképet) LÁSD: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=968143329944443&set=picfp.100002463564826.968143326611110&type=3&theater
------------------------------------------------------
MAREVOSZ

8 1 2