MAREVOSZ-lét-jog-közbiztonságot MAREVOSZ- nemzeti ellenállás

"Ha a normálisak, a becsületesek feladják a szélmalomnak tűnő harcot, akkor kik maradnak?
A gazemberek.
MAREVOSZ

marevosz logó latin és rovás!

A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI

elolvasható itt megnéz>>>
Címlap
Kezdeményezések/Hírek
MAREVOSZ:
(Rólunk, célok, kezdeményezések)

Történelmi alkotmány (Szent Korona eszmeiség, jogfytonosság)
EU és Globalizációs károkozások
Földvédelem
Otthonvédelem
Videók
Tulajdonosi tagozat
Archívum
Kapcsolat
írások
3. UTAS NEMZETI CIVILEK -- Brindza András rovata
Bóna Mária Ilona
Kőbányai Élő Közösség és Kanalas András
Dr. Drábik János videók
Tatár József
Vajta Dénes
multunk,hagyományunk Hagyományaink
Történelem
események
-DEMONSTRÁCIÓ AZ ÖNRENDELKEZÉSÉRT-2022 febr. 12. szombat 12 óra Oktogon 13 órától vonulás a Kossuth térre
-Országos összevont demonstráció! január 15én Bpen a kényszeroltások ellen.
-Meghívó január 4. 17 óra on line előadás a nemzetegysítésről
videók
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése a jelen helyzetről(videó)
- Aktualításokról Bódis Csaba és Tatár József(videó)
- Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
- 2022. 02.12 NEMZETI CIVILEK EGY RÉSDZÉNEK ÚJABB TÜNTETÉSE A DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT POLITIKAI ÉS COVID DIKTATÚRA ELLEN, VALAMINT A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSÉRT!! Videókkal.
- Rendszerváltók egy részének a koviddiktatúra ellen.22.02.12
- Összefoglalás a rendszerváltók civilek január 15-i demonstrációról.(videó
- Drábik János szerint kezd kicsúszni az irányítás a háttérhatalom kezéből.(videó)
- Bóna Mária Ilona: Karácsonyi ünnepkőr népszokásai 5. rész: REGŐSÉNEK, REGÖLÉS

parnereink linkjei
Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége (Az eredeti)
Magyarok Világszövetsége
Krisztina hotel
Nemzeti hírháló

Wass Albert Emlékoldal
Koppány csoport
Otthonvédelmi tanács
Kutasi József blogja
Kimelt témák:

orosz-ukrán konflikus. covid19 , Rendszerváltás/Nemzegyűlés, Háttérhatalom,

legrisebb írások
- Király B. Izabella szerint a magyarságba még van nemzettudta,csak ezzel visszaélnek.
- Brindza András figyelmeztetése a 89es jogrendszert visszahozni szándékozóknak.
- A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
- A Szent Korona tan alapjai (video)
- Tatár József: Propagandaháború
- Az Ukrán háború kapcsán Tatár József a civil áldozatokról ír.
- NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
- Már a 48-as12 pontot is hamisítják

Még több friss hír: megnéz>>>


marevosz, célok, kezdeményezések
Alapelvek -A Szent Korona eszmeiség 5 alapelve megnéz>>>
A 3.UTAS NEMZETI CIVILEK RENDSZERVÁLTÓ SAROKPONTJAI elolvasható itt megnéz>>>
-A történelmi alkotmány(rövid összefoglaló) megnéz>>>
-A XXI. századi nemzeti radikalizmus alapjai megnéz>>>
A VÁLSÁGOKOZÓ PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, VALAMINT AZ ÉLET ÚTJÁT TARTALMAZÓ 3. ÚT TÖMÖR MEGHATÁROZÁSA, + A KIÚT! email címünk: marevosz2006@
gmail.com

Csatlakozási lehetőségek a MAREVOSZHOZ: megnéz>>>
:
hírlevél,árpádsávos háttérrel
Iratkozzon fel átlag hetente küldött hírösszefoglaló szerű hírlevelünkre!

Küldjön levelet a marevosz2006@ gmail.hu címre hírlevelet kérek tárggyal vagy tartalommal!
Hírlevél

kiemelt téma árpádsávos háttérrel
covid19 ,
Rendszerváltás / Nemzegyűlés,
Háttérhatalom,

-1956 valamint további forradalmaink, és szabadságharcaink üzenete: SZABADSÁG:
-Rácz Sándor: Kiállítás '56 - Sanyi bátyánk tárlatvezetésével!(videó)
-Lipták Béla: 1956. október 23.
-Az 1956os lyukas zászló
-Dr. Hegedűs Loránt: 1956 üdvtörténeti jelentőségű esemény volt
-2006 - videó az események 10 évfordulójára (videó)
-Rendhagyó emlékezés 1956. október 23-ára
-Pongrátz Gergely:Mit akartunk 1956.-ban?(videó)

Még több friss anyagért tekintse meg regisztráció nélkül is megnézhető facebook oldalunk megnéz>>>


Oszd meg barátaddal is az oldalt!
Oldal olvasottsági számláló:
MAREVOSZ- Nemzeti ellenállás

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ)- Kezdeményezések /hírek

Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége(MAREVOSZ) székely magyar rovásban
hírek székely-magyar rovásban

Tatár J. (Othonvédelmi Tanács)„Nekünk jó legyen, mások oldják meg, ahogy tudják”

2017-01-31 17:02:36
Régi harcostársunk,az igazság kérlelhetetlen bajnoka Tatár József Donald Trump ténykedése kapcsán új írással jelentkezett.
Ha egy gazdasági és katonai nagyhatalom a „nekünk jó legyen, mások oldják meg, ahogy tudják” politikát választja, az nem sok jót jelent. Efféle politika közvetett hatások tekintetében elég sok problémát okozott a történelemben. AZ USA bezárkózási igénye a több mint elgondolkodtató. Érdemes töprengeni azon, hogy a világ legerősebb államának elnöke miért akarja ellentmondást nem tűrően azonnal hazavezényelni az ország külföldre települt vállalkozásait. Miért vállalja be - minden átmenet nélkül - a kemény feszültségkeltést belföldön és külföldön egyaránt? Trükk vagy kényszer? Lehet hogy sokkal nagyobb válságban van az atlanti gazdaság/politika mint amilyennek látszik? Lehet hogy nem feltétlenül az USA vagy Anglia került a legnehezebb helyzetbe, csak gyorsabban lépnek?


Ha a számokat nézzük, az USA-ban 134 millió háztartásában (átlagosan) 2,6 ember él, a létminimum 1500 dollár havonta. Bizonyos statisztikák szerint a válságot követően 2009 júliusa és 2016 márciusa között átlagolva havonta 160 000 új munkahely jött létre.
Nem rossz mondhatnánk..., ha lehetne hinni a hivatalos statisztikáknak, amelyek (csakúgy, mint más országok hasonló mérései) eléggé kreatívak. Szintén hivatalos adatok szerint a munkanélküliség 2009 óta 10 százalékról 5 százalékra esett vissza, ám a valóság az, hogy Detroitban (egykor autógyártás) a hivatalosan mért 30% alatti munkanélküliségi mutatóban nem szerepel minden állástalan, és azok sem, akik már teljesen feladták az álláskeresést. A valóság az, hogy a 880 ezres Detroitban minden második lakos állástalan és a lakosság 10% a (egy városi felmérés szerint) hajléktalan.
Az új elnök cél tehát adott: a hazai termelés felfuttatása, a munkanélküliség csökkentése, ezzel semmi probléma nincs, sőt dicséretes. Lépett is az elnök, első nyilatkozataival több külföldön gyártó hazai céget is nyomás alá helyezett: telepítsék az Egyesült Államokba a termelést, ezzel csökkentve a külkereskedelmi hiányt és a munkanélküliséget.
Detroitban az autóipar újjáélesztése sok problémát megoldana. Hogy ez sikerülhessen, az állam első lépése hogy beavatkozik a piac működésébe, meggyengíti a külföldi konkurenciát. Az USA 35 % importvámot vetne ki a német autókra. (EU)
Csakhogy a gazdaság rendbetétele a védővámoknál és elnöki rendeleteknél bonyolultabb kérdés. A technológiai fejlődés rendkívüli befolyással van a munkaerőpiacra.
Egy 2016-os elemzés szerint a 20 dollárnál alacsonyabb órabérű munkák 83 %-a rövid időn belül automatizálva lesz, vagyis az alacsony bérezésű munkák (betanított munkák) vannak leginkább veszélyben a technológiai fejlődés miatt. E képlet szerint - protekcionista gazdaság ide vagy oda – nő az automatizálás mértéke, jó esetben stagnálni fog a munkanélküliség, és a németek (mivel előrébb járnak a fejlesztésben) egyenlőre jobb autókat fognak gyártani. Innováció, foglalkoztatási struktúraváltás nélkül lehetetlen a kívánt célt elérni, alternatívákat kell találni, a keménynek látszó protekcionista lépések mellé.
A német importra kivetett védővámok nem maradnak viszonzatlanul. Németország kihasznál minden kereskedelmi lehetőséget Ázsiában és Dél-Amerikában, ahonnan a Egyesült Államok a protekcionizmus miatt kivonul, hiszen termékeire van kereslet. Izgalmasabb a helyzet Kínával: Trump 45% importvám kivetését ígérte a kínai termékekre, valamint Kínát árfolyam-manipulátornak kívánja nyilvánítani, mivel mesterségesen tartja alacsonyan a jüan árfolyamát. Kína természetesen nem enged az amerikai nyomásnak, nem alkalmaz önkéntes exportkorlátozási lépéseket (mint Japán) és szintén vámokkal fogja sújtani az amerikai importtermékeket. A védővámok és szankciók alkalmazásának pont az a hátulütője, hogy a partner gyorsan és egyszerűen képes válaszlépésre. A Kínaiak lemondják mondjuk az utasszállító repülőgép rendeléseket, vagy korlátozzák pl. az IPhone - eladásokat és az amerikai autók behozatalát. (Ráadásul az Apple Kínában gyárt és az USA-ba exportál.) Ha Trump mégis beváltja ígéretét kereskedelmi háború tör ki a világ két legnagyobb gazdasága között, de a realitás hogy ez csak fenyegetés. Trump keményen tárgyal, mindenki elszántan alkudozik, és a végén megállapodnak. Az EU-val való viszony is változik a BREXIT miatt. Az EU és az Egyesült Államok együttes gazdasága teszi ki a globális GDP majdnem 50%-át és a világkereskedelem egyharmadát. Az EU és az USA 3 milliárd dollár értékben cserél árut és szolgáltatásokat minden nap. London volt eddig Európa pénzügyi és kereskedelmi fővárosa, a teljes európai gazdaság növekedésében meghatározó szerepe van. Ha Nagy-Britannia az unió egységes belső piacáról is kivonul, átértelmeződik Európa egyetlen globális pénzügyi központjának szerepe. A City pénzügyi intézményei természetesen ezer ok miatt sem helyezik át székhelyüket más európai nagyvárosokba, maximum leányvállalataikat, inkább elhagynák Európát, és New Yorkba, Szingapúrba vagy Hongkongba költöznének. Amúgy az EU és az USA egymás területén működő vállalatai több mint 14 millió ember számára nyújtanak munkahelyet. Európában körülbelül 31 millió ember munkája függ az árukiviteltől. Ha a protekcionizmus erősödik sok beszállító piacával együtt sok munkahely is megszűnhet az EU-ban. Trump szakértők szerint Nagy-Britanniával alakíthatja ki legjobb kapcsolatait részben a BREXIT miatt). Az EU-ról leváló pénzügyi szektor a brit gazdaság legfontosabb iparága, a gazdaság teljesítményének 10 százalékát adja. Az USA gazdasági megújulásához ez a gazdasági potenciál nagyon jól jön, csakúgy, mint az brit uralkodót vezetőjeként elfogadó Nemzetközösség (54 országának) piacai.
És hogy érinti Trump gazdaságpolitikája Magyarországot? Mint ahogy más országokat. Az amerikai elnök minden kérdésben kizárólag azt tartja szem előtt, hogy mi az Egyesült Államok gazdasági érdeke. Magyarországon 1600 amerikai vállalat működik, 100 ezer magyar embert foglalkoztatnak. Donald Trump célja a külföldi amerikai tőke hazahozatala, vagyis e szerint az elv szerint a magyarországi USA érdekeltségek csökkenése várható. A választási retorikától most tekintsünk el. Ügy tűnik, hogy a választók világnézeti szembeállítása helyett (köszönhetően többek között a közösségi oldalaknak) a populizmus lett a „demokrácia csodafegyvere”. Trump kül- és belpolitikája lehet sokaknak szimpatikus/nem szimpatikus, más szelek fognak fújni, viharos szelek. Az USA megváltozik, és soha nem lesz olyan amilyen volt, ezzel együtt a világ sem. Egyre több gazdaságilag fejlett ország fog saját gazdasági érdeke szerint cselekedni. A dominó elv alapján egyre többen jelentik ki „Nekünk jó legyen, mások oldják meg, ahogy tudják” Egyre többen telepítik haza külföldi érdekeltségeiket, és ezeket az országokat nem fogja érdekelni az addig jó szolgálatot tévő „összeszerelő országok” …..Magyarország akkor kerül igazán nehéz helyzetbe.
És még valami: Miközben az USA gazdasági bezárkózásról beszélünk, régen nem látott amerikai katonai mozgás van Európában. Az elmúlt hetekben amerikai csapatok masíroztak be Németországba, Csehországba, Lengyelországba, és a NATO-n kivüli Norvégiába és Moldáviába, de hogy ne érezzük magunkat elfeledve, egy felderítő zászlóalj már útban van Magyarországra (Várpalotára). Eddig nem hallottam arról, hogy az USA új vezetése változtatna ezen a politikán…

Tatár J.

hírek
Még több hír:
A koszovói helyzet bármelyik percben fegyveres konfliktussá nőheti ki magát. Figyelmezet Tatát József.
NYUGODJ BÉKÉBEN JÓSKA BARÁTOM-BAJTÁRSUNK (képek,+megemlékezés)! -MOLNÁR V. JÓZSEF, A MAGYARSÁG EGYIK LEGKIVÁLÓBBJA, élt 92 évet!
Varbai Gábor: A FIDESZ és az ellenzéki összefogás négy nemzetárulása!
Brindza András: AZ UKRÁN DRÁMA KÖZÉRTHETŐEN ÉS TÖMÖREN - Dr. DRÁBIK J. bajtársunk könyvének összefoglalója !! + KAPCSOLÓDÓK!
Tatár József: Európa ismét lángokban. Mi magyarok megint megszenvedjük.
Tatár József és Bódis Csaba beszélgetése az aktuális helyzetről és a lehetőségeinkről. 2022 február 8.
TÖMEGEK TÜNTETTEK A VILÁG SZÁMOS VÁROSÁBAN A KORONACSALÁS ELLEN (2022. I. 22-23.-ÁN)!!
Gyorshír: Ezúttal Stockholmban tüntettek
Bóna Mária Ilona: NEHÉZ-SORSÚSÁGRÓL A MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ELŰZÉSÉNEK EMLÉKNAPJÁN
A SOKAT HAZUDOZÓ, HITELTELEN LAKÁJORVOSOK EGY RÉSZE! + KAPCSOLÓDÓk
Add a Facebook-hoz facebook megosztás

MAREVOSZ - hírek 2015. június 1.,je előtti bejegyzések itt tekinthetők meg2015. június 1.,je előtti bejegyzések itt tekinthetők meg székely-magyar rovásba

8 1 2